این در حالی است که سهامداران عدالت به طور کامل سود مجامع 1401 خود را دریافت نکرده اند که بخش قابل توجهی از مجامع 1402 شرکت نیز برگزار شده است و باید به تدریج سود این مجامع را دریافت کنند.
این در حالی است که مجید عشقی رئیس سابق سازمان بورس و احسان خاندوزی وزیر اسبق اقتصاد وعده پرداخت فاز سوم سود سهام عدالت تا پایان خردادماه امسال را دادند.
تحقیقات حاکی از آن است که هلدینگ خلیج فارس و مپنا هنوز در مجموع نزدیک به 3000 میلیارد تومان سود سهام در سال گذشته پرداخت نکرده اند. هلدینگ خلیج فارس به دلیل سود سهام عدالت فجر خلیج فارس انرژی و فجر مبین سود سهام عدالت را پرداخت نکرده است و مپنا نیز از وزارت نیرو طلبکار است.
در مجموع بیش از 22 هزار میلیارد تومان برای واریز مرحله سوم و تسویه سود سهام که ماه هاست در حساب شرکت سپرده گذاری مرکزی نشسته است، واریز شد. اگر مابقی 3 میلیارد سود دریافت نشده را نیز اضافه کنیم، مجموعاً حدود 25 هزار میلیارد تومان سود طبقه سوم سهامداران بلاتکلیف است.
بی برنامگی و عدم اختیارات سازمان بورس برای دریافت سود سهام در دوره گذشته 25 هزار میلیارد تومان سود سهامداران را محروم کرد. مبلغی که بخشی از آن در حساب سپرده مرکزی اوراق بهادار و بخشی دیگر در حساب شرکت ها است و هیچکس مسئولیتی در قبال آن ندارد.
لذا لازم است حجت الله سعیدی، رئیس جدید سازمان بورس و اوراق بهادار، دریافت کامل سود مرحله سوم و تسویه آن با سهامداران را در دستور کار خود قرار دهد.
جزئیات واریز سود سهام متوفیان اعلام شد
جلسات هفت شرکت هلدینگ استانی بهمن ماه پارسال شروع شد و تموم شد مرداد بر اساس این گزارش، استان های خراسان شمالی، زنجان، گیلان، مرکزی، اصفهان، کرمان و کرمانشاه از جمله استان هایی بودند که مجامع هلدینگ در این مدت برگزار شد.
همچنین اجلاس شرکت های سرمایه گذاری استان چهارمحال و بختیاری قرار است ۱۵ شهریورماه برگزار شود. شهریور این ماه برگزار خواهد شد.
سود سهام در سالهای اخیر در دو مرحله یکی در پاییز و دوباره در اواخر زمستان به حساب صاحبانش واریز شد. سال گذشته، سود سهام عدالت در مرحله دوم حدود 30 درصد کمتر از سود مرحله اول آن بود. ضمناً سود سهام متوفی نیز در سال 1402 پرداخت شده است. وعده داده شد افرادی که در زمستان سال گذشته سود سهام خود را دریافت نکرده اند در خرداد 1403 شارژ شوند.
سود سهام علی رغم وعده های هر ماه خرداد سپرده نشده و در تیر و مرداد همچنین اخبار نبود اما ممکن است که در ماه شهریور سطح سوم سود سهام سال مالی قبل اسفند 1401 در ماه مرداد سپرده شود
ولی الله جعفری، مدیر نظر ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: هنوز از پرداخت سود سهام سه شرکت خبری نیست.
وی افزود: پالایشگاه بندرعباس 2 هزار میلیارد تومان، صنایع پتروشیمی خلیج فارس 3 هزار میلیارد تومان و مپنا حدود 550 میلیارد تومان سود سهام پرداخت نکرده اند.
وی در پاسخ به این سوال که آیا برخوردی با این شرکت ها صورت خواهد گرفت؟ وی تصریح کرد: گزارش تخلفات احتمالی برای این شرکت ها تهیه و برای رسیدگی به تخلفات به مراجع ذیصلاح ارسال شد. اکنون مهم این است که بتوانیم سهام سرمایه را به طور کامل جمع آوری کنیم و مابقی سود 1401 را به حساب ذینفعان واریز کنیم.
شرط ازدواج؛ اقدام لازم در انتقال سهام سرمایه متوفی
وراثی که قصد دریافت سهام عدالت متوفی خود را دارند باید ابتدا با سامانه سجام تماس گرفته و مراحل سجام را تکمیل کنند.
این شرط برای همه وراث الزامی است و بدون آن نقل و انتقال سهام و دریافت سود امکان پذیر نیست. مهدی حاجی وند، دستیار ویژه رئیس سازمان بورس در امور سهام با تاکید بر اینکه این شرط از سوی همه وراث باید رعایت شود، گفت: این شرط باید برای همه وراث انجام شود.
فرآیند انتقال سود سهام به وراث
یکی یکی از ویژگی های بارز سیستم ارث، انتقال رایگان سهام سرمایه به وراث است. این انتقال از طریق شعب منتخب بانک ها و کارگزاران صورت می گیرد و هزینه ای برای وراث ندارد. بانک های ارائه دهنده این خدمات عبارتند از بانک های ملی، ملت، پارسیان و تجارت.
نحوه دریافت سود سهام از متوفی
به گزارش اندیشه معاصر، پس از طی مراحل مربوط به انحصار وراثت و انتقال آن به متوفی، وراث باید تا مرحله بعدی پرداخت سود سهام عدالت منتظر بمانند.
سود سهام تنها زمانی به وراث پرداخت می شود که تمام ذینفعان پرداخت شوند. بنابراین ممکن است برخی از وراث در دریافت مزایا با تاخیر مواجه شوند. وراثی که هنوز سهام عدالت متوفی خود را واگذار نکرده اند در اسرع وقت با سامانه سجام تماس گرفته و مراحل درخواست سجام را آغاز کنند. این فرآیند اکنون رایگان و رایگان است و دلیلی برای به تاخیر انداختن آن وجود ندارد.
پیش بینی می شود سود سهام بر اساس سال مالی گذشته در پاییز و زمستان سال جاری توزیع شود. اسفند 1402 پرداخت می شود، مابقی سود سهام عدالت از سال 1401 نیز به حساب سهامداران واریز می شود.
آیا سود سهام عدالت در تابستان پرداخت می شود؟ امروزه بسیاری از افراد زمان واریز سود سهام را پیگیری می کنند و به همین دلیل در مورد دو تاریخ نهایی پرداخت سود سهام در سال 1403 صحبت کرده ایم و در پایان نحوه دریافت سود سهام متوفیان را بررسی می کنیم.
سود سهام در سالهای اخیر در دو مرحله یکی در پاییز و یک بار در اواخر زمستان به حساب سهامداران واریز شد. سال گذشته، سود سهام عدالت در مرحله دوم حدود 30 درصد کمتر از سود مرحله اول آن بود. ضمناً سود سهام متوفی نیز در سال 1402 پرداخت شده است. قول داده شد افرادی که در زمستان سال گذشته سود سهام خود را دریافت نکرده اند در خرداد 1403 شارژ شوند.
در حالی که اعلام شد مرحله سوم باقیمانده سود سهام عدالت سال 1401 خرداد امسال نصف پرداخت خواهد شد مرداد هنوز خبری از سود سهام نیست.
به دلیل سوء نیت برخی شرکت ها، احتمال تاخیر در پرداخت سود سهام تا ماه ها وجود دارد.
با این حال سود سهام مربوط به سال مالی قبل در پاییز و زمستان سال جاری پیش بینی می شود اسفند 1402 پرداخت می شود، مابقی سود سهام عدالت از سال 1401 نیز به حساب سهامداران واریز می شود.
بنابراین، در حال حاضر فقط تاریخ های قطعی برای پرداخت سود سهام اعمال می شود. آذر و اسفند ماه 1403 است.
رئیس پشتیبانی و اداره سپردهگذاری مرکزی تسویه اوراق و پول اعلام کرد: واگذاری سهام متوفیان به وراث از طریق شعب کارگزار و بانکهای منتخب بلاعوض است.
مژگان صفری مقدم گفت: یکی وراث سهام عدالت می توانند پس از ثبت نام با مراجعه به پورتال یکپارچه مشمولان بازار سرمایه “ddn.csdiran.ir” و مراجعه به قسمت “مسائل سهام عدالت متوفیان” نسبت به استعلام وضعیت سهام عدالت اقدام کنند ، تاریخ تولد متوفی و سبد سهام متوفی.
وی با بیان اینکه تمامی مراحل فوق و تقسیم اموال متوفی آزاد است، افزود: از این پس یکی وراث پس از استعلام از وضعیت سهام سرمایه می توانند این کار را انجام دهند یکی با مراجعه به شعب یا بانک های منتخب کارگزاری «ملی، تجارت، ملت و پارسیان» مدارک مورد نیاز را به نشانی «www.csdiran.ir/pages?page=miras» ارسال کنید.
صفری مقدم تصریح کرد: پس از تقسیم دارایی های متوفی، کلیه وراث متوفی باید نسبت به دریافت سجام اقدام کنند تا سود سهام عدالت از طریق شماره شبایی که در سامانه سجام ارائه کرده اند به حساب آنها واریز شود. در عین حال وراث می توانند پس از مقایسه، علاوه بر مشاهده سبد سهام خود، از طریق درگاه یکپارچه مشمولان بازار سرمایه، از ارزش روز آن نیز اطلاع پیدا کنند./تفکر معاصر