مردم کشور ما به دلیل آداب و رسوم و آداب و رسوم رایج در جامعه، عموماً نان کهنه و کهنه را دور نمی اندازند، زیرا آن را نعمت الهی و فراوانی سفره می دانند و اغلب این نان را برای تحویل نگه می دارند. به آنها برای خشک کردن نان
به گزارش همشهری آنلاین، آیا نحوه نگهداری این نان ها صحیح است و عرضه آن به دامداران و سپس دامداری ها صحیح است؟ راه حل دیگری وجود ندارد؟ [کاربردهای جالب نان بیات در خانه که نمیدانستید]چرا نان بیشتری نخریم؟
این سوالات توسط دکتر استاد تغذیه دانشگاه شهید بهشتی با هدف یافتن راه حل هایی برای حفظ بهتر نان و یافتن راه های دیگری برای استفاده از نان بیات به جای عرضه آن به نان خشک پاسخ داده شد. با خدیجه رحمانی گفتگو کردیم. این متخصص تغذیه که مخالف خرید زیاد نان است در گفتگو با شهروندان به ما توصیه می کند برای جلوگیری از ضایعات نان بیشتری نخریم پس باید آن را نگه داریم و بعد دور بریزیم یا تسلیم نان خشک شویم. ، توصیه ها این است که نان را بیش از حد لازم خریداری نکنید زیرا اگر بیشتر از نیاز خریداری شود، منفی بافی و بحث در مورد ضایعات به وجود می آید.
چگونه محافظت کنیم؟
وی در توضیح بیشتر می افزاید: ما واقعاً غذای زیادی را هدر می دهیم. اگر به دلیل مشغله زیاد نان خریدید، نان را بپیچید و برای هر بار استفاده در فریزر بگذارید و زمانی که خواستید از فریزر خارج کنید، نان را داخل توستر بگذارید یا روی اجاق گاز یا اجاق گاز گرم کنید. یکی دو ساعت قبل از مصرف آن را از فریزر خارج کرده و صبر کنید تا یخ آب شود و سپس مصرف کنید. نان اگر در فریزر نگهداری شود تازگی خود را حفظ می کند.
نشانه های نان ناسالم
وی با اشاره به مضرات نان بیات می گوید: اگر مجبور باشیم نان را بیرون از فریزر نگه داریم، بیات می شود. زمانی که نان مدتی نگهداری شود، بیات و کپک زده می شود. کپک نیز ظاهر نمی شود مگر اینکه کلنی های زیادی وجود داشته باشد که بتوانید کلونی های ماکرو را در قالب ببینید، در غیر این صورت ظاهر نمی شود. حتی نان کهنه می تواند محیط مساعدی برای رشد قارچ ایجاد کند. سپس نان کپک زده را بدون اینکه متوجه شوید می خورید یا آن را به نان خشک تبدیل می کنید و به دامداری ها می دهید.
چرا به دامداران نان نمی دهید؟
این متخصص تغذیه با اشاره به اینکه چرا تحویل نان بیات به دامداری ها سودی ندارد، می گوید: با توجه به بار میکروبی نان بیات، حتی دادن این نان ها به دامداری ها نیز درست نیست. اگر نان باقی مانده است و می خواهید آن را برای تحویل به نان خشک ذخیره کنید، نان اضافی را کاملا خشک کنید تا رطوبت آن از بین برود، زیرا رطوبت باعث کپک زدن می شود. اگر نان خشک برای مصرف دامداری ها عرضه شود مشکلی نخواهد داشت. اما متأسفانه شاید نزدیک به 90 درصد این نان های بیات آلوده و حامل بار میکروبی باشند و به دلیل این بار میکروبی برای استفاده در گاوداری ها مناسب نباشند.
راه جایگزین
رحمانی در خصوص راه حل جایگزین می گوید: در صورت خشک شدن کامل نان خود خانواده ها به ویژه خانواده هایی که توان مالی پایینی دارند می توانند از این نان در غذاهایی مانند آبگوشت یا آبدوغ استفاده کنند. نان لواش را می توان خشک کرد و در وعده صبحانه یا شام با پنیر، گردو و سبزیجات میل کرد. حتی نان خشک شده را می توان به عنوان یک وعده غذایی سبک به خصوص برای شام استفاده کرد.
چگونه خشک کنیم؟
در ادامه این توضیح آمده است: نان بربر ممکن است به دلیل زبری آن آنطور که به نظر می رسد مفید نباشد، نان های لواش و تافتون بیشتر برای خشک کردن مناسب هستند و حتی از سنگریزه های خشک می توان به عنوان نان تجاری در هنگام مصرف آبگوشت استفاده کرد. نان را در ظرف دربسته قرار ندهید تا خشک شود زیرا احتمال رشد میکروب های غیر هوازی را افزایش می دهد. به همین دلیل در هنگام خشک شدن نان باید در تماس کامل با هوا باشد. در واقع نان را چند ساعت روی میز بگذارید تا خشک شود.