امروزه مشارکت چین در بازار جهانی خودرو بسیار مهم است، اما در بازار داخلی اطلاعاتی در مورد محصولات چینی وجود دارد که ما نمیدانیم.
برای بسیاری از ایرانیان کلمه چین همچنان تقریباً مانند یک نفرین است، بسیاری عادت کرده اند فکر کنند که “ساخت چین” مترادف با “کیفیت پایین” است، اگرچه آمار و ارقام حداقل در بازار جهانی خودرو چیز دیگری می گوید. به ویژه شایان ذکر است که امروزه همه چیز در چین تولید می شود، از گوشی های ساده گرفته تا آیفون محبوب که یک برند آمریکایی به حساب می آید.
نکته دیگر اینکه امروزه اکثر برندهای معتبر دنیا در چین تولید می شود و پادشاه آسیای مرکزی از این طریق درآمد خوبی دارد و همه می دانند که چین یکی این کشور یکی از پنج قدرت اصلی اقتصادی در جهان است. اما برای بسیاری این سوال که چگونه چینی ها در صنعت خودرو به این نقطه رسیده اند و چگونه خودروهای چینی نه تنها ایران بلکه بازارهای جهانی را فتح می کنند، بی پاسخ مانده است.
بسیاری بر این باورند که افزایش کیفیت خودروهای چینی، استفاده از فناوری های پیشرفته و مقرون به صرفه بودن دست به دست هم داده اند تا جایی که چین که زمانی تنها مونتاژکننده خودرو بود، تبدیل شد. یکی به یکی از بزرگان صنعت خودروسازی جهانی تبدیل شوید. تا کمتر از 10 سال پیش خودروهای چینی با کیفیت پایین و کپی از مدل های غربی تولید می شدند. چشمانمان را ببندیم و یادمان باشد که سوار ماشین چینی هستیم.
اما امروز که در ایران با ماشین های جدید چینی سوار می شوید، این واقعیت است که آنها در کمتر از 10 سال به جایی رسیده اند. یکی آنها به یکی از رهبران صنعت خودروسازی جهانی تبدیل شده اند. این دیگر مردم را غافلگیر نمی کند، اگرچه این سوال را ایجاد می کند: چگونه اژدهای طلایی در کمتر از 10 سال به این نقطه رسید؟
همه چیز با سرمایه گذاری گسترده در تحقیق و توسعه صنعت خودرو در چین آغاز شد، دولت این کشور و شرکت های خصوصی شروع به سرمایه گذاری میلیاردها یوان برای ایجاد فناوری های در سطح جهانی و توسعه صنعت خودروسازی خود کردند و در سایه بازار رقابتی آنها رهبری را از برندهای اصلی جهان ربودند.
تبدیل چین از یک مونتاژکننده خودرو کم هزینه به یک رهبر نوآور
شاید مهمترین نکته برای علاقه مندان به خودرو افزایش کیفیت خودرو باشد. در سال های اخیر کیفیت خودروهای چینی افزایش چشمگیری داشته است. تولیدکنندگان چینی ضمن استفاده از سیستم های مدیریت کیفیت و گواهینامه مدرن مطابق با استانداردهای بین المللی، توجه ویژه ای به کنترل کیفیت در تمام مراحل تولید داشته اند.
اگر خوب دقت کنید متوجه می شوید که خیلی وقت است خبری از این قبیل شنیده ایم که باد رنگ ماشین چینی را باد کرده یا سیستم ترمز یک ماشین صفر چینی مستقیماً از کارخانه صدای جیر جیر می کند. .
همکاری با برندهای جهانی برای توسعه هر چه بیشتر
مدتی است که خودروسازان چینی همکاری خود را با برندهای جهانی آغاز کرده اند. به عنوان مثال، جیلی ولوو را خریداری کرد و به آن اجازه داد از تجربه و فناوری سازنده سوئدی استفاده کند. وقتی خبر خرید ولوو توسط جیلی به گوش رسید، بسیاری از کارشناسان صنعت خودرو در ایران معتقد بودند که ولوو تولید خودروهای باکیفیت را متوقف می کند و به طور کلی سقوط می کند، اما چینی ها آمدند و همه فرآیندهای تجاری را شروع کردند. تولید ماشین برای مدتی! بله، آنها به مهندسان مراجعه کردند، اما نه اینکه فناوری خود را به آنها بفروشند. جیلی، به عنوان مالک ولوو، به سادگی تمام پیشرفت ها را برداشت و شروع به استفاده از آنها در خودروهای خود کرد.
سپس با استفاده از جالب ترین تکنولوژی های اروپایی شروع به تولید خودرو کردند، خودروهایی که امروزه به دلیل ایمنی بالا و ایمنی مثال زدنی در دنیا شهرت دارند.
فناوری های نوآورانه کلید پیشرفت چینی ها هستند
خودروهای چینی امروزی مجهز به فناوریهای پیشرفتهای هستند که گاه برتر از نمونههای غربی خود هستند. برای مثال، سیستمهای کمک راننده هوشمند، کروز کنترل تطبیقی، سیستمهای حفظ خطوط و ترمز اضطراری خودکار در خودروهای چینی امروزی بهتر از هر خودروی دیگری هستند.
امروزه خودروهای چینی به راحتی به اینترنت متصل می شوند و بسیاری از آنها به یک اتصال شبکه دائمی مجهز هستند که به شما امکان می دهد نرم افزار را به روز کنید، اطلاعات ترافیک را دریافت کنید و حتی برخی از عملکردها را از تلفن هوشمند خود کنترل کنید.
علاوه بر این، چینیها هوش مصنوعی و دستیارهای صوتی را در خودروهای خود قرار دادهاند، اینها سیستمهای تشخیص صدای زبان طبیعی هستند که به کنترل ناوبری، کنترل آب و هوا و سایر عملکردها کمک میکنند بدون اینکه حواس شما را از جاده منحرف کنند. وقتی صحبت از ماشین های الکتریکی شد، جالب تر می شوند. ! باتریهای بسیار کارآمد، فناوریهای شارژ سریع، سیستمهای بازیابی انرژی و بسیاری چیزهای دیگر که برخی از آنها بارها توسط چینیها اختراع یا بهبود یافتهاند، برای ساخت چین گرد هم آمدهاند. یکی به یکی از بزرگان صنعت خودروسازی جهانی تبدیل شوید.
به عنوان مثال، اگر NIO را که چینی ها آن را “تسلای چین” می نامند در نظر بگیریم، خودرویی متفاوت است که به سیستم NOMI مجهز است. این هوش مصنوعی به صدای راننده و حتی واکنش های فیزیکی و چهره ای حساس است و نه تنها می تواند دستورات صوتی را اجرا کند، بلکه می تواند با شما چت کند، عکس بگیرد یا با عادت های شما سازگار شود.
قیمت مقرون به صرفه کلید موفقیت گسترده است
برای بسیاری از کارشناسان صنعت خودرو، این سوال بی پاسخ مانده است: چگونه چینی ها با تغییرات عمده در تولید خودرو، همچنان قیمت کمتری نسبت به محصولات دیگر رقبا در اروپا، آمریکا و آسیا به دنیا ارائه می دهند. در پاسخ به چند نکته ابتدا باید به این نکته اشاره کرد که چینی ها تولید در مقیاس بزرگ را در دستور کار خود قرار داده اند و همواره تمرکز خود را بر روی حجم های بالای تولید قرار داده اند که این امر قیمت تمام شده هر واحد تولید را به شدت کاهش می دهد.
از سوی دیگر، بسیاری از قطعات در داخل چین تولید میشوند، این امر باعث کاهش هزینههای واردات و لجستیک میشود و از همه مهمتر، تولیدکنندگان دیگر مجبور نیستند پول زیادی به شرکتهای دیگر یا خارجیها بپردازند. واقعیت دیگر حمایت دولت از بخش خصوصی در چین است: دولت دائماً یارانههای مختلف، مشوقهای مالیاتی و سرمایهگذاریهای زیرساختی را به خودروسازان ارائه میدهد که به کاهش هزینهها برای تولیدکنندگان کمک میکند و در نهایت به آنها کمک میکند تا خودروها با قیمت رقابتی تولید شوند.
اما مهمترین واقعیت این است که بازار داخلی چین تعداد زیادی خودروساز دارد. این موضوع در کنار تشویق دولت برای ارائه محصولات بهتر به یکدیگر، بازار چین را به قدری رقابتی می کند که خودروسازان در چین به دنبال راهی هستند. برای ارائه محصولات هر روز خودروها نسبت به رقبای داخلی بهتر و ارزانتر هستند و در نتیجه محصولاتی ارزانتر در سایر کشورهای جهان نسبت به محصولات شرکتهای خودروسازی آن کشور تولید میشوند.
پیشرانه در تولید خودروهای برقی.
تا سال 2023، بیش از 50 درصد از تمام وسایل نقلیه الکتریکی فروخته شده در جهان در چین تولید خواهد شد. شرکتهایی مانند BYD، NIO، Xpeng و Geely به طور فعال در حال توسعه این صنعت هستند و سرمایهگذاری در تحقیق بر روی فناوریهای جدید باتری، زیرساختهای شارژ و معرفی راهحلهای نوآورانه مسائلی است که شرکتهای چینی را به پیشی گرفتن از این ایده سوق میدهد. آنچه در سالهای آینده اتفاق خواهد افتاد برای بسیاری از معتبرترین برندهای جهان ترسناک شده است، زیرا بسیاری از آنها اکنون در شرایط سختی به سر میبرند و با توسعه مداوم صنعت خودروسازی چین، بسیاری از آنها ممکن است در این کشور ورشکست شوند. فقط چند سال
برای اشاره به این گفته کافی است نگاهی به عملکرد بی وای دی، خودروساز پیشرو چین در سال 2023 بیندازیم. بی وای دی فروش مدل های خود را در اروپا آغاز کرده و کیفیت بالا با قیمت های مقرون به صرفه را در اختیار اروپایی ها قرار داده است. این کشورها اگرچه شناخته شده اند اما در رسانه ها از خطر از دست دادن همه مشتریان خود خبر می دهند و از دولت های خود می خواهند که تعرفه های غیرعادی بر واردات خودروهای چینی وضع کنند.
بر اساس گزارش ارائه شده توسط فوربس در مورد 10 شرکت برتر جهان در صنعت خودرو، پس از تسلا و تویوتا، BY دی چین با 121.74 میلیارد دلار سومین خودروساز با ارزش جهان خواهد بود و تا سال 2023 سه میلیون خودرو در سراسر جهان به فروش خواهد رساند.
شیائومی، دیگر خودروساز چینی، با ارزش 77.29 میلیارد دلار در رتبه پنجم فهرست فوربس قرار دارد. جالب است که پورشه، بنز، بی ام و و فولکس واگن پس از این دو شرکت چینی، غول های صنعت خودروسازی آلمان هستند.
امروزه خودروهای چینی بیش از هر زمان دیگری در بازار ایران دیده می شوند، کمتر از یک دهه از حضور خودروهای چینی در کشورمان می گذرد و بسیاری از کسانی که مجبور به نبود برندهای بزرگ اروپایی، آمریکایی، ژاپنی و کره ای به دلیل تحریم های آمریکا علیه ایران، خودروهای چینی می خرند. آنها هرگز فکر نمی کردند که چین در این مدت کوتاه در صنعت خودروسازی پیشرفت کند و بسیاری از چینی ها در کشورهایی که ایران را تحریم می کنند. . رانندگی کنید
شرکت های خودروسازی ایران از جمله بهمن که زمانی خودروساز ژاپنی مزدا در کشورمان بود، با تحریم های ناعادلانه آمریکا به چین سفر کرد تا بخشی از نیاز بازار داخلی ایران را از اژدهای خفته در کنار تولید محصولات خود تامین کند و از این طریق او سعی کرد با چری همکاری کند یکی همکاری گسترده ای با 10 خودروساز برتر چینی داشته باشید.
در نهایت باید گفت که صنعت خودروسازی چین نشان داده است که دیگر محدود به مونتاژ یا تولید محصولات ارزان قیمت نیست و با قدرت، کیفیت و نوآوری های منحصر به فرد خود در تولید خودروهای برقی، فناوری های پیشرفته و همکاری های بین المللی. یکی یکی از قطب های جهانی شده است و باید چشمانمان را بشوییم و آن را جور دیگری ببینیم.
منبع:آخرخودرو