سعدی حکمت ایرانی را به‌روز کرد

روزنامه ایرانی در یادداشتی نوشت: اگرچه سال عمرسی سعدی به قرن هفتم می رسد ، روز زندگی او ، زندگی اففی وی ، از حضور مداوم و حضور مداوم او از آن زمان می گوید. حضور باشکوهی که ما بعد از قرن ها در آن نشسته ایم و خوشه خرد و دانش و هنر او. در آثار شاعران برجسته ادبیات کلاسیک ، از جمله سعدی ، خردی که آنها معتقد بودند. خردی که در آن درست است ، عشق ، انسا ، انسانها ، همدردی و همراهی.

نکته قابل توجه در مورد سعدی این است که حکمت ایرانی را به گونه ای به روز کرده است که امروزه حتی برای انسان نیز مفید است. هسته اصلی این خرد ، پیشرفت اخلاقی انسانها است ، هم از اخلاق حاکمان و هم اخلاق مردم و حتی رابطه بین هر دو. سعدی در زندگی خود با مشکلات و وقایع بسیاری از جمله حمله مغول روبرو شده است. دوره ای که همزمان با بسیاری از شکست های تاریخی بود و باعث ایجاد بحران های اقتصادی و اجتماعی و فروپاشی مراکز مهم سیاسی ، فرهنگی و حتی مذهبی شده و در نتیجه گسترش ، فقر و اختلال ایجاد می شود. وضعیت اجتماعی آن دوره به دوستی و صلح و توجه حاکمان به توجه مردم نیاز داشت تا بیشتر و بیشتر از مردم آگاه باشند. در چنین شرایطی ، سعدی مردی با عشق ، دوستی و احترام است.

این ویژگی ها است که اشعار بزرگان مانند سعدی را فراتر از زمان و مکان قرار داده است. اغراق آمیز نیست که بگوییم سعدی پس از قرن ها هنوز زنده است ، و عجیب نیست که در روزگار ما ، نویسندگان و شاعران برجسته مانند Houshang Golshiri ، ابراهیم Golestan ، Hossein Monzavi و Houshang Ebtehaj تحت تأثیر Saadi قرار گرفته اند.

با این حال ، رابطه بین نسل جوان و ادبیات کلاسیک قطع شده است ، نه تنها با سدی ، بلکه با ادبیات باستان و کلاسیک ایرانی. چرا؟ زیرا ما در اجرای سیاست های فرهنگی موفق نبوده ایم. حتی یک فیلم و یک سریال تلویزیونی برجسته درباره سعدی! فقط چند تئاتر مربوط به کار او روی صحنه رفته اند ، اما مگر اینکه در هر تئاتر ، تعداد معدودی از افراد به همان اندازه که انتظار داشتند تماشا می کنند.

کارهای خوبی نیز در موسیقی انجام می شود اما اغلب به موسیقی سنتی محدود می شوند. نمونه ای از آثار ماندگار محمد رضا شجاریان ، که بسیاری از اشعار حافظ و سودی را به خانه های مردم منتقل کرده است.

با این حال ، فعالان پاپ و سبک های جوان توجه زیادی به گنجینه های ادبیات باستانی و بزرگان مانند سعدی نکرده اند. همان کارهایی که انجام شده نیز خوب و با ارزش هستند ، اما برای همه گروه های سنی کافی و مناسب نیستند. متأسفانه ، هیچ کار سازمان یافته ای در این زمینه وجود ندارد. اکنون که مقامات از این نظر سیاست گذاری منسجم ندارند ، بهتر است خود هنرمندان برای ارتباط سعدی و سایر شاعران کلاسیک با افراد و جوانان همکاری کنند. من به معجزه در جلب توجه مخاطبان به چنین تأثیرات ارزشمند اعتقاد ندارم ، اما غیرممکن نیست. او کمی نگران است و البته جدی و عشق.

نویسنده: Cyrus Kamali Sarvastani ؛ سعدی و رئیس مرکز سالادیولوژی

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما