“این نوع سرطان چهارمین سرطان شایع در بین زنان ایرانی و سومین سرطان شایع در بین مردان در کشور است.” گفت
افزایش خطر پیری
وی توضیح داد که سرطان روده بزرگ معمولاً توسط قسمت تحتانی دستگاه گوارش از جمله ستون و روده بزرگ هدف قرار می گیرد. با افزایش سن ، احتمال رشد بیشتر است و خطر به خصوص بعد از سن 6 سالگی افزایش می یابد.
دلیل ظهور سرطان روده بزرگ
“این سرطان اغلب با پولیپ در رشد سلول های روده یا غیر طبیعی سلول ها در روده داخلی آغاز می شود.” گفت البته همه پولیپ ها لزوماً سرطان نیستند ، اما بسیاری می توانند به سرطان تبدیل شوند.
علائمی که نباید نادیده گرفته شود
Keshanpour ، “تغییر در عادات روده ، ضعف و خستگی ، درد شکم و ناراحتی ، خون مدفوع ، کاهش شدید وزن و خونریزی مقعد مهمترین علائمی است که باید جدی گرفته شود.” گفت اگر آنها را می بینید ، یک متخصص گوارش لازم است.
عوامل مؤثر بر خطر
وی گفت: افزایش سن ، سرطان روده بزرگ و خانواده ، سرطان روده بزرگ ، بیماری های التهابی مزمن روده ، سندرم های ارثی ، رژیم های ناسالم ، سوسیس و سوسیس ، عدم فعالیت ، مصرف دخانیات و خطر ابتلا به مواد غذایی با چربی و پرتودرمانی مانند الکل افزایش می یابد.
نقش تشخیص زودرس در کنترل بیماری
مطالعات نشان داده است که میزان بقای پنج ساله افراد مبتلا به سرطان روده بزرگ 5 ٪ است. البته این رقم به مرحله ای که بیماری در آن تعریف شده است بستگی دارد. تشخیص زودرس به طور قابل توجهی خطر را در مراحل اولیه و قبل از بروز علائم کاهش می دهد و احتمال بهبودی کامل را افزایش می دهد.
اقدامات درمانی
کانپور ، “درمان اصلی این بیماری معمولاً جراحی است.” گفت به این ترتیب ، بسته به پیشرفت سرطان ، یک قطعه یا کل روده برداشته می شود. پس از عمل ، از روش هایی مانند شیمی درمانی ، پرتودرمانی یا درمان های هدفمند به دلیل وضعیت بیمار استفاده می شود.
ضرورت اسکن منظم
وی گفت: “پس از 6 سالگی ، اسکن منظم می تواند نقش مهمی در جلوگیری از سرطان روده بزرگ داشته باشد.” سبک زندگی سالم ، میوه ، سبزیجات و غلات گندم کامل ، ورزش ، دخانیات و مصرف الکل غذاهای طبیعی و محافظت از وزن مناسب از دیگر روشهای مؤثر است.
تأثیر داروها و راهکارهای پیشگیری
وی با اشاره به نقش مواد مخدر ، گفت: در بعضی موارد و تحت نظارت پزشکان ، استفاده از آسپیرین ممکن است در جلوگیری از بیماری مؤثر باشد. البته بهترین راه حل این است که اسکن منظم ، به ویژه کولونوسکوپی انجام شود. حتی اگر علائمی وجود نداشته باشد ، آزمایشات اسکن می تواند به تعیین مراحل اولیه بیماری کمک کند.
تأکید بر آزمایش های دوره ای
تأکید شده: افراد بالای 5 سال باید هر 5 سال یکبار کولونوسکوپی را انجام دهند. تست های مدفوع تجویز شده توسط پزشک باید هر سه سال یک بار تکرار شود.
درمان مراحل پیشرفته سرطان
Kedpour ، در مراحل پیشرفته این بیماری ، “اگر سرطان در مراحل پیشرفته تعریف شود ، شیمی درمانی و درمان های هدفمند جزو گزینه های اصلی درمان خواهند بود.” گفت
نقش استرس در سرطان
“استرس به طور غیرمستقیم می تواند به سبک زندگی ناسالم منجر شود ، یک عامل مهم در ایجاد سرطان های مختلف.”
سرانجام ، دکتر كسان ری خاطرنشان كرد كه ایده ایجاد بیماری كاملاً اشتباه است. این بیماری آزمایش های اولیه داشت و فقط یک علامت وجود نداشت. اسکن از تشخیص زودرس و پیشرفت سرطان جلوگیری می کند و احتمال بهبودی را افزایش می دهد.