روزنامه Etemad نوشت:یکی یکی از سؤالاتی که پس از دور اول مذاکرات مطرح شد این بود که آیا رویای شیرین بودن برای خانواده های ایرانی در زمان سلطنت به واقعیت می پیوندد؟ اگرچه این توافق نامه گاهی اوقات می تواند عدم قطعیت های سیاسی و اقتصادی را کاهش داده و صلح نسبی را به بازارها منتقل کند ، سوال اصلی این است که آیا سرمایه به جای بازارهای پرخطر مانند طلا و ارز وارد بازار مانند ملک خواهد شد.
از طرف دیگر ، کاهش سرمایه بزرگ به بازار املاک و مستغلات می تواند موج جدیدی از تقاضا را به بازار املاک و مستغلات وارد کرده و در نهایت قیمت ها را افزایش دهد.
آیا متقاضیان مصرف کننده در بازار هستند؟
همانطور که شرکت کنندگان در بازار پیش بینی می کنند ، قیمت دلار و طلا در ابتدا به شدت کاهش می یابد و تقاضا در بازار به پایین ترین سطح خود می رسد. پس از ثبات شرایط سیاسی ، بازار طلا پس از مدتی سازگار می شود و به قیمت های واقعی باز می گردد.
همچنین به نظر می رسد سرمایه بزرگ وارد بازار مسکن می شود و جذابیت سرمایه گذاری به بازار باز می گردد. با این حال ، متقاضیان مصرف کننده همچنان در کنار هم خواهند بود ، زیرا قیمت های این بازار به شدت و خارج از دسترس افزایش یافته است. بنابراین ، متقاضیان مصرف کننده برای بازار املاک و مستغلات به تأخیر می افتند. با این حال ، متقاضیان بازار املاک و مستغلات ، که سرمایه خود را به طلا و موارد مشابه تبدیل کرده بودند ، از دارایی های خود انتقاد کردند و در طول پس از آن وارد بخش مسکن شدند. دیگران همچنین سرمایه خود را به سرمایه و بازار سهام می آورند و به نظر می رسد که رونق جدیدی در بازار سرمایه و مسکن وجود خواهد داشت.
مراقب عرضه و تقاضا باشید
با وجود فضای خوش بینانه ، بسیاری از فروشندگان و خریداران منتظر نتایج ملموس مذاکرات هستند که بازار را در “انتظار” ساخته اند. این بدان معنی است که افت قابل توجهی در قیمت یا پرش قابل توجه قیمت وجود ندارد.
کارشناسان معتقدند ؛ تأثیر مذاکرات در بازار املاک و مستغلات بیشتر روانشناختی است تا اینکه نتایج عملی در افزایش یا کاهش تحریم ها انتظار نمی رود ، با تغییرات اساسی در هزینه های ساخت و ساز یا کاهش قیمت مواد.
به طور کلی ، مذاکرات در ایران در عمان تأثیر مثبتی بر انتظارات تورمی در کشور داشته است و این منجر به صلح نسبی در بازار املاک و مستغلات شده است. با این حال ، اثرات واقعی این مذاکرات بر بازار بستگی به نتایج طولانی مدت آن و میزان موفقیت در کاهش فشار اقتصادی دارد.
نگاهی به روند قیمت املاک و مستغلات ایران از 1 تا 2
اگر به روند قیمت املاک و مستغلات در ایران در طی سالهای 1 تا 2 نگاه کنیم ، می فهمیم که با افزایش تحریم ها و پرش نرخ ارز ، قیمت املاک و مستغلات بین 1 تا 2 به میزان قابل توجهی افزایش یافته است. نرخ تورم نیز زیاد بود و بازار در دارایی های فیزیکی مانند آپارتمان سرمایه گذاری می کرد. در سالهای 1 تا 2 ، قیمت در برخی مناطق حتی در بازار املاک و مستغلات ثبات نسبی افزایش یافت و در برخی مناطق حتی رکود نسبی نیز وجود داشت. قیمت املاک و مستغلات در سالهای بین 4 تا 5 دوباره پر شد و دور تحریم جدید و نوسانات شدید نرخ ارز تنظیم شد. رشد قیمت در این دوره یکی این یکی از سخت ترین ها در یک دهه گذشته بود. بازار از 1 تا 2 سال نوسان داشت. با توجه به افزایش انتظارات تورم و کاهش ارزش ارز ملی ، قیمت املاک و مستغلات هنوز افزایش یافته است ، اگرچه قدرت خرید افراد در سال 6 وارد مرحله رکود تورمی شد. قیمت ها افزایش یافت ، اما حجم معامله افزایش یافت. کاهش ظرفیت مالی خانوارها و رشد وام های ناکارآمد بانکی منجر به کاهش نسبی تقاضا شد.
مربوط به بودجه
در دهه 1980 ، شکاف بین درآمد خانوار و قیمت املاک و مستغلات به شدت افزایش یافت. در سال 2 ، میانگین زمان لازم برای خرید یک واحد مسکونی با کل پس انداز حقوق خانوار حدود 5 سال بود. اما در سال دوم این تعداد به بیش از 5 سال رسیده است.
سیاست دولت
دستورالعمل هایی مانند وام ، مالیات بر خانه های رایگان و ساخت آپارتمان های ملی فقط تأثیرات محدودی در بازار داشته است. نبود اجرای مناسب و تأمین اعتبار پایدار از اثرات این برنامه ها -بخش یا ناکارآمد فراتر رفته است.
بخش مصرف کننده تقاضا به کاهش بسیار کاهش یافته کاهش یافت
مجید گودارزی ، متخصص بازار مسکن ، در مورد واردات طلا ، سکه و ارز در بازار املاک و مستغلات به “اعتماد” گفت. از طرف دیگر ، تقاضا در بخش مصرف کننده نیز بسیار محبوب بوده است. زیرا بسیاری از متقاضیان آپارتمان واقعی نمی توانند با قیمت های فعلی عمل کنند. وی افزود: وام های پرداخت شده نیز کارآمد نیستند ، نه تنها بخش کوچکی از آنها سرانجام به مصرف کننده می رسند (به دلیل هزینه های بالای اوراق بهادار) ، بلکه مبلغ پرداخت فقط می تواند حدود شش تا هفت متر فضای زندگی را خریداری کند. بنابراین ، شما نمی توانید انتظار داشته باشید که بازار املاک و مستغلات با وضعیت فعلی رشد کند. گودارزی گفت: “از طرف دیگر ، با سالها ما چالش های بیشتری را برای سرکوب دستمزدها و تقاضا مشاهده می کنیم.” حتی اگر قیمت بازارهای ارز و طلا کاهش یابد ، هنوز بعید است که سرمایه به آپارتمان تغییر کند. دولت همچنین سعی در پیگیری مقررات بازار و افزایش درآمد مالیاتی خود با ابزارهای مالیاتی و دستورالعمل های مشابه دارد.
قول دادن بسته های مسکن در دسترس است ایجاد شده نبود
کارشناس بازار املاک و مستغلات دریافت که بازار اجاره دولت همچنین قول تهیه بسته های پشتیبانی را داده است ، اما متأسفانه این بسته ها به مشکلات اصلی پرداخته و عملاً اجرا و ناکارآمد هستند. حداقل امیدوار بودیم یکی اهداف و سازماندهی یکی از اصلی ترین چالش ها ، از جمله: B. موضوع قیمت گذاری زمین یا منطقه ای (مطابق با قانون بازار زمین ، فضای زندگی و اجاره). اما متأسفانه این اتفاق نیفتاد ، و دولت مانند گذشته از مسئولیت خودداری می کرد. این وضعیت ، به ویژه برای حدود 5 میلیون مستاجر ایرانی ، باعث معیشت جدی می شود. گودارزی همچنین به تأمین مسکن اشاره کرد: در زمینه مراقبت از مسکن برای بخش اجاره ، دولت سعی می کند سیستم اجاره آپارتمان را تکمیل کند. یکی یکی از چالش های اساسی که خود رئیس جمهور از آن یاد کرد این است نبود آمار دقیقی برای مالیات از خانه های رایگان وجود دارد. موسساتی مانند شهرداری ها و سازمان اسناد نیز همکاری خوبی نداشتند. اگر این سیستم به درستی تنظیم شود و ضمانت اجرایی قوی برای ثبت نام قرارداد ، دولت می تواند امیدوار باشد که دولت کنترل خاصی بر بازار داشته باشد.
وی گفت: “با این حال ، به نظر می رسد که دولت هیچ اراده جدی برای مقابله با چالش های بازار زمین و اجاره ندارد.” در طول خود دولت یکی این یکی از بزرگترین صاحبان زمین در کشور است و بیش از 5 ٪ کشور دارد. امروز نسبت ملک موجود در قیمت مسکن به پایان رسیده است که قابل قبول نیست و سهم 60 درصد قیمت زمین با قیمت تمام شده غیرقابل قبول است و دولت باید با استفاده از این منابع عمومی نسبت به نیازهای جامعه واکنش نشان دهد.
23302