کامران ندری ، یک تحلیلگر اقتصادی ، در مورد مهمترین چالش های پیش روی اقتصاد این کشور در سال جاری به مانیبی گفت: “متأسفانه ، ما در زمینه های مختلف چالش های زیادی داریم.” تورم بالا ، تأمین انرژی ، بودجه دولت ، مداخلات قیمت گذاری ، توزیع عمومی درآمد در اقتصاد ، انتشار فساد در سیستم اداری ، چالش تجارت خارجی ، تحریم هایی که روز به روز افزایش می یابد و تهدیدات نظامی را گسترش می دهد که از نظر روانی بر اقتصاد ایران تأثیر می گذارد.
وی گفت: “متأسفانه ، در زمینه های مختلف ، ما از فناوری فرسوده در زمینه انرژی استفاده می کنیم. انحصار این کشور روز به روز در حال افزایش است ، که این بر اقتصاد طولانی مدت ما تأثیر می گذارد ؛ در کوتاه مدت ، انحصار می تواند به جلوگیری از تحریم ها کمک کند ، اما در طولانی مدت آن به اقتصاد آسیب جدی وارد می شود.
استاد دانشگاه با اشاره به راه حل گفت: “عمق مشکلات نشان می دهد که آنها ریشه دارند.” ساختارها باید تغییر کنند ، بنابراین با اقدامات سیاسی کوتاه مدت ، این چالش ها را نمی توان نادیده گرفت ، اما به این معنی نیست که در کوتاه مدت ، هیچ اقدامی در زمینه اقتصادی وجود ندارد. در کوتاه مدت ، مناسب ترین سیاست های پولی ، مانند تعدیل نرخ بهره و قوی ترین نظارت بر بانکها ، به ویژه محدودیت های دقیق سرمایه بانکها ، می تواند برای کاهش بدتر شدن اوضاع کاهش یابد.
ندری افزود: “مشکلات اقتصادی ساختاری و نهادی تر است و این مشکلات در کوتاه مدت قابل حل نیست ، به ویژه هنگامی که ما توسط قدرت های بزرگ و سخت شدن تحریم ها تهدید می شویم. ما باید به هر طریقی ممکن تهدید کنیم. تهدیدها سطح عدم اطمینان را در اقتصاد افزایش می دهیم و در این شرایط هیچ کس در اقتصاد تصمیمات جدی نمی گیرد.
در پایان ، وی گفت: “اطمینان حاصل کنید که هیچ کس اساساً در این مرحله از اقتصاد سرمایه گذاری نمی کند زیرا آینده ناشناخته است.” بنابراین ، در وضعیت فعلی دولت ، شما باید عدم اطمینان را کاهش داده و تهدیدات علیه کشور و اقتصاد ما را تهدید کنید. به نظر من ، تهدید نظامی کمتر احتمال دارد ، اما مهمترین بخش تهدیدها علیه اقتصاد. حداکثر فشار به اقتصاد هدایت می شود و باید یک راه حل یا از طریق مذاکره یا به هر شکلی دیگر باشد که سیاستمداران آن را بدانند. اینها فوری هستند و اگر به طور طبیعی اتفاق نیفتد ، اقدامات دیگر نمی توانند مؤثر باشند.