چشم‌های بادامی؛ ژنتیک یا محیط؟

در دنیای امروز ، شایعات و گمانه زنی های علمی بیشتر از گذشته در فضای سایبر منتشر می شود بدون اینکه از تحقیقات علمی معتبر حمایت کند. یکی این تأثیر آلودگی هوا بر ظهور افراد آینده در آینده است. برخی بر این باورند که شکل چشم انسان با افزایش آلودگی بادام بیشتری خواهد بود. اما آیا چنین ادعایی مبنای علمی دارد؟

طبق گزارش خبری آنلاین ؛ در کنار این مسئله ، یکی مسئله مهم دیگر ریشه های تاریخی دیدگاه جنسیتی در جوامع بشری است. این سؤال که آیا نقش اجتماعی زن و مرد همیشه به دلیل تحولات فرهنگی و اقتصادی یکسان است یا تغییر کرده است ، همیشه سؤالات بسیاری را مطرح کرده است.

به منظور بررسی این مشکلات از نظر علمی ، او یک استاد انسان شناسی ماقبل تاریخ است. ما برای روشن کردن این ادعاها با شواهد مستند و علمی به حامد وهداتی ناسی رفتیم. در این مصاحبه ، تأثیر عوامل محیطی بر ظاهر انسان ، منشأ دیدگاه جنسیتی و نقش تحولات تاریخی در وضعیت اجتماعی زن و مرد را بررسی می کنیم. جزئیات این مکالمه را در زیر بخوانید:

آیا چشم های بادام در نتیجه سازگاری با شرایط محیطی است؟

برخی ، مانند شکل چشم ، به دلیل تغییرات محیطی مانند آلودگی هوا می توانند در آینده تغییر کنند. حامد Wahdati Nasab ، در پاسخ به این سؤال که آیا چنین فرضیه صحیح است“این مورد سوال است.”برخی می گویند ، به عنوان مثال ، در آینده ، به دلیل آلودگی هوا ، چشمان انسان بادام بیشتری خواهد داشت و هیچ مبنای علمی وجود ندارد. این شرایط محیطی مانند کشش چشم ، آلودگی هوا نیست ، بلکه تاشو پلک تحت تأثیر عوامل ژنتیکی و انتخاب طبیعی است.بشر این ویژگی یکی وی ادامه داد: “در گذشته ، این یکی از خصوصیاتی است که می تواند به عنوان کیفیت قالب منتقل شود که با انتخاب جنسی و بنابراین با یک ژن واحد ترجیح داده شده است.”

“دیگری این ایده است که مردم آسیای شرقی به دلیل سرما ، چشم های بادام را پیدا می کنند.” برای رد این ادعا ، کافی است که به آب و هوای جنوب شرقی آسیا نگاه کنیم. تایلند ، اندونزی و مالزی ، کشورهایی با آب و هوای بسیار گرم و گرمسیری ، جمعیت زیادی از این ویژگی را دارند. “بنابراین ، هیچ ارتباطی بین این ویژگی و شرایط محیطی مانند دما یا آلودگی هوا وجود ندارد.”

ریشه های جنسیت در طول تاریخ

در پاسخ به این سؤال که آیا نظر جنسیتی وجود دارد که امروز در جوامع مختلف وجود دارد ، این استاد انسان شناسی ماقبل تاریخ “بله ، اما شدت و شکل آن در طول تاریخ تغییر کرده است.” برای خواندن این موضوع با دقت من پیشنهاد می کنم کتاب “زنان و پیش مرورگر سکس” را که با نازیف نوشتم بخوانید. به طور کلی ، وضعیت اجتماعی زن و مرد به طور مستقیم با نقش گروه در تأمین زندگی ارتباط دارد. در جوامعی که زنان و مردان در دیدار با منابع معیشت ، برابری را تجربه می کنند ، وضعیت اجتماعی برابر تر بود. اما نقش شما یکی “جنسیت در تأمین منابع حیاتی افزایش یافته است ، جنسیت به تصمیم گیری بیشتر تبدیل شده است.”

اهلی کردن گاوها و تغییر در ساختار اجتماعی جوامع بشری

“یکی یکی از تحولات مهم در این زمینه حدود 2 تا 6000 سال پیش بود. وقتی اجداد ما گاو خود را اهلی کردند. پیش از این دوره ، زنان اغلب در هنگام شیردهی (حدود 2 تا 5 سال) باردار نبودند زیرا هورمون ها در بدن خود ترشح می شدند که مانع از بارداری می شد. این باعث شد که آنها پس از شیردهی به معیشت خود برگردند. با این حال ، اهلی کردن شیر اضافی گاو را در دسترس قرار داده است ، به طوری که نوزادان می توانند مدتها قبل از شیر مادر جدا شوند و زنان زودتر باردار شوند. این حاملگی های متوالی نقش زنان را در زندگی کاهش می دهد و به تدریج به خانه خود در خانه رفت. در نتیجه ، نقش های تصمیم گیری در جوامع بشری کمتر قرمز شده است. “

آیا تفاوت های فیزیولوژیکی دلیل اصلی نابرابری اجتماعی است؟

برخی بر این باورند که وضعیت اجتماعی اختلافات فیزیولوژیکی بین زن و مرد دلیل اصلی وضعیت اجتماعی است ، حامد وهداتی ناصاب همچنان به این سؤال پاسخ داد که آیا این ادعا صحیح است: “تا حدی بله ، اما این اختلافات نباید بیش از حد باشد.

حتی در شکار حیوانات بزرگ ، کار تیمی از اهمیت بیشتری برخوردار بود و مهارت هایی مانند ساخت وسیله نقلیه ، تیر و نیزه و برنامه ریزی استراتژیک مؤثرتر بود. بنابراین ، این یک نگاه ساده است که بگوییم مردان همیشه به دلیل قدرت جسمی تر ، نقش اساسی در معیشت دارند. هنگامی که مردم به کشاورزی بازگشتند ، فعالیت هایی مانند زمین ، نهال و برداشت توسط هر دو جنس انجام شد. “بنابراین ، این ادعای برتری فیزیولوژیکی مردان به عنوان یک دلیل مهم برای اختلافات اجتماعی ، علمی و علمی نیست.”

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما