اثاثه سهل بن عبدالله تاسری یکی یکی از چهره های برجسته و تأثیرگذار عرفان اسلامی و تصوف در کتاب ذکر شده Attar Nyshaburi با نثر شاعرانه و مرموز برخورد کرده است. Attar ، برای آسان کردن آن یکی او پیشگامان طارقات و مکاشفه را معرفی می کند ، که به عنوان یک نوجوان ، شروع به ذکر روز روز کردند.
به گفته فارارو ، در روایت عطار ، سهولت کودکی شخصیتی متوسط ، درونگرا و درونگرا داشت که ماهیت ثابت ، دائمی و شبانه ماهیت او بود. عبارت معروف: “آل -خلم الخالم ، و لیس لی تبا الله” دیدگاه عمیق خود را از انسان و خدا نشان می دهد ، منظره ای که همه عشق ، دلسوزی و درک عمیق از ضعف انسان است.
در این حکایات ، Attar نه تنها به آن اشاره می شود ، بلکه با انتخاب لحظاتی از زندگی او مانند سکوت های طولانی ، تکریم عرفانی و سخنان عاقلانه او ، چهره ای از یک عارف کامل را ترسیم می کند. سهولت عطار کسی است که به فضای داخلی دین نفوذ می کند و ظاهر را در پرتو معنویت و رفتار می بیند.
او یکی از والدینی است که خرد را نه در سر و صدا بلکه در سکوت و نه در لفاظی منتقل می کند. سطل حکایتی عبدالله در علوفه این یک نمونه خالص از ادبیات عرفانی است که هم حساسیت به نثر Attar و هم عمق معنوی افکار Suhrawardi او را نشان می دهد.