احياي شوراي عالي تامين اجتماعي از جمله خواسته هايي است كه كانون عالي شوراهاي اسلامي كار، كانون عالي انجمن هاي صنفي كارگران و مجمع عالي نمايندگان كارگري به نمايندگي از كارگران و كانون عالي كارگران بازنشسته تامين اجتماعي كشور به نمايندگي از بازنشستگان و كانون عالي كارفرمايي به نمايندگي از كارفرمايان يك صدا خواهان انجام آن هستند .

 

به گزارش عصر خبر ، از ابتداي تشكيل سازمان تامين اجتماعي اركان آن شامل شوراي عالي، هيات مديره، مديرعامل و هيات نظارت بوده است .مطابق ماده 17 قانون ساختار جامع نظام رفاه تامين اجتماعي مصوب 1383 مجلس شوراي اسلامي، شوراي عالي تامين اجتماعي از آن تاريخ به هيات امناء تغيير نام يافت. هر چندتركيب شوراي عالي تامين اجتماعي نيز با اكثريت دولتي ها بود اما كارشناسان و فعالان كارگري، كارفرمايي و بازنشستگي معتقدند كه رعايت سه جانيه گرايي دراين شورا بيشتر از هيات امنا بوده است.

 

البته به نظر مي رسد كه چه در شوراي عالي و چه در هيات امنا بايد كارگران، بازنشستگان، كارفرمايان و دولت هر يك به تعداد مساوي درتركيب هيات امنا يا شوراي عالي حضور داشته باشند نه اين كه دولت حرف اول و آخر را بزند و نظرات و آراي ذي نفعان كمترين اثري هم نداشته باشد.

 

عليرضا محجوب دبير كل خانه كارگر و عضو هيات امناي تامين اجتماعي نيز معتقد است احياي شوراي عالي تاميي اجتماعي ضروري است. وي مي گويد اداره سازمان تامین اجتماعی زمانی به عدالت نزدیک می‌شود که بصورت سه جانبه و با حضور نمایندگان کارگران، کارفرمایان و دولت شکل بگیرد و علاوه بر این باید نمایندگان بازنشستگان نیز به این ترکیب اضافه شوند.

 

اين سخنان بيانگر اين است كه حتي نمايندگان هيات امناي تامين اجتماعي نيز به درستي معتقد به احياي شوراي عالي تامين اجتماعي هستند.البته لازم است با توجه به تاكيد وي گزارشي از اقدامات هيات امنا درباره احياي شوراي عالي تامين اجتماعي به بيمه شدگان و بازنشستگان تامين اجتماعي ارائه و شفاف سازي لازم در اين زمينه انجام شود.

 

 

از سويي ديگر دكتر سميه گلپور رئیس کانون عالی انجمن‌های صنفی کشور نيز مي گويد: چرا تأمین اجتماعی به صورت هیأت امنایی مدیریت می شود نه به صورت شورای عالی تأمین اجتماعی. احیای شورای عالی تأمین اجتماعی علاوه بر گسترش امر سه جانبه گرایی, می تواند به عملکرد بهتر سازمان نیز کمک کند.

 

محمد رضا عارف معاون اول رئیس جمهور در معارفه وزيركار در 10 شهريور سال جاري نيز گفته بود: قانون جامع تامین اجتماعی در سال ۸۳ تدوین شد که باید احکام آن بروز، بازنگری و موانع اجرایی بررسی شود. همچنین در ساختار و تشکیلات صندوق های بیمه گر اصلاحات جدی انجام شود.

 

اين سوال مطرح مي شود كه بالاخره خواسته 20 ساله شركاي اجتماعي در احياي شوراي عالي تامين اجتماعي چه زماني محقق خواهد شد؟آيا سخنان مرتبط با احياي اين شورا شعاري بيش نيست و يا اين كه دولتمردان و نمايندگان خانه ملت قرار است اين بار صداي شركاي اجتماعي را شنيده و نسبت به احياي شوراي عالي تامين اجتماعي اقدامي عملي را كليد بزنند؟

چرا خوبه بعضی وقتها تنها باشیم؟ (فیلم)






logo-vid

منبع:عصرایران

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما