عقل مریم: روز اول هفته نیز در قلب بورس اوراق بهادار بود و سهامداران سرمایه خود را در بورس اوراق بهادار تهران ثبت کردند.

ارزش دلار بورس سهام یکی یکی از مهمترین عوامل در بررسی بازار سرمایه کمتر از 5 میلیارد دلار آمریکا است. در این حالت به نظر می رسد که سهامداران بدترین روزهای خود را تجربه می کنند. در حالی که بسیاری از تحلیلگران معتقدند که مبادله تهران ارزشمند است ، برای ایجاد تقاضا در بازار هیچ نقدینگی لازم نیست.

در همین راستا ، مجید عبدالحمدی در مصاحبه با آژانس خبری با توجه به ارزش دلار بازار سرمایه گفت: آخرین رتبه بندی ها نشان می دهد که در 2 در 5 اسفند 2 ارزش دلار بازار سهام ایران به کمتر از 5 میلیارد دلار آمریکا کاهش یافته است. در حالی که در اجلاس تاریخی خود در مرداد 1 ، بازار حدود 5 میلیارد دلار آمریکا ارزش داشت. این کاهش 5 ٪ در چهار سال گذشته تغییرات جدی در عملکرد بازار سرمایه را نشان می دهد.

در همین مدت ، تولید ناخالص داخلی (تولید ناخالص داخلی) در شش ماه اول سال (با نفت و گاز) 3.5 درصد (از جمله نفت و گاز) و 4.6 درصد (بدون این بخش) را به ثبت رساند. این واگرایی بین رشد اقتصادی و کاهش ارزش بازار سرمایه به دلیل عوامل زیادی است که می تواند تصویری دقیق تر از وضعیت فعلی و مسیرهای بازار را ارائه دهد.

با این حال ، به گفته کارشناس بازار سرمایه ، فرصت های بالقوه برای احیای بازار سرمایه و تبدیل آن به ابزاری مؤثر برای رونق اقتصادی وجود دارد. بسیاری از کشورها در سراسر جهان با توسعه ابزارهای جدید مالی ، دیجیتالی شدن بازارهای مالی و پشتیبانی از تولید ملی توانستند بازار سرمایه را به رشد پایدار تبدیل کنند. ایران همچنین می تواند از این تجربیات بهره ببرد و بازار سهام را بازسازی و تقویت کند.

چالش های مهم بازار سرمایه چیست؟

با توجه به چالش های فعلی بازار سرمایه ایران ، عبدالحمیدی نشانگر نوسانات نرخ ارز و کاهش ارزش ارز ملی است. حتی اگر شاخص های بازار سهام به واحد ریال تبدیل شود ، ارزش ارزش ارز ملی به شام ​​کل بازار منجر می شود. این امر به ویژه برای سرمایه گذاران خارجی بسیار مهم است.

وی همچنین به زهکشی نقدینگی و کاهش جذابیت سیستم اشاره کرد: در سالهای اخیر ، افزایش جذابیت دارایی های جایگزین مانند ارز ، طلا ، فضای زندگی و اوراق بهادار ثابت باعث کاهش نقدینگی به بازار سهام شده است. افزایش بهره بانکی و بازده بالاتر در برخی از این بازارها ، انگیزه سرمایه گذاران برای ورود به بازار سهام را کاهش داده است.

کارشناس بازار سرمایه بیشتر به نرخ تورم و کاهش سودآوری واقعی شرکت ها اشاره می کند و خاطرنشان می کند: تورم بالا باعث کاهش ارزش واقعی شرکتهای بورس و جذابیت سرمایه گذاری در بورس می شود. در چنین شرایطی ، سرمایه گذاران تمایل به محافظت از ارزش سرمایه خود در برابر تورم دارند.

عبدال حمیدی تفاوت بین ترکیب رشد تولید ناخالص داخلی و عملکرد بازار سرمایه را به عنوان سایر چالش های بازار سرمایه ذکر می کند و توضیح می دهد که رشد تولید ناخالص داخلی لزوماً به معنای رشد بازار سرمایه نیست. بخش عمده ای از رشد اقتصادی ایران در سالهای اخیر ناشی از نفت ، گاز و خدماتی است که لزوماً به بورس اوراق بهادار وابسته نیستند. از طرف دیگر ، برخی از شرکت های بورس با وجود افزایش تولید و فروش که بر عملکرد آنها تأثیر گذاشته بود ، در معرض منابع مالی و هزینه های بالا قرار گرفتند.

با توجه به کاهش عمق بازار و افزایش رفتار سوداگرانه ، کاهش نقدینگی و ترک سرمایه گذاران واقعی و قانونی و همچنین نوسانات شدید قیمت باعث کاهش اعتماد مردم به بازار سرمایه می شود. این دارای رفتارهای کوتاه مدت و سوداگرانه است که نوسانات بازار بیشتری را می پذیرد.

فرصت هایی در مقابل بازار سرمایه و رونق تولید

کارشناس بازار سرمایه همچنین به شانس بازار سرمایه و رونق تولید اشاره می کند. بسیاری از کشورها با استفاده از سرمایه ریسک ، جمع آوری سرمایه گذاری ، مشارکت مبتنی بر پروژه و دارایی های دیجیتال قادر به تأمین منابع مالی گسترده برای پردازش تجارت بودند. استفاده از این مدل ها در ایران می تواند منجر به رشد بازار سرمایه و حمایت از شرکت ها شود.

وی گفت: “تحولات فناوری می تواند بازار سرمایه شفاف تر و کارآمدتر شود.” blockchain ، هوش مصنوعی ، داده های کاوی و سیستم های تجاری هوشمند می توانند هزینه های تجاری را کاهش دهند ، سرعت پردازش اطلاعات را افزایش داده و ایمنی سیستم را تقویت کنند.

کارشناس بازار سرمایه می گوید: یکی یکی از مهمترین راه های تقویت بازار سرمایه افزایش تعداد شرکت های پردازش در بورس اوراق بهادار است. برای این منظور ، شرایط برای استارتاپ ها ، شرکت های دانش و صنایع نوآورانه باید برنامه ریزی شود تا از طریق اولین سهام سهام (IPO) و تولید عناوین بدهی وارد بازار سرمایه شود.

عبدال حمیدی اظهار داشت که مبادلات مواد اولیه می تواند نقش مهمی در تأمین مالی بهره وری و شفافیت قیمت ها داشته باشد. قراردادهای آینده ، مشتقات و معاملات مشتق ابزاری هستند که تولید کنندگان می توانند خطرات قیمت را مدیریت کرده و برای بخش تولید جذاب تر شوند.

او می گوید: یکی یکی از مهمترین مشکلات شرکتهای تولیدی عدم نقدینگی در زنجیره تأمین است. در اقتصادهای پیشرفته ، ابزارهایی مانند اسناد خزانه داری تجاری ، فاکتورسازی ، تأمین اعتبار زنجیره تأمین و قراردادهای اعتباری پویا به رشد پایدار شرکت ها کمک کرده اند. اجرای این مدل ها در ایران می تواند منجر به بهبود نقدینگی در صنعت پردازش شود.

چشم اندازهای آینده: بازار سرمایه ، تولید تولید و رشد اقتصادی

این کارشناس بازار سرمایه می گوید: “با وجود کاهش ارزش بازار سهام در سالهای اخیر ، روش های زیادی برای احیای آنها و تبدیل آنها به موتور رشد اقتصادی وجود دارد.” توسعه ابزارهای مالی جدید ، دیجیتالی شدن بازار سرمایه ، تسهیل تأمین اعتبار شرکتهای تولید کننده و افزایش شفافیت می تواند پایه ای برای افزایش ارزش بورس ، سرمایه گذاران جدید و رونق در تولید ملی باشد.

عبدال حمیدی می افزاید: با الگوبرداری از تجربیات جهانی و اجرای دستورالعمل های جدید در بازارهای مالی ، بازار سرمایه ایران می تواند یک محیط پایدار و کارآمد برای تأمین مالی تولید ، ایجاد اشتغال و رشد اقتصادی باشد. این تغییرات نه تنها می تواند اعتماد سرمایه گذاران داخلی را افزایش دهد بلکه پایه و اساس ورود به سرمایه خارجی و توسعه بازار پایدار است.

۲۲۳۲۲۵

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما