به گزارش خبرگزاری بازتاب آنلاین، حجت الاسلام والمسلمین سید حسن خمینی در دیدار با مدیران سازمان تعزیرات حکومتی با اشاره به تاریخچه پیدایش تعزیرات حکومتی در دهه 60، ریشه فساد اقتصادی را در دهه 60 بیان کرد. ویژگی “طمع” بشریت. معمولاً انسان برای افزایش ثروت خود تلاش می کند و هر کاری را که او را به این هدف برساند انجام می دهد. برای مقابله با این ویژگی، گاه عوامل لازم حذف شده و گاه با ایجاد موانع به مشکل رسیدگی می شود. امام شخصیتی بود که با تأثیر معنوی خود مطالبات را کنار زد و مردم را بهتر کرد. بنابراین مردم در این مدت نه تنها ثروت اندوزی کردند، بلکه آن را به جبهه نیز دادند. البته عموماً این ویژگی انقلاب هاست که مردم را تغییر می دهد.
به گزارش ایسنا، وی به نقش اساسی مردم در حوزه های مختلف امنیتی و اجتماعی در اوایل انقلاب اشاره کرد و گفت: کودتای نوژه توسط مادر خلبان افشا شد وقتی مردم عوض می شوند نیازی به عجله نیست. پس ابتدا باید دلایل این طمع را از بین برد. اما اگر در این امر به طور کامل موفق نشویم، ایجاد مانع ضروری می شود. دو نوع مانع وجود دارد؛ یک نوع مانع، کنترل های قانونی و نظارتی است، نوع دیگر مانع، ساختاری است. چرخه مناسب عرضه و تقاضا متعلق به این دسته دوم از موانع است. اگر تولید داخلی ساماندهی شود، قاچاق نیز کاهش می یابد. البته در نهایت مشکل به طور کامل حل نخواهد شد و به ویژه با توجه به یارانه های ارائه شده توسط دولت، وجود ساختاری برای مبارزه با طمع ضروری است.
سید حسن خمینی با اشاره به وضعیت نابسامان اقتصادی جامعه، آن را غیرقابل انکار توصیف کرد و گفت: بخشی از این وضعیت ناشی از سست شدن ریشه های معنوی، بخشی دیگر ناشی از طمع، فقر، تبعیض و گسترش بیماری اسلام است. ” از فساد اگر با چند مفسد برخورد نکنی، دیگران کم کم فاسد می شوند، چون وقتی شیشه می شکند، دیگران تشویق می شوند و به آن سنگ می اندازند. این مشکلات به دلیل فشارهای خارجی و اشکال ساختارهای داخلی در کشور وجود دارد که کل دولت باید جسورانه آن را اصلاح و اجرا کند. البته در نهایت برای حل بخشی از مشکل باید به روش های قانونی مانند مجازات متوسل شد. اما وقتی ابعاد ارزشی و ساختاری تضعیف می شود، بار بزرگی بر دوش نهادهایی مانند تعزیرات می افتد که این عادلانه نیست و البته مسئولیت زیادی هم به همراه دارد. البته باید در این مجموعه نظارت وجود داشته باشد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: فشار زیادی بر جامعه وارد می شود که بیشتر به دلیل ضعف بازوهای معنوی و ساختاری است.
۲۷۲۱۸