به گزارش بازتاب آنلاین، روزنامه همشهری نوشت: اگرچه سازمان حج و زیارت تا چند هفته پیش به زائران مضطرب و منتظر اعلام کرده بود که با واریز 150 میلیون تومان، زائران تقریبا 70 درصد هزینه نهایی را تسویه کرده اند. حج ولی یکبار با قیمت نهایی 250 تا 260 میلیون پیدا شد.
شکایت از سپرده گذاران 17 سال پیش
برای درک شکایات از هزینه های حج و نگرانی زائران، بهتر است نگاهی به وقایع مربوط به هزینه های حج در ماه های منتهی به حج 1403 بیندازیم. چند ماه قبل از آغاز اعزام حجاج در سال 1403، کسانی که در سال 1385 یک میلیون تومان به عنوان حق الزحمه حج به سازمان حج و زیارت کمک کردند متوجه شدند که این ودیعه در تمام این 17 سال به سختی تغییر کرده است. با یک حساب سرانگشتی مبلغ این سپرده به 5 میلیون تومان هم نمی رسد.
حج دوباره گران شد
متقاضیان واجد شرایطی که مایل به ثبت نام در حج هستند، ملزم به پرداخت 150 میلیون تومان ودیعه هستند که این مبلغ تقریباً 60 تا 70 درصد هزینه نهایی حج است. قیمت کل حج برای زائران حدود 210 تا 250 میلیون تومان پیش بینی می شود. این سخنان غلامرضا رضایی، معاون امور حج و زیارت سازمان حج و زیارت، آب پاکی را به دست چشم انتظارانش ریخت تا علاقه مندان به زیارت خانه خدا بدانند که حج هزینه سفر به دلایل مختلف از سفر قبلی بیشتر خواهد بود.
نگاهی به هزینه سفر عمره نشان می دهد که پس از دو سال وقفه به دلیل ویروس کرونا، هزینه این سفر از 38 میلیون تومان در سال 1401 به 162 به 188 میلیون تومان در سال 1403 افزایش یافته است. پیش از این رقم 250 میلیون تومانی حج تمتع نشان می دهد که هزینه حج تمتع طی چهار سال 6.5 برابر شده است.
دلیل افزایش قیمت طبق اعلام سازمان حج است
معضل افزایش قیمت مورد انتقاد زائران امروز دلایل مختلفی دارد. موضوعی که چندی پیش علیرضا بیات رئیس سازمان حج و زیارت در توضیح قیمت حج سال آینده آن را مطرح کرد.
به گفته بیات، «هزینه نهایی حج تمتع پس از تعیین نرخ ارز حج تمتع از سوی دولت و همچنین هزینه پروازها و سایر برنامه ریزی ها اعلام می شود».
۲۳۳۰۲