دبیر ستاد بین الملل چهلمین جشنواره بین المللی موسیقی فجر بر اهمیت اشتراکات فرهنگی در دعوت از هنرمندان عرصه موسیقی در حوزه بین الملل تاکید کرد و گفت: میزان اشتراکات فرهنگی برای تبادلات فرهنگی مرتبط با هنر موسیقی از اولویت های مهم است. در دعوت از گروه های موسیقی خارجی به چهلمین جشنواره بین المللی موسیقی فجر. بود
به گزارش ایسنا، سپهر سعیدی – دبیر بخش بین المللی چهلمین جشنواره موسیقی فجر – گفت: برای انتخاب هنرمندان بخش بین المللی جشنواره به نوع تعاملات، انجمن های فرهنگی و هم افزایی گروه های موسیقی پرداختیم. . به این ترتیب حساسیت خاصی در این زمینه صرف شد تا بتوانیم خروجی خوب و موثری داشته باشیم.
وی ادامه داد: بر این اساس از هنرمندان پیشکسوتی که علاوه بر اشتراکات فرهنگی، همواره حضور پر رنگ بین المللی را در کارنامه خود داشتند، در این دوره از جشنواره شرکت خواهند کرد. در همین راستا اجرای مشترک هنرمندان ایرانی و خارجی در این دوره از جشنواره بین المللی موسیقی فجر در نظر گرفته شده است تا به خلق آثار فرهنگی بدیع در این زمینه منجر شود. تبدیل شدن به موسیقی در واقع توجه به خلاقیت در این بخش یکی از سیاست های کلان جشنواره موسیقی فجر بود.
دبیر ستاد بین الملل چهلمین جشنواره بین المللی موسیقی فجر در پاسخ به این سوال که حوزه بین الملل جشنواره موسیقی فجر چه کمکی به معرفی هنرمندان جوان موسیقی می کند؟ وی بیان کرد: با توجه به تنوع اقلیم ها و به تبع آن حضور چشمگیر موسیقی در میان اقوام مختلف ایرانی، مطمئناً این نوع موسیقی که ریشه در تمدن ایرانی دارد؛ این نوع موسیقی در تمدن ایرانی است. آنها در عرصه بین المللی می درخشند و البته جذابیت های زیادی هم دارند و تجربه نشان داده که این موسیقی در عرصه بین المللی بسیار مورد استقبال قرار گرفته است.
سعیدی تاکید کرد: یکی یکی از مهم ترین اهداف فرهنگی در روابط بین الملل، علاوه بر گفتمان فرهنگی، بحث سلیقه سازی برای مخاطب خارجی است. به خصوص اینکه موسیقی به عنوان یک صنعت جهانی در دنیا مرز نمی شناسد و از این رو موسیقی ایرانی با همه لوازمش می تواند در عرصه سلیقه سازی ترند باشد.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: باید از گروه های موسیقی ایرانی در عرصه بین المللی حمایت شود. وی بیان کرد: توجه به مسائل مربوط به تامین زیرساخت های هنر موسیقی و فراهم آوردن شرایط مناسب برای تبادلات فرهنگی گروه های موسیقی جوان همواره به عنوان یک اصل مهم مورد توجه بوده است. یکی یکی از رسالت های بخش بین المللی جشنواره توجه به این زیرساخت ها و معرفی گروه های خوب ایرانی به هنرمندان خارجی است تا بتوانند به زبان مشترک بین المللی در عرصه هنر موسیقی دست یابند.
این مدیر فرهنگی تاکید کرد: هنر موسیقی در ایران با وجود تنوع موسیقایی و حضور جوانان ماهر در این عرصه قدرت و توانایی تولید محتوا در دنیا را دارد. بنابراین لازم است فرصت مناسبی برای معرفی آنها ایجاد شود تا زمینه های حرفه ای برای هنرمندان جوان موسیقی فراهم شود و به فرهنگ ما ارزش افزوده شود.
چهلمین جشنواره بین المللی موسیقی فجر به دبیری رضا مهدوی رئیس احمدصدری و مدیریت اجرایی محمدعلی مراتی به همت معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و با همکاری اداره ارشاد موسیقی برگزار می شود. انجمن موسیقی ایران و بنیاد فرهنگی هنری رودکی از 23 تا 29 بهمن ماه 1403 در تهران و استان های کشور برگزار می شود.