دفعه بعد – دکتر محمد قریب، پدر اطفال ایران در 14 سالگی تیر او در سال 1288 به دنیا آمد و در قرن اول درگذشت. بهمن وی در سال 1353 درگذشت.
بر اساس گزارش فردا، دکتر در زندگی نامه قریب آمده است که وی در سال 1288 در تهران به دنیا آمد و اصلش روستای گرکان در نزدیکی آشتیان اراک است. تحصیلات متوسطه را در دارالفنون به پایان رساند. بعدها با موافقت رضاشاه گروهی از شاگردان این مدرسه در سال 1307 برای ادامه تحصیل به اروپا اعزام شدند. بگو قریب یکی در آن زمان رشته پزشکی در پاریس در بین دانشجویان خارجی رواج داشت و دکتر. غریب هم همین رشته را انتخاب کرد. در سال 1312، محمد قریب اولین ایرانی شد که آزمون ورودی (تخصص) را در پاریس با موفقیت پشت سر گذاشت.
درباره پروفسور لاپلان دکتر قریب وی نوشت: در فرانسه از هر 40 تا 50 دانشجو یک نفر در بیمارستان های پاریس دوره کارآموزی می کرد، محمد قریب در معاینه خارجی بیمارستان پاریس و سپس در معاینه داخلی آن در سال 1935 به آسانی پذیرفته شد.
دکتر قریب پس از پایان تحصیلات به ایران بازگشت و پس از ازدواج دوباره به پاریس رفت، اما طاقت دوری از زادگاهش را نداشت و به کشور بازگشت. دکتر صدیقه قریب خواهر قریب در گفت و گو با کیهان فرهانی گفت: برادرم محمد به کشورش عشق می ورزید و معتقد بود حالا که با هزینه دولت تحصیل می کند باید به کشور برگردد و به مردم خدمت کند.
دکتر فعالیت های پزشکی و علمی گاریب
یکی دکتر یکی از اولین کارهایی که قریب پس از بازگشت به ایران انجام داد، تأسیس پایگاه انتقال خون بود و اولین تبادل خون در این مرکز انجام شد.
دکتر غلامرضا خاتمی در گفت و گو با خبرنگار کیهان فرهانی گفت: دکتر محمد قریب برای اولین بار از ساخت داروهای جدیدی به نام آنتی بیوتیک برای از بین بردن میکروب ها خبر داد که از داروهای قدیمی ارزش بیشتری دارند.
در بخشی دیگر از این گفت و گو، دکتر غلامرضا خاتمی. او درباره قریب چنین می گوید:یکی یکی از اقدامات اصلی محمد گاریپ تأسیس طب اطفال در ایران بود و علاوه بر آن بیمارستانی به همین نام تأسیس کرد که امروزه به نام مرکز طبی کودکان شناخته می شود.
دکتر کتاب «بیماریهای کودک» نوشته قریب اولین کتابی است که در دوران معاصر به زبان فارسی درباره بیماریهای مربوط به نوزادان و کودکان نوشته شده است که با روایتی شیوا و تأثیرگذار سعی در به اشتراک گذاشتن آن با دیگران دارد. او به پاس خدماتش موفق به دریافت مدرک دانش از دانشگاه تهران و نشان عالی لژیون افتخار از دولت فرانسه شد.
دکتر فعالیت های سیاسی محمد قریب
دکتر قریب در دوران صنعت ملی نفت از اعضای جبهه ملی بود و دکتر دکتر. او از طرفداران مصدق بود. پس از کودتای 28 مرداد او انتقادات زیادی به دولت زاهدی داشت. وی به همراه چند تن از اساتید دانشگاه با صدور بیانیه ای نسبت به قرارداد کنسرسیوم نفتی اعتراض کردند که به دلیل آن موقتاً از دانشگاه محروم شد.
دکتر عباس شیبانی از شاگردان قریب درباره فعالیت های سیاسی وی چنین گفت: وی در سخنرانی ها به طعنه و کنایه از رژیم محمدرضا شاه انتقاد می کرد.
دکتر در آخرین روزهای عمرش لحظات غم انگیزی داشت. قریب به درخواست خودش به بیمارستان اطفال منتقل شد. بهمن در سال 1353 پس از 65 سال عمر پرثمر و پربار، دار فانی را وداع گفت و چهره خود را در قبرستان شیخان قم به خاک سپرد.