پس از سال ها بحث تغییر سرمایه در ایران مطرح شده و این بار در سطح ریاست جمهوری به این موضوع پرداخته می شود. اگرچه تصور تغییر پایتخت در ایران دشوار به نظر می رسد و این پروژه مستلزم هزینه های فراوان و برنامه ریزی دقیق است، اما به هر حال مسعود پزشکیان معاون وی مسئولیت رسیدگی به انتقال سرمایه را بر عهده گرفته است و این نشان دهنده جدی بودن طرح انتقال سرمایه نسبت به دفعات قبل است.

دولت این بار مکان در نظر گرفته شده برای انتقال پایتخت را با دقت بیشتری مشخص کرده و سواحل مکران در جنوب شرق کشور را به عنوان اصلی ترین گزینه برای انتقال پایتخت معرفی کرده است. موقعیت استراتژیک، تمرکززدایی تهران، ظرفیت توسعه شهری، تقویت ارتباطات بین المللی و امنیت انرژی و تجارت از جمله دلایل انتخاب مکران است که البته این انتخاب نیز انتقاداتی را به همراه داشته است.

در این میان کارشناسان به گزینه های دیگری برای جابه جایی پایتخت اشاره کرده اند که شهرهایی مانند بندرعباس یا شیراز برای جایگزینی پایتخت پیشنهاد شده است. شهرهای اصفهان و تبریز که زمانی پایتخت ایران بودند نیز از لیست گزینه های پیشنهادی خارج نیستند.

شهردار تبریز چندی پیش در گفت و گوی تلویزیونی به توانمندی های این شهر اشاره کرد و طولانی ترین دوره پایتختی ایران را مربوط به تبریز دانست. به گفته یاوب هوشیار، در تاریخ ایران، شهر تبریز در 5 مرحله پایتخت ایران بوده و حتی اولین پایتخت شیعیان جهان بوده است.

شهر اول، شهر بدون گدا، شهر جهانی فرش، شهر علامه و دومین شهر دانشگاهی ایران از دیگر ویژگی ها و امتیازات تبریز است. باید دید آیا این شهر با چنین قابلیت هایی کفایت می کند یا خیر. بین گزینه های انتقال یا عدم انتقال سرمایه.


اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما