دونالد ترامپ به سرعت افراد مورد اعتماد خود را برای تمرکز بر هوش مصنوعی انتخاب کرد، اما توصیههای بالقوه آنها برای بقیه علوم هنوز نامشخص است.
به گزارش ایسنا، «دونالد ترامپ» نزدیک به نیمی از اولین دوره ریاست جمهوری خود که از سال 2017 تا 2021 به طول انجامید، مشاور علمی رسمی نداشت، اما دوره دوم ریاست جمهوری او متفاوت بود.
به گزارش نیچر، در حالی که ترامپ در حال آماده شدن برای روی کار آمدن برای دومین دوره در 20 ژانویه است، نامزدهای سه پست کلیدی مشاوره علمی را معرفی کرده است. برخی امیدوارند که این نشان دهنده علاقه بیشتر به علم و فناوری باشد، اما در مورد اینکه چگونه مشاوران علمی ایالات متحده را شکل خواهند داد، ابهامات زیادی وجود دارد.
در صورت تایید سنای ایالات متحده، مایکل کراتسیوس، که در دوره اول ریاست جمهوری ترامپ به عنوان مدیر ارشد فناوری خدمت می کرد، دفتر سیاست علم و فناوری کاخ سفید را که هماهنگ کننده سیاست های علمی در سراسر دولت ایالات متحده است، هدایت خواهد کرد. کراتسیوس مشاور علمی رئیس جمهور نیز خواهد بود.
مایکل کراتسیوس
دیوید ساکس، سرمایه گذار فناوری، تزار هوش مصنوعی و ارزهای دیجیتال دولت جدید و همچنین رئیس شورای مشاوران رئیس جمهور در علم و فناوری، گروهی از کارشناسان تحقیقاتی و صنعتی خارج از کاخ سفید خواهد بود.
دیوید ساکس
لین پارکر، متخصص رباتیک، که تلاشهای هوش مصنوعی را در دوره اول دولت ترامپ رهبری میکرد، برای نقش جدیدی به عنوان دستیار کرتسیوس و ساکس انتخاب شده است.
لین پارکر
کرستین متیوز، محقق سیاست علمی در دانشگاه رایس، معتقد است تمرکز ترامپ بر هوش مصنوعی منجر به انتصاب سریع این مشاوران شد.
مشاوران به درخواست های Nature برای اظهار نظر پاسخ ندادند.
رئیس جمهور منتخب در بیانیه ای که در پلتفرم رسانه اجتماعی Truth Social منتشر شد، گفت که گروه مشاوران علمی او پیشرفت های علمی ایجاد خواهند کرد، تسلط آمریکا بر فناوری را تضمین خواهند کرد و عصر طلایی نوآوری را در آمریکا آغاز خواهند کرد.
نیچر با کارشناسان سیاست، از جمله مشاور علمی سابق ایالات متحده، در مورد گروه جدید و توصیه هایی که ممکن است به ترامپ بدهد صحبت کرد.
مشاوران علمی رئیس جمهور ایالات متحده می توانند تأثیر قدرتمندی بر سیاست گذاری داشته باشند. یکی در میان نمونه هایی که محققان اغلب ذکر می کنند، جان هولدرن، فیزیکدانی است که به عنوان مشاور علمی رئیس جمهور و رئیس دفتر سیاست علم و فناوری کاخ سفید در دوران ریاست جمهوری باراک اوباما بین سال های 2009 تا 2017 خدمت کرد.
بسیاری از محققان از سیاست های علمی رئیس جمهور در دوره اول دولت ترامپ ناامید شدند. در آن زمان رئیس جمهور در موضوعات مختلف تصمیمات ضدعلمی گرفت. برای مثال، در طول همهگیری کووید-19، ترامپ خطرات ویروس کرونا را کم اهمیت جلوه داد و محققان دولتی را به حاشیه راند.
محققان از تصمیم ترامپ برای همراهی با کراتسیوس حمایت کرده اند. هولدرن در مصاحبه با نیچر گفت: معتقدم این تصمیم اعتبار ترامپ را افزایش می دهد و همچنین به نفع کراتیوس است.
«کنت ایوانز»، محقق سیاست در دانشگاه رایس، میگوید: اگرچه کراتسیوس هیچ پیشینهای در سیاستگذاری علمی ندارد، اما او نقطه درخشانی در دولت اول ترامپ بود.
توبین اسمیت، معاون ارشد امور دولتی در انجمن دانشگاههای آمریکا، با اشاره به اینکه نتایج همکاری انجمن دانشگاههای آمریکا با کراتسیوس در آن زمان مثبت بوده است، افزود که او قطعاً بیشتر یک فرد میدانی بود تا علمی. مرد این فناوری است، اما علم را می فهمد.
شورای مشاوران رئیس جمهور در علم و فناوری، که معمولاً شامل نمایندگانی از دانشگاه و صنعت است، همچنین گزارشهایی تهیه میکند که سیاستهای علمی ایالات متحده را در موضوعاتی از مدرنسازی آتش نشانی تا تأثیر فناوری نانو هدایت میکند.
شورای مشاوران رئیسجمهور در علم و فناوری دستخوش تغییر و تحول شد، تعداد اعضای آن کاهش یافت و بسیاری از اعضای آن مدیران تجاری در دوره اول ترامپ بودند. محققان می گویند ترکیب جدید شورای مشاوران رئیس جمهور در علم و فناوری نشان می دهد که دولت دوم ترامپ روی چه سیاست علمی تمرکز خواهد کرد.
در اولین دوره ریاست جمهوری خود، دولت ترامپ رویکردی کاملا متفاوت نسبت به دولت قبلی در بسیاری از حوزه های سیاست علمی داشت. کارشناسان سیاسی انتظار دارند برای دور دوم ریاست جمهوری ترامپ نیز چنین اتفاقی بیفتد.
افرادی که با نیچر صحبت کردند، گفتند که در مورد نحوه قرار گرفتن مشاوران ترامپ در دستور کار او، ابهامات زیادی وجود دارد. در مورد هوش مصنوعی، ترامپ متعهد شد که فرمان اجرایی جو بایدن را که از امنیت و برابری در توسعه فناوری حمایت می کرد، لغو کند و گفت که این فرمان نوآوری را خفه می کند و ایده های چپ رادیکال را تحمیل می کند. کراتسیوس در مصاحبه های خود گفت که لازم است از رهبری بلندمدت آمریکا در زمینه هوش مصنوعی اطمینان حاصل شود و مقامات علمی این کشور در توسعه آزمون های استاندارد برای ارزیابی مدل های زبان بزرگ مشارکت دارند.
همکاری های تحقیقاتی بین المللی – به ویژه با چین – برای دولت ترامپ چالش برانگیز خواهد بود زیرا تنش ها بین دو کشور همچنان بالاست. اولین دوره ریاست جمهوری ترامپ کار بحث برانگیزی را برای جلوگیری از سرقت نتایج تحقیقات آمریکایی آغاز کرد که منجر به دستگیری تعدادی از محققان – عمدتاً محققان چینی – شد.
اسمیت خاطرنشان کرد که مسائل ایمنی تحقیق، یکی این یکی از حوزههایی است که دفتر سیاستگذاری علم و فناوری کاخ سفید در اولین دوره ریاستجمهوری ترامپ مداخله مفیدی داشت. اسمیت، مدیر دفتر سیاست علم و فناوری کاخ سفید، یک کارگروه بین سازمانی ایجاد کرده است که در ژانویه 2021 به محققان آمریکایی که بودجه فدرال دریافت می کنند و با دانشمندان خارجی در تماس هستند در مورد نوع اطلاعاتی که باید آنها را راهنمایی کنند، راهنمایی می کند. افشای برای محافظت در برابر تضاد منافع این رویکرد اساسی در دوران بایدن پیش رفت.
ترامپ همچنین باید به مسائل مربوط به ورود دانشجویان و دانشمندان خارجی به ایالات متحده بپردازد. برخی از متحدان ترامپ علیه ویزای H-1B برای کارگران ماهر خارجی صحبت کرده اند.
با این حال، به نظر می رسد توصیه ایلان ماسک، کارآفرین میلیاردر، که شرکت هایش دارندگان ویزای H-1B را استخدام می کنند، ترامپ را برای حمایت از ویزا تحت تاثیر قرار داده است. ماسک که حدود 300 میلیون دلار به کمپین انتخاباتی رئیس جمهور منتخب کمک کرد، یکی یکی دیگر از مشاوران علمی نزدیک ترامپ، هر چند به صورت غیررسمی، به عنوان رئیس مشترک هیئت مشاوره ای با هدف کاهش هزینه های دولت معرفی شده است.
برنامه های علمی ریاست جمهوری همیشه به کنش سیاسی تبدیل نمی شود. به عنوان مثال، ترامپ در اولین دوره ریاست جمهوری خود پیشنهادی مبنی بر کاهش چشمگیر بودجه های مختلف علمی ارائه کرد، اما کنگره آمریکا به پیشنهاد او توجهی نکرد و هزینه های فدرال برای تحقیق و توسعه در دوره ریاست جمهوری ترامپ حدود 10 درصد افزایش یافت.