bato-adv

بعدی- گلوکوم که به آن گلوکوم با زاویه باز نیز گفته می شود، یک بیماری مزمن چشمی است که به تدریج فشار داخل چشم را افزایش می دهد.

به گفته فرارو، افزایش فشار داخل چشم می تواند به عصب بینایی آسیب برساند و در نهایت منجر به کاهش بینایی شود. بر خلاف هموروئید حاد که می تواند با درد شدید همراه باشد، بواسیر مزمن معمولا بدون درد است و علائم به کندی پیشرفت می کنند.

علائم شایع گلوکوم مزمن

مراحل اول:

  1. در مراحل اولیه بیماری، فرد ممکن است متوجه از دست دادن دید محیطی در مناطق کوچکی از میدان بینایی شود.
  2. تاری دید ممکن است در یک طرف چشم ایجاد شود.

مراحل پیشرفته:

  1. در مراحل پیشرفته، نواحی از دست دادن بینایی بزرگتر می شوند و این تغییرات معمولاً در هر دو چشم دیده می شود.
  2. سایر علائم شامل سفت شدن مردمک ها، هاله های اطراف چراغ ها، نقاط کور در میدان دید و مشکل در دید در شب است.

علل گلوکوم مزمن

گلوکوم مزمن زمانی رخ می دهد که مایع در چشم به درستی به داخل یا خارج نشود. این تجمع مایع باعث افزایش فشار داخل چشم و آسیب به عصب بینایی می شود. علائم این بیماری در اثر آسیب به رشته های عصبی بینایی ایجاد می شود. اگر فرد دچار تغییرات ناگهانی در بینایی یا علائم مشابه شود، باید به گلوکوم مزمن شک کرد.

عواملی که خطر سوزاک مزمن را افزایش می دهند

  1. بالای 40 سال: این بیماری بیشتر در افراد مسن دیده می شود.
  2. سابقه خانوادگی: افراد با سابقه خانوادگی سوزاک بیشتر مستعد ابتلا به این بیماری هستند.
  3. دیابت: افراد مبتلا به دیابت نیز در معرض خطر بیشتری قرار دارند.
  4. داروها: برخی داروها مانند داروهای سرماخوردگی و آلرژی، آنتی هیستامین ها، آرام بخش ها، داروهای کورتیزون و داروهای مشکلات گوارشی می توانند فشار داخل چشم را افزایش داده و وضعیت را بدتر کنند.

جلوگیری از سیاهی چشم

معاینه منظم چشم: افراد بالای 40 سال باید حداقل سالی یک بار معاینه چشم داشته باشند و فشار چشم آنها توسط پزشک اندازه گیری شود.

در صورت تغییر بینایی با پزشک مشورت کنید: در صورت مشاهده هرگونه تغییر در بینایی، فوراً با چشم پزشک مشورت کنید.

عوارض احتمالی گلوکوم

از دست دادن بینایی: اگر گلوکوم به موقع درمان نشود، ممکن است فرد دچار از دست دادن دائمی بینایی شود. این عارضه در مراحل پیشرفته بیماری رخ می دهد و ممکن است تدریجی و غیر قابل برگشت باشد.

اصول کلی درمان آب مروارید

معاینات چشم: یکی یکی از روش های مهم تشخیص گلوکوم، اندازه گیری فشار داخل چشم است. این معاینات می تواند به تشخیص زودهنگام بیماری و جلوگیری از آسیب به عصب بینایی کمک کند.

بررسی فشار چشم: این بیماری درمانی ندارد اما علائم آن با دارو و سایر درمان ها قابل کنترل است. در بیشتر موارد، داروها می توانند فشار چشم را به اندازه کافی کاهش دهند تا از آسیب به عصب بینایی جلوگیری کنند.

جراحی و لیزراگر درمان‌های دارویی نتوانند بیماری را کنترل کنند، جراحی یا لیزر درمانی ممکن است گزینه‌های دیگری برای کاهش فشار چشم و جلوگیری از آسیب بیشتر به عصب بینایی باشد.

داروهای مورد استفاده در درمان آب سیاه

قطره چشم: برای کاهش فشار داخل چشم پزشک ممکن است برای بیمار قطره تجویز کند. حتی در صورت بهبود علائم، دستورالعمل های درمانی پزشک باید با دقت دنبال شود.

دیورتیک ها: این داروها به کاهش تولید مایع داخل چشم و جلوگیری از تجمع مایع اضافی در چشم کمک می کنند.

رژیم غذایی و فعالیت های روزانه

  1. رژیم غذایی خاص: رژیم غذایی خاصی برای جلوگیری از آب سیاه وجود ندارد. با این حال، تغذیه مناسب و سالم می تواند به محافظت از سلامت کلی چشم کمک کند.
  2. فعالیت بدنی: هیچ محدودیتی برای فعالیت های روزانه فرد مبتلا به کاراسو وجود ندارد، اما رعایت توصیه های پزشکی بسیار مهم است.

چه زمانی باید با پزشک مشورت کرد؟

  1. علائم هموروئید مزمن در خود یا یکی شما این را از اعضای خانواده خود دیده اید.
  2. اگر نمی توانید داروهای تجویز شده برای کنترل بیماری را تحمل کنید.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما