ایران دومین کشور قدرتمند در صادرات خدمات فنی و مهندسی است، اما عدم پذیرش FATF باعث شده است که ترکیه جای ما را در جهان بگیرد و ما را از درآمد سالانه 25 میلیارد دلار محروم کند.
به گزارش ایسنا، عدم پیوستن ایران به FATF در سالهای اخیر باعث شده است که ترکیه در صادرات خدمات فنی و مهندسی جای ما را بگیرد و سالانه حداقل ۲۵ میلیارد دلار از این بخش وارد کشور شود. این مشکلی است که اخیرا توسط رئیس انجمن انبوه کشاورزان استان تهران فاش شده است.
همانطور که ایرج رهبر در گفتگو با وزارت اقتصاد و دارایی گفت: ما دومین کشور قوی در زمینه صادرات خدمات فنی مهندسی در جهان هستیم، اما متاسفانه به دلیل عدم عضویت در FATF، ترکیه ما را گرفته است. مکان در جهان
رهبری با طرح این سوال که ما در فعالیت های مالی و اقتصادی خود چه مشکلاتی داریم که دیگران نباید از آن اطلاع داشته باشند؟ وی تصریح کرد: عدم پذیرش FATF بهانه ای را برای سیاست گذاران خارجی فراهم کرده است که بر اساس FATF از پذیرش ما در حوزه های مختلف مالی و اقتصادی خودداری می کنند.
حتی چینی ها هم حساب های بانکی ایران را بستند چون ایران به FATF نپیوست. موضوعی که اصغر فخریه کاشان معاون اسبق ارزی بانک مرکزی به آن اشاره داشت. سالها شایعه ساخت مسکن چینیها در ایران شنیده میشد و حتی قراردادی برای نوسازی بافتهای فرسوده در تهران امضا شد، اما هرگز اجرایی نشد.
در سوریه پس از جنگ با گروههای تکفیری در سالهای اخیر، توافقهایی بین بخش خصوصی ایران و سوریه برای نوسازی مسکن در سوریه انجام شد، اما موضوع تحریمها و مشکل مبادلات تجاری مانعی بر سر راه اجرای این مهم بود. برنامه ریزی کنید. نمونه ای از این توافقنامه سال 2017 برای نوسازی 200000 خانه در سوریه بود که هرگز اجرایی نشد.
اینها تنها گوشه هایی از آسیب های ناشی از عدم پذیرش شرایط و ضوابط گروه مالی ویژه است. چالشی که منجر به قرار گرفتن ما در لیست سیاه شد و به همین دلیل کشورهای دیگر از همکاری مالی و بانکی منع شدند.
در حال حاضر بخش خصوصی منتظر است تا موضوع ایران در FATF حل شود و به گفته یکی از اعضای اتاق بازرگانی، عدم پیوستن به FATF به معنای خودتحریمی است.
گفته می شود نرخ خالص تشکیل سرمایه در ایران در 10 سال گذشته منفی بوده است، یعنی به دلیل عدم عضویت در FATF سرمایه گذاری مستقیم خارجی در کشور وجود ندارد.
این در حالی است که همزمان با بررسی لایحه الحاق ایران به دو کنوانسیون گروه ویژه اقدام مالی (FATF)، برخی گروه های سیاسی واکنش های منفی به آن نشان داده اند. در حالی که رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفته بود: «این فضاسازیها در این زمینه ناعادلانه است، زیرا بحث فنی مربوط به مصالح کشور است که نباید تحت الشعاع فضای سیاسی قرار گیرد». ساخت و سازها
عبدالناصر همتی – وزیر اقتصاد – روز دهم دیماه در شبکه اجتماعی نوشت
آیت الله صادق آملی لاریجانی – رئیس شورای داوری – نیز در نوزدهمین جلسه ماه جاری، با اشاره به موافقت مقام معظم رهبری با درخواست رئیس جمهور مبنی بر بررسی مجدد الحاق ایران به FATF، گفت: مجمع بر اساس صلاحیت تصمیم گیری خواهد کرد. سیستم و اجتناب از افراط و تفریط.