بر اساس گزارش فردا، در این مقاله اطلاعاتی در مورد آنچه شما به عنوان والدین پسر باید بدانید جمع آوری کرده ایم تا بتوانید شادی و سلامت روانی را برای پسران خود فراهم کنید.
تربیت پسر
می تواند تفاوت زیادی بین مغز مردان و زنان در زمان بلوغ وجود داشته باشد، به خصوص در نحوه پردازش اطلاعات. در مورد تفاوت های بیولوژیکی زن و مرد هیچ بحثی وجود ندارد و همه از آن آگاه هستند. تفاوت بین این دو فقط فیزیکی و قابل مشاهده نیست. هورمون های مردانه باعث رشد متفاوت پسران نسبت به دختران می شود.
از نظر فیزیکی، تفاوت بین پسران و دختران به راحتی قابل مشاهده است. اما وقتی صحبت از رشد مغز به میان می آید، این تفاوت بین دو جنس بسیار ناچیز خواهد بود. مشخص شده است که رشد و رفتار بیشتر به تجربیات زندگی مرتبط است تا جنسیت و کودک برای رسیدن به حداکثر پتانسیل خود نیاز به توجه و تشویق دارد.
به نظر می رسد تغییرات هورمونی در تستوسترون بین سنین 4 تا 5 سالگی رخ می دهد و پسران فعال تر می شوند. این قطعا زمانی اتفاق می افتد که آنها به مهدکودک می روند و هنجارهای رفتاری را شروع می کنند، مانند نشستن در کلاس درس و به اشتراک گذاشتن چیزها با سایر کودکان.
سه مرحله رشد
استیو بیدولف در کتاب «کلیدهای تربیت و درمان پسران» توضیح میدهد که چرا پسرها با دختران متفاوت هستند و چگونه به آنها کمک کنیم تا زندگی شاد و متعادلی داشته باشند. این کتاب سه مرحله رشد را برای پسران مشخص می کند که هر کدام نقش های متفاوتی در زندگی خود دارند.
از بدو تولد تا 6 سالگی
در این مرحله پسر بسیار به مادرش وابسته است و به او کمک و حمایت می کند. مادر نیز در این دوره سنی نقش پر رنگی دارد. چون محیطی گرم و دوست داشتنی برای پسرش ایجاد می کند. اولین مرحله رشد پسران از بدو تولد تا شش سالگی است. یعنی سنی که کودک بیشتر به مادرش تعلق دارد. او پسر مادر است. اگرچه پدرش در این مرحله نقش مهمی ایفا می کند. هدف در این مرحله این است که به او عشق و احساس امنیت بالا بدهیم و تجربه زندگی گرم و دلپذیری را برای او فراهم کنیم.
6 تا 14 سال
در این مدت آنها به پدران خود مراجعه می کنند تا یاد بگیرند چگونه مرد باشند و رفتار مردانه از خود نشان دهند. اغلب زمان می برد تا آنها توجه پدرشان را به خود جلب کنند. اما در این دوران نباید از نقش مادر غافل شد. پسرها باید بدانند که مادرانشان هنوز آنها را دوست دارند.
14 سال به بالا
در این دوره، آنها شروع به بررسی شرایط فراتر از سایر مردان و حتی خانواده های خود می کنند. در این دوران والدین باید برای مدتی از آنها دور شوند و البته مطمئن شوند که در شرایط خوبی هستند و خطری آنها را تهدید نمی کند.
بیدولف تأکید می کند که این مراحل زندگی مطلق و شرایط یکسانی نیستند و هر دو والدین باید نقش یکسانی در تربیت فرزندان داشته باشند. اما ابتدا باید از نیازهای اساسی خود آگاه بود. بعدها از آنها حمایت کرد.
حمایت از پسران در دوران مدرسه
برخی از مفسران در مورد پسران چنین می گویند: بهتر است این کار را به یک سال بعد از شروع مدرسه موکول کنید تا برای دختران، تا بررسی کنید که آنها در کجای تحصیلات خود قرار دارند.
بنابراین بهتر است والدین در دوران تحصیل به حمایت از پسران خود ادامه دهند، راه هایی که می توانید در این زمینه از آنها کمک بگیرید:
• مطمئن شوید که زمان کافی را برای بازی ها و سرگرمی های خارج از ساعات مدرسه صرف می کنید. همیشه می توانید آنها را برای بازی فوتبال یا هر بازی دیگری که دوست دارند به زمین بازی ببرید.
• به آنها کمک کنید مهارت های زبانی را از سنین پایین توسعه دهند.
• در مورد عواقب دعواهای فیزیکی یا مبارزه تن به تن با آنها صحبت کنید تا بدانند راه های دیگری برای حل مشکلات وجود دارد.
• در مورد موقعیت های اجتماعی و گزینه های تصمیم گیری صحبت کنید. این تمرین به آنها کمک می کند تا بدانند چگونه تصمیمات خوبی برای خود بگیرند.
• مهارت های اجتماعی و فردی را به آنها بیاموزید.
سن در حال رشد
بلوغ چالش های زیادی برای پسران به همراه دارد، از جمله تغییرات هورمونی در بدن. البته برای والدین بسیار سخت است که فرزندان خود را از این دوره سنی عبور دهند. به عنوان والدین بهتر است به خاطر داشته باشید که این تغییرات هورمونی بیش از آنچه به نظر می رسد بر مغز تأثیر می گذارد. مثلاً پسرها بی نظم تر می شوند.
یادگیری ارزش ها
گاهی اوقات پسرها ممکن است برای خانواده مشکلی به نظر برسند، آنها کسانی هستند که به “کنترل” دائمی نیاز دارند. همانطور که والدین کودک می دانند، آنها نیز به آن نیاز دارند مهر و عشق خانواده است، درست مثل همه کسانی که ارزش دوست داشته شدن را می دانند. تحقیقات نشان می دهد که بهترین کاری که والدین می توانند برای پسرشان انجام دهند این است که به آنها نشان دهند که او را دوست دارند.
منبع: مهارت هایی که نیاز دارید