زمانی که مارک زاکربرگ دانش آموز دبیرستانی بود، در شرکتی به نام Intelligent Media Group مشغول توسعه پخش کننده موسیقی به نام Synapse Media Player بود. زمانی که در سال 2002 به دانشگاه هاروارد رسید، قبلاً به عنوان یک اعجوبه برنامه نویسی شهرت پیدا کرده بود.
به گزارش بازتاب آنلاین، او Facemash را در سال دوم تحصیل در هاروارد توسعه داد. برنامه ای که در آن نظرسنجی از بین عکس های دانش آموزان انجام شد و مردم از بین عکس های دانش آموزان مختلف بهترین عکس ها را انتخاب کردند. طولی نکشید که مقامات دانشگاه هاروارد برنامه را تعطیل کردند.
Facemash نه تنها دسترسی دانشآموزان به اینترنت را محدود کرد، بلکه بسیاری از دانشجویان نیز شکایت داشتند که عکسهای آنها بدون رضایت آنها استفاده میشود. زاکربرگ در نهایت بابت این موضوع از آنها عذرخواهی کرد.
در ژانویه 2004، او وب سایت جدیدی به نام TheFacebook را در خوابگاه کالج خود کدنویسی کرد و آن را در 4 فوریه راه اندازی کرد. فیس بوک در ابتدا فقط برای دانشجویان دانشگاه هاروارد در دسترس بود، اما زاکربرگ بعدا تصمیم گرفت به دانشجویان سایر دانشگاه ها اجازه دسترسی به سایت را بدهد. این تصمیم زمینه ساز یک انقلاب بزرگ در حوزه شبکه های اجتماعی و اینترنت بود.
در سال 2004، مارک زاکربرگ کالج را رها کرد و با دوستانش که فیسبوک را تأسیس کرده بودند، خانهای در پالو آلتو اجاره کرد که به دفتر آنها تبدیل شد. اما در اواسط سال 2004 با جذب چند سرمایه گذار توانستند یک دفتر رسمی در سیلیکون ولی افتتاح کنند.
در اکتبر 2012، زاکربرگ اعلام کرد که فیس بوک به یک میلیارد کاربر فعال رسیده است. اتفاقی که به نوعی نقطه عطفی برای این شرکت محسوب می شود. فیسبوک در حال حاضر تقریباً 3 میلیارد کاربر فعال دارد.
در سال 2012، فیس بوک اینستاگرام، یک شبکه اجتماعی محبوب اشتراک گذاری عکس و ویدیو را خریداری کرد. دو سال بعد، پیام رسان واتس اپ نیز خریداری شد و به فیس بوک متصل شد. بعدها که زاکربرگ علاقه زیادی به متاورس پیدا کرد، نام این شرکت از فیس بوک به متا تغییر یافت و اکنون این شبکه های اجتماعی با نام شرکت متا فعالیت می کنند.