به گزارش بازتاب آنلاین، روزنامه خراسان نوشت: این نشریه مدعی شد با برخی از آنها صحبت کرده و گفته اند: اینترنت بدون فیلتر برای آنها به معنای تماس های ویدیویی و بازی های ویدیویی سریعتر و دسترسی نامحدود به شبکه های اجتماعی است.
نه 250 دلار، بلکه 700 تا 2000 دلار
با این حال، آنچه در گزارش مجله فوربس در 18 دسامبر (آخرین روزهای سال 2024) قابل توجه است، هزینه پرداختی خریداران دستگاههای اینترنتی ماهوارهای استارلینک است: «قیمتهای فروش گزاف در ایران به اندازه قیمت پایانههای استارلینک است». مقرون به صرفه فقط برای افراد معدود ممتاز. زیرا در مقایسه با قیمت معمولی خرده فروشی در آمریکا که 250 دلار است، در ایران بین 700 تا 2000 دلار فروخته می شوند.
علاوه بر این، سرویس اینترنت ماهوارهای استارلینک به دلیل تحریمهای آمریکا علیه بانکهای ایرانی، مستلزم هزینه ماهانه ۷۰ دلاری است که به مجموعهای از مراحل پیچیده از جمله کارتهای اعتباری رمزگذاریشده و پیش پرداخت نیاز دارد. در واقع، کاربران برای فعال کردن حساب خود در جای دیگر، هزینه ای 200 دلاری «خارج از منطقه» می پردازند.
گزارش انجمن تجارت الکترونیک چه می گوید؟
اخیرا گزارش کمیسیون اینترنت و زیرساخت انجمن تجارت الکترونیک تهران از وضعیت تابستان و پاییز 1403 منتشر شده است. این گزارش همچنین با اشاره به موضوع گسترش استفاده از این اینترنت در کشور و تحلیل علل آن، گفت: روند استفاده از اینترنت استارلینک در ایران بیست برابر شده است و بیش از 30 هزار ماهواره منحصر به فرد وجود دارد -کاربر اینترنت در ایران. ایران.
این تازه شروع کار است
آنچه در گزارش مرکز تجارت الکترونیکی برجسته شده است قابل تامل است: «با گسترش نسل بعدی اینترنت ماهواره ای، امکان اتصال مستقیم تلفن های همراه به اینترنت بدون نیاز به دستگاه های جداگانه (Direct To Cell)، مطابقت کاربر نرخ با “فناوری های جدید به طور چشمگیری شتاب می گیرد و در نتیجه محدودیت های سنتی دسترسی به اینترنت کمتر موثر خواهد بود.”
چرا
منظور از بیان این موارد این است که آیا سیستم حاکمیت اینترنت در کشور به نتیجه معقول و درستی منجر نمی شود دو مشکل اصلی این دسته یعنی رفع محدودیت ها و بهبود وضعیت موجود. کیفیت اینترنت بدیهی است که کاربر برای ارضای این دو نیاز به دنبال مسیر دیگری می گردد که طبق سنت قدیمی «جوینده یابنده» می توان حدس زد و شرایط موجود را ادامه می دهد. و کیفیت اینترنت، که این مسیر به چه سمتی منتهی می شود، اراده و اراده کاربران
سرعت بهبود می یابد، اما …
گزارش مرکز تجارت الکترونیک با استناد به آمار و ارقام اشاره کرد که ارزیابی های کارشناسان انجمن الکترونیک نشان داد که عملکرد سیاست گذاران در رفع محدودیت های فنی مثبت بوده است. گزارش های غیررسمی حاکی از آن است که به دلیل برخی اصلاحات، پهنای باند بین المللی در ماه های اخیر حداقل 15 درصد افزایش یافته است. گزارش Cloudflare نشان می دهد که میانگین سرعت اینترنت کاربران ایرانی نیز طی شش ماه گذشته اندکی افزایش یافته و از 4.5 مگابیت بر ثانیه به 5.4 مگابیت در ثانیه رسیده است.
در حالی که در این گزارش تاکید شده بود که توسعه فیبر نوری باید همچنان با سرعت های فزاینده در دستور کار کشور قرار گیرد، در گزارش های بین المللی به بررسی وضعیت سرعت اینترنت کشور می پردازیم. در همین رابطه، میهن 19 دی گزارش می دهد: «طبق گزارش منتشر شده توسط Google Crux، اینترنت ایران از نظر کیفیت در بین 100 کشور در رتبه 91 قرار دارد و در داده های OONI (ابزاری برای اندازه گیری و تجزیه و تحلیل اختلالات در شبکه های اینترنتی) این رتبه 99 از 100 کاهش یافته است. اگر میانگینی از داده های این دو شاخص گرفته شود می توان رتبه ایران را در این زمینه 95 در نظر گرفت. این عدد بینشی از وضعیتی که کاربران روزانه با آن روبرو هستند را ارائه می دهد. »
افزایش آلودگی محیط زیست
در کنار تمام آنچه در این گزارش آمده، نمی توان به بلایی که هر کاربر با انبوه فیلترشکن ها بر سر شبکه سایبری کشور می آورد، اشاره کرد. با استناد به گزارش انجمن تجارت الکترونیک، آمده است: داده های Cloudflare نشان می دهد که حملات DDoS از ایران نیز در شش ماه گذشته افزایش یافته است. بیشتر این حملات در 25 نوامبر ثبت شده است. حمله DDoS نوعی حمله سایبری است که در آن مهاجم سعی می کند با ارسال حجم زیادی از ترافیک سرور، سرور را از دسترس خارج کند.
23302