اسکلت ساختمان نیاز به مقاومسازی دارد، اما نیازی به تخریب و نوسازی ندارد، به این معنا که به خودی خود بر سر مردم نمیافتد، اما اگر خدای ناکرده زلزلهای بزرگ رخ دهد. نمی تواند در برابر او مقاومت کند اما مانند متروپل نیست که در گروه D قرار دارد و احتمال فروپاشی آن بر سر افرادی که وارد آن می شوند وجود دارد.
به گزارش ایلنا، رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران گفت: مالک علاءالدین از امنیت ساختمان گلایه دارد.
«علی نصیری» رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران در واکنش به اظهارات رئیس شورای شهر تهران مبنی بر حضور تصادفی مردم در پاساژ ناایمن علاءالدین گفت: ساختار این ساختمان متعلق به آن است. گروه C در مورد استحکام سازه ای که نیاز به تقویت دارد و در گروه D نیازی به تخریب و بازسازی نیست.
وی خاطرنشان کرد: البته پاساژ خلاف شهرسازی است، پارکینگ ساختمان را نساختند، هزینه ها را پرداخت نکردند، بیش از ظرفیت آن در ساختمان قرار دادند. چنین مسائلی توسط شهرداری منطقه در حال پیگیری است و باید با شهرداری بررسی کنید.
نصیری خاطرنشان کرد: آتش نشانی در بحث ایمنی آتش نشانی دخیل است و جامعه منطقه باید در مورد پارکینگ صحبت کند. آنچه به سازمان مدیریت بحران مربوط می شود ایمنی سازه است و ایمنی سازه از مواردی نیست که اکنون ساختمان تعطیل شود. من فقط از این نظر موضوع را بررسی می کنم و بقیه ابعاد را توضیح نمی دهم.
وی تصریح کرد: بنا نیاز به مقاوم سازی سازه ای دارد اما نیازی به تخریب و نوسازی ندارد. به این معنا که به خودی خود بر سر مردم نمی افتد، اما اگر – خدای نکرده – زلزله بزرگی رخ دهد، نمی تواند آن را تحمل کند. اما مانند متروپل نیست که در گروه D قرار دارد و این احتمال وجود دارد که بر سر افرادی که وارد آن می شوند سقوط کند.
نصیری گفت: شهرداری منطقه می گوید تمام طبقات زیر باید پارکینگ می بود اما مالک اولاً پارکینگی نساخت و محوطه ای را مخدوش کرد و ثانیاً بار زنده به ساختمان اضافه کرد. یعنی این ساختمان برای تعداد معینی طراحی شده بود اما در هر پاساژ چهار میز و چهار نفر موبایل فروختند و چند صد واحد اضافی برای سازمان ایجاد شد.
وی افزود: طراحی این سازه برای تعداد معین مغازه و جمعیت خاصی در نظر گرفته شده بود. ساختار برای پیش نویس اول درست است، نه برای این تعداد نفر. علاءالدین پارکینگ ها را زیر پا گذاشته و آنها را به مغازه تبدیل کرده و عده ای از فروشندگان و خریداران وارد این مغازه ها می شوند و این بار را زنده می خوانند. بارهای مرده شامل خود ساختمان و امکانات آن می شود. این ساختمان به گونه ای طراحی شده است که این تعداد مشاغل و افراد را در خود جای دهد و در صورت بروز آتش سوزی در ساختمان، ظرفیت تخلیه این تعداد از افراد را ندارد.
رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران گفت: قطعاً ساختمان ناامن است و جامعه منطقه در مرکز این ماجرا قرار دارد و پیگیر موضوع است. نه اینکه بخواهیم مردم را بترسانیم، اما ساختمان امن نیست.
نصیری علت عدم انجام واکسیناسیون را اینگونه بیان کرد: مالک شاکی است و نیاز به حکم قضایی است.
وی تاکید کرد: فقط می توان با اطمینان در مورد ساختار صحبت کرد. مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی وزارت راه (BHRC) مرجع قانونی تشخیص ایمنی است و قانوناً حرف آخر را می زند. طبق بررسی هایی که این مرکز از طرف ما انجام داده و هزینه آن توسط ما پرداخت شده، ایمنی سازه از نوع C می باشد.