خبر بازگشت مرتضی عقیلی به عرصه بازیگری پس از 44 سال دوری از سینما به بازیگران یادآور شد که با وجود شهرت فراوان قبل از انقلاب، پس از دهه شصت نتوانستند فعالیت چندانی در سینما داشته باشند. بسیاری از آنها ممنوع شده بودند و بسیاری تصمیم گرفتند در فضای جدید ظاهر نشوند. برخی از آنها سال ها بعد به این عرصه بازگشتند و به بازیگری در سینما، تلویزیون و تلویزیون شبکه خانگی ادامه دادند. برخی موفق شدند و برخی بیش از یکی دو تا فیلم نمایش ندادند.

به گزارش بازتاب آنلاین، به بهانه بازگشت مرتضی عقیلی به عرصه بازیگری پس از گذشت بیش از چهار دهه، مروری داریم بر فعالیت بازیگران پیش از انقلاب که پس از سال ها ممنوعیت به این عرصه بازگشته اند.

ایرج قادری پس از بازی در فیلم «دادا» به مدت 25 سال اجازه بازی در فیلم را نداشت.

ایرج قدری | ایرج قادری بعد از انقلاب دو فیلم «برزخیها» و «دادا» ساخت که هر دو پس از اکران کوتاهی توقیف شدند. دو سال بعد فیلم موفق «تاراج» را ساخت. موفقیت تجاری این فیلم باعث شد تا مسئولان کار ایرج قدری را توقیف کنند. ممنوعیت قدری حدود ده سال به طول انجامید تا اینکه در دوره ریاست جمهوری آیت الله هاشمی رفسنجانی مجوز از سرگیری فعالیت قدری صادر شد. مجوز او فقط در زمینه کارگردانی بود و هنوز اجازه فعالیت در عرصه بازیگری را نداشت. «می‌خواهم زنده بمانم» اولین پروژه‌ای بود که قادری پس از دوران ممنوعیت در سال 1392 جلوی دوربین رفت و پس از آن فیلم‌های «توتیا»، «شهرت»، «سام و نرگس»، «چشمان سیاه»، «آکواریوم» را کارگردانی کرد. ، “محاکمه”، “نگذار پاتو زمان دار” و “شبکه”. اولین فیلمی که پس از سال ها توانست در آن بازی کند «آکواریوم» بود. آخرین فعالیت قدری به عنوان کارگردان و بازیگر سینما به سال 1388 برمی گردد. دو سال قبل از مرگش

به بهانه بازگشت مرتضی عقیلی به عرصه بازیگری، مروری داریم بر کارنامه بازیگران سینمای فارسی که بعد از انقلاب فرصت بازیگری پیدا کردند.
سعید کنگرانی پس از انقلاب با حضور در فیلم «دایره مینا» فرصت بازی در فیلم «ازدواج به سبک ایراین» را پیدا کرد.

سعید کنگرانی | سعید کنگرانی برای بازی در فیلم هایی چون «رضا موتوری»، «دیره مینا»، «درم الشب» و به ویژه نقش سعید در سریال «پسرخاله ناپلئون» ساخته ناصر تقوایی. او بسیار در کانون توجه بود. پس از انقلاب نیز مانند بسیاری از بازیگران، چندین سال حضور خود را در سینما ادامه داد. او در فیلم‌های «پرواز در قفس» و «فصل خون» به کارگردانی حبیب کاوش و «گرداب» به کارگردانی حسین دوانی ایفای نقش کرد، اما آخرین فیلم او توقیف شد و آن‌طور که معلوم است علی حاتمی فعالیتی نداشت برای ایفای نقش امین تارخ در فیلم «مادر» اما بی دلیل از بازی ممنوع شد و نتوانست در هیچ فیلمی بازی کند. کنگرانی در اواخر دهه 60 ایران را ترک کرد و پس از شانزده سال در اوایل دهه 1980 دوباره به ایران بازگشت. او در سال 1392 در فیلم «ازدواج به سبک ایرانی» به کارگردانی حسن فتحی بازی کرد و بازگشت او به عرصه بازیگری پس از آن سال با استقبال خوبی مواجه شد. پس از آن تا سال ۱۳۹۶ فعالیتی نداشت و درگذشت. قبل از مرگش اعلام شده بود که قرار است در سریال «رقص روی شیشه» نقش پدر مهتاب کرامتی را بازی کند که در نهایت میسر نشد.

به بهانه بازگشت مرتضی عقیلی به عرصه بازیگری، مروری داریم بر کارنامه بازیگران سینمای فارسی که بعد از انقلاب فرصت بازیگری پیدا کردند.
ناصر ملک مطیعی بعد از فیلم «برزخی ها» ممنوع البازی شد.

ناصر ملکمطی | ناصر ملک مطیعی از بازیگران مطرح سینمای قبل از انقلاب بود که بعد از انقلاب نتوانست بازی کند. او در مصاحبه ای گفت که منزوی است و روحیه بدی دارد. او در نقش کوتاهی در فیلم «برزخ» ظاهر شد، هرچند نامش در تیتراژ پایانی دیده نمی شد و همین موضوع به بحران روحی او دامن زد. او در مصاحبه ای گفته بود که هیچ یک از دوستانش بعد از انقلاب باقی نمانده اند. هم بهروز ووشوقی و هم فردین از ایران رفتند و او نمی خواست خودش را تحمیل کند. به همین دلیل بازنشسته شد. در مجموع ملک مطیعی 35 سال بازی نکرد تا سرانجام در سال 1391 در فیلم «نقش نگار» به کارگردانی علی عطشانی جلوی دوربین رفت. از این بابت خوشحال شدم. ملک مطیعی در سال ۱۳۹۶، پنج سال پس از آخرین حضورش در سینما درگذشت.

به بهانه بازگشت مرتضی عقیلی به عرصه بازیگری، مروری داریم بر کارنامه بازیگران سینمای فارسی که بعد از انقلاب فرصت بازیگری پیدا کردند.
فیلم توقیفی «دوئل» سعید راد به پایان رسید.

سعید راد | سعید راد یکی او از بازیگران پرکار قبل از انقلاب بود و با کارگردانان مطرحی چون مسعود کیمیایی، امیر نادری، ناصر تقوایی، ایرج قدری و … همکاری های زیادی داشت. راد پس از انقلاب به فعالیت خود ادامه داد و تا سال 63 در هفت فیلم بازی کرد و موفق ترین حضور او در فیلم عقاب ها به کارگردانی ساموئل خاچیکیان در سال 1363 بود و پس از آن یک بار توقیف شد. خود او در مصاحبه ای دلیل محرومیت خود را عدم تمایل برخی از چهره های سینمایی به همکاری با او پس از انقلاب عنوان کرد. او پس از این موضوع ایران را ترک کرد و حتی در مصاحبه هایش گفته بود که باید با رانندگی و تحویل غذا درآمد کسب کند. او در سال ۱۳۷۸ به ایران بازگشت و در اولین تجربه خود پس از توقیف در فیلم «دوئل» احمدرضا درویش بازی کرد. او در سال 1391 با بازی در فیلم «چ» به کارگردانی ابراهیم حاتمی کیا به کانون توجهات بازگشت. او اخیرا در سریال هایی مثل «سرزمین مادری»، «گیلدخت» و «دل» بازی کرده است که به خاطر «دل» بسیار آزاردهنده بود. چوب مرداد او امسال از دنیا رفت.

به بهانه بازگشت مرتضی عقیلی به عرصه بازیگری، مروری داریم بر کارنامه بازیگران سینمای فارسی که بعد از انقلاب فرصت بازیگری پیدا کردند.
مرتضی عقیلی مرد پرکار سینمای فارس پس از پیروزی انقلاب ممنوع الکار شد.

مرتضی عقیلی | مرتضی عقیلی یکی از بازیگران معروف و پرکار قبل از انقلاب است. در دهه های 1950 و 1960 در فیلم بازی کرد و در چهار فیلم به عنوان کارگردان ظاهر شد. پس از انقلاب مدتی در سینما ظاهر شد اما آخرین بازی او در فیلم «پنجمین سوارکار سرنوشت» به کارگردانی سعید ملابی در سال 59 بود و پس از آن عقیلی دیگر در سینما حضور نداشت. مدتی در تئاتر کار کرد و در آنجا ممنوع الفعالیت شد و در نهایت مهاجرت کرد. در خارج از کشور چندین نمایش روی صحنه برد و مدتی با شبکه های فارسی زبان ترکیه همکاری کرد. تا اینکه سرانجام در اواخر دهه 1990 به ایران بازگشت. در سال 1400 بعد از مدت ها در تئاتر “فلزات چکش” به کارگردانی آرش سنجابی و تهیه کنندگی پرویز پرستویی روی صحنه رفت و اکنون پس از 44 سال در فیلم “کپی بالا” به کارگردانی علی اکبر ثقفی بازی می کند. او در این فیلم با ابوالفضل پورعرب و آناهیتا درگاهی همبازی بود.

به بهانه بازگشت مرتضی عقیلی به عرصه بازیگری، مروری داریم بر کارنامه بازیگران سینمای فارسی که بعد از انقلاب فرصت بازیگری پیدا کردند.
“پل” یکی این فیلم یکی از معدود فیلم‌هایی است که در کارنامه آفرین عبیسی قبل از انقلاب در کارنامه خود دارد.

آفرین اوبیسی | عفرین عبسی پیش از انقلاب در چندین فیلم بازی کرده بود، اما بیشتر برای بازی در فیلم طوقی به کارگردانی علی حاتمی در کانون توجه قرار گرفت. پس از انقلاب نیز مانند اکثر بازیگران زن فرصت بازی در فیلم را پیدا نکرد. تا سال ۱۳۷۸ در فیلم «پسر و سرباز» ساخته رضا میرکریمی به ایفای نقش کوتاهی پرداخت. پس از آن سال ۱۳۷۹، ایرج قادری با بازی در فیلم شهرت دوباره در کانون توجه قرار گرفت. ابیسی در دهه هشتاد و نود در فیلم ها و سریال های متعددی بازی کرد. از مهم ترین آنها می توان به «گغز به خط»، «مهمان مومان»، «وکنش پنجم» و سریال های «رزگار قریب»، «مختارنامه»، «شهریار» و… اشاره کرد. عبیسی از اواخر دهه 1990 فعالیتی نداشته است. آخرین حضور او در سینما در فیلم 24 شهریور به کارگردانی مریم ابراهیم وند و در تلویزیون در سریال برادرجان به کارگردانی محمدرضا آهنج بازی کرد.

به بهانه بازگشت مرتضی عقیلی به عرصه بازیگری، مروری داریم بر کارنامه بازیگران سینمای فارسی که بعد از انقلاب فرصت بازیگری پیدا کردند.
«حسن کچل» و نقش «چل گیس» از مهم ترین نقش های کتایون امیرابراهیمی در سینمای قبل از انقلاب هستند.

کتایون امیرابراهیمی | کتایون امیرابراهیمی تا سال 1353 فعالیت های زیادی در سینما انجام داده بود که مهم ترین آن فیلم «حسن کچل» ساخته علی حاتمی بود. امیر ابراهیمی از سال 1353 تا 1380 فعالیت فعالی نداشت و آخرین فعالیت او در سینمای پس از انقلاب به بازی در فیلم «نبرد عقاب ها» به کارگردانی ناصر رفعت برمی گردد. امیر ابراهیمی پس از سال ها دوری از بازیگری با ایفای نقشی کوتاه در «بدون شرح» ساخته مهدی مظلومی به این عرصه بازگشت. یک سال بعد با بازی در سریال «کوچه اقاقیا» به کارگردانی رضا عطاران دوباره به مردم معرفی شد و سپس در سریال های «من یک مستاجر هستم»، «زنگدی به شرت خنده»، «زیر هشت» و… . وی بازیگری سینما را در سال 1381 با فیلم «کودتای سیاه» به کارگردانی محمدرضا ورزی تجربه کرد و تا همین اواخر در سینما بازی کرده است.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما