به گزارش بازتاب آنلاین، از آن زمان به بعد، می توان گفت که افراد بیشتری از ظهور بیماری عفونی بزرگ بعدی اعم از ویروس، باکتری، قارچ یا انگل وحشت دارند.
به گزارش یورونیوز، با مهار ویروس کرونا که به لطف واکسنهای بسیار مؤثر به دست آمده است، اکنون سه بیماری عفونی بیشترین نگرانی را برای مقامات بهداشتی ایجاد کرده است: مالاریا که توسط یک انگل ایجاد میشود و ایدز که نتیجه فعالیت یک انگل است. ویروس، و سل توسط یک باکتری ایجاد می شود.
این سه بیماری با هم هر سال حدود 2 میلیون نفر را می کشند.
علاوه بر این بیماریها، تنظیمکنندهها فهرستی از پاتوژنهای اولویتدار، بهویژه آنهایی که در برابر آنتیبیوتیکها و ضد ویروسها مقاوم شدهاند، نگهداری میکنند.
یکی در میان ویروسهای آنفولانزا که در حال حاضر بسیار نگرانکننده هستند و میتوانند در سال 2025 به یک مشکل جدی تبدیل شوند، یک زیرگروه از آنفولانزای A است که گاهی اوقات «آنفولانزای پرندگان» نامیده میشود.
این ویروس در پرندگان وحشی و پرندگان اهلی مانند طیور شایع است و اخیراً در گاوهای شیری در چندین ایالت ایالات متحده و در اسب در مغولستان یافت شده است.
هنگامی که موارد آنفولانزا در حیواناتی مانند پرندگان افزایش می یابد، همیشه این نگرانی وجود دارد که آنفولانزا به انسان سرایت کند.
در واقع آنفولانزای پرندگان می تواند انسان را مبتلا کند. در سال جاری، 61 مورد در ایالات متحده شناسایی شده است که بیشتر آنها ناشی از تماس کارگران مزرعه با گاوهای آلوده یا نوشیدن شیر خام بوده است.
در مقایسه با تنها دو مورد در آمریکا در دو سال گذشته، این افزایش بسیار قابل توجه است. ترکیب این مشکل با نرخ مرگ و میر 30 درصدی برای عفونت های انسانی باعث شده است که آنفولانزای پرندگان به سرعت در لیست بیماری های اولویت دار برای مقامات بهداشتی قرار گیرد.
خوشبختانه به نظر نمی رسد که این آنفولانزا از فردی به فرد دیگر سرایت کند. مشکلی که احتمال اپیدمی در انسان را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد.
با این حال، یک مطالعه اخیر نشان داده است که جهش در ژنوم این ویروس ممکن است امکان انتقال انسان به انسان را فراهم کند. این می تواند شروع یک بیماری همه گیر جدید باشد.
اگر این سویه آنفولانزا جهش پیدا کند و از فردی به فرد دیگر سرایت کند، دولت ها باید سریعاً برای مهار شیوع آن اقدام کنند. مراکز کنترل بیماری در سرتاسر جهان برای آنفولانزای پرندگان و سایر بیماریهای نوظهور برنامههای آمادگی همهگیری را توسعه دادهاند.
به عنوان مثال، بریتانیا تا سال 2025 پنج میلیون دوز از واکسن H5 خریداری کرده است که می تواند از مردم در برابر آنفولانزای پرندگان محافظت کند.
محققان هشدار دادند در حالی که مقامات جهانی باید مراقب ظهور همه گیری های جدید باشند، نباید “اپیدمی های آهسته” مانند مالاریا، ایدز، سل و سایر عوامل بیماری زا را که همچنان مردم را آزار می دهند نادیده بگیرند.
۲۳۳۲۳۳