به گزارش خبرگزاری بازتاب آنلاین، پس از اکران فیلم سینمایی «جیغ و زمزمه» نشست نقد و بررسی با حضور شهرام اشرف ابیانه (منتقد سینما) برگزار شد. اجرای این برنامه توسط سامان بیات انجام شد.

به گزارش ایلنا، برگمان داستان چهار زن را در محیط بسته یک خانه مجلل قدیمی روایت می کند. یکی او ناامیدانه ترین شاهکارهای خود را خلق می کند. فیلمی که مشغله های او – اضطراب، مرگ و زوال روابط انسانی – را همزمان در بر می گیرد.

نمایش این فیلم دومین جلسه از برنامه نمایش و تحلیل منتخب سالن های داستانی، مستند و سینمایی «اینگمار برگمان» است که با عنوان «نور زمستانی» برگزار می شود. دی 1403 در خانه هنرمندان ایران برگزار می شود.

شهرام اشرف ابیانه در این نشست گفت: از برگمان دو سه کتاب ترجمه شده به جز یکی دو مقاله قبل از انقلاب، هیچ مقاله تألیفی مهمی از ایشان در ایران وجود ندارد. گویی هیچ شناختی وجود ندارد; اگر برگمان فیلمساز بزرگی است. اگر از هر فیلمسازی مثال بزنید، متاثر از برگمان است.

ما به عنوان منتقد و فیلمساز باید به گونه ای با مخاطب خود صحبت و ارتباط برقرار کنیم که برایش قصه داشته باشیم تا مخاطب پای ما بنشیند و ببیند چه می گوییم.

وی ادامه داد: در مورد فیلمی که امروز دیدیم، برگمان تسلط زیادی بر پلان ها داشته است. در صحنه ای از فیلم شاهد یک اتفاق جالب هستیم. دوربین به سمت بازیگر آمده و گویی دوربین وارد بازی شده و نقش همسران را پیدا می کند که این اتفاق بی نظیری است که توسط برگمان انجام شده است.

این منتقد سینما در ادامه گفت: برگمان هنرمند درجه یک تئاتر است و نمایش های بزرگ بسیاری را روی صحنه برده است. این درد و رنجی که در این فیلم می بینید از کجا می آید؟! برگمن از نمایشنامه های استریندبرگ بیرون آمد. این سینما که درام درد و رنج بشری است از دل همین نمایش ها بیرون آمد. برگمن روی جنبه روانی داستان تاثیر می گذارد و این خیلی چیز بزرگی است.

۲۴۴۵۷

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما