با وجود پیشرفت های قابل توجه، نگرانی ها در مورد عمر باتری و برد باتری همچنان وجود دارد. یکی این یکی از موانعی است که مشتریان را از خرید خودروهای برقی باز می دارد. اما مطالعه جدیدی که در Nature Energy منتشر شده است نشان می دهد که طول عمر باتری های مورد استفاده در خودروهای الکتریکی ممکن است بیشتر از تخمین اولیه خود سازندگان باشد.
روشی جدید برای بررسی عمر باتری
در تست های سنتی، چرخه های شارژ و دشارژ سریع برای ارزیابی عمر باتری استفاده می شود. در واقعیت و استفاده روزمره از خودروهای برقی به ندرت این اتفاق می افتد. در مطالعه مورد بحث، محققان 92 باتری لیتیوم یون تجاری را در طی دو سال تحت چهار الگوی شارژ و دشارژ مختلف قرار دادند تا سناریوهای رانندگی واقعی را شبیهسازی کنند.
یافتههای این محققان نشان میدهد که عمر باتری خودروهای الکتریکی بیشتر به فرسودگی طبیعی در طول زمان بستگی دارد تا به تعداد چرخههای شارژ و دشارژ. این بدان معناست که عواملی مانند شتاب و ترمز مکرر، سفرهای کوتاه همراه با وقفه و حتی توقف های طولانی می تواند به افزایش عمر باتری کمک کند.
سیمونا اونوری، نویسنده اصلی این تحقیق و استاد دانشکده پایداری دانشگاه استنفورد، گفت:
برخلاف انتظارات، در رانندگی در دنیای واقعی، که شامل شتاب گرفتن، شارژ کردن باتری در هنگام ترمز، توقف برای خرید، و گذاشتن باتریها برای مدت طولانی در حالت نشستن است، این عوامل به افزایش عمر باتری کمک میکنند. این نتایج با یافتهها متفاوت است. تست های استاندارد صنعت.”
مطالعه جدید این فرضیه رایج را به چالش می کشد که چرخه های شارژ و دشارژ مداوم عامل اصلی کاهش عمر باتری هستند. اگرچه این فرضیه ممکن است برای خودروهای تجاری سنگین درست باشد، اما در مورد خودروهای سواری برقی با الگوهای کاربری متنوع صدق نمی کند.
تاثیر بر صنعت خودروهای الکتریکی
نتایج این مطالعه می تواند تأثیرات مهمی بر صنعت خودروهای الکتریکی داشته باشد. خودروسازان می توانند با بهینه سازی نرم افزار مدیریت باتری عمر باتری را افزایش دهند. از آنجایی که باتری بخش بزرگی از کل هزینه خودروهای الکتریکی را تشکیل می دهد، افزایش طول عمر آن برای مصرف کنندگان و خودروسازان بسیار مهم است.
کاهش قیمت باتری و فرصت های جدید.
در کنار خبرهای امیدوارکننده در مورد عمر باتری، قیمت باتری خودروهای برقی نیز در حال کاهش است. همانطور که قبلاً به شما اطلاع داده ایم، در سال 2024 میانگین قیمت باتری ها 20 درصد کاهش یافته و به 115 دلار در هر کیلووات ساعت رسیده است. کارشناسان پیش بینی می کنند که این رقم در سال 2026 به کمتر از 100 دلار و در سال 2030 به 69 دلار کاهش یابد.
این کاهش قیمت به نفع مصرف کنندگان است، اما رقابت شدیدی را بین تولید کنندگان باتری ایجاد می کند. شرکت های بزرگی مانند BY دی و CATL میتواند با جنگ قیمت فشار بیشتری بر خودروسازان و رقبای کوچکتر وارد کند و در نتیجه باعث کاهش سود یا حتی حذف چندین رقیب از بازار شود.
در هر صورت افزایش عمر باتری در کنار کاهش قیمت، خبر مثبتی برای مشتریان بازار خودرو است. با این روند پیش بینی می شود قیمت خودروهای برقی کاهش یافته و به خودروهای بنزینی نزدیک شود.
منبع:آخرخودرو