ادی راما، نخست وزیر آلبانی پس از دیدار با گروهی از والدین و معلمان از سراسر کشور اعلام کرد که این ممنوعیت بخشی از یک طرح گسترده تر برای ایمن سازی مدارس است که در سال آینده اجرا می شود. گفت: یک سال اپلیکیشن را به طور کامل می بندیم. تیک توک در آلبانی فعالیت نخواهد کرد.
به گزارش مهرراما، شبکه های اجتماعی، به ویژه تیک توک را مسئول دامن زدن به خشونت در بین جوانان خارج از مدرسه دانست. تصمیم دولت او مبنی بر ممنوعیت یکساله TikTok پس از آن اعلام شد که یک پسر 14 ساله توسط یکی از همکلاسی هایش در نوامبر سال جاری مورد ضربات چاقو قرار گرفت.
به گزارش رسانه های محلی، این حادثه پس از مشاجره دو نوجوان در شبکه اجتماعی رخ داده است. خردسالان نیز ویدئوهایی را در تیک توک منتشر کردند و از این قتل حمایت کردند. نخست وزیر آلبانی گفت: مشکل امروز فرزندان ما نیستند، مشکل امروز ما هستیم، مشکل امروز جامعه تیک توک و همه چیزهایی است که فرزندان ما را به گروگان گرفته است.
از سوی دیگر، تیک توک اعلام کرد که از دولت آلبانی خواستار شفاف سازی سریع این وضعیت شده است. سخنگوی این شرکت گفت: ما هیچ مدرکی مبنی بر اینکه قربانی یا مهاجم یک حساب کاربری Tik Tok داشته باشد، پیدا نکردیم. علاوه بر این، گزارش های متعددی در مورد این حادثه تایید کرده است که فیلم های منتهی به این حادثه در پلت فرم دیگری و نه تیک توک منتشر شده است.
چندین کشور اروپایی از جمله فرانسه، آلمان و بلژیک استفاده کودکان از شبکه های اجتماعی را محدود کرده اند. استرالیا با یکی یکی از سختگیرانهترین قوانین دنیا برای شرکتهای فناوری در نوامبر ۲۰۲۴، شبکههای اجتماعی را برای افراد زیر ۱۶ سال به طور کامل ممنوع کرد.