دانشمندان به درهم تنیدگی کوانتومی زنده در یک کابل فیبر نوری 18 مایلی دست یافته اند.
به گزارش ایسنا، محققان دانشگاه نورث وسترن آمریکا با استفاده از کابل های فیبر نوری که ترافیک اینترنت را حمل می کنند، درهم تنیدگی کوانتومی را با موفقیت نشان دادند.
بیانیه مطبوعاتی آنها بیان می کند که این دستاورد استفاده از زیرساخت جهانی موجود را برای برنامه های کاربردی محاسبات و سنجش کوانتومی امکان پذیر می کند.
محاسبات کوانتومی یا محاسبات کوانتومی می تواند اساساً دنیای ما را تغییر دهد، زیرا می تواند محاسبات بسیار پیچیده ای را در چند ساعت انجام دهد که حتی سریع ترین ابررایانه ها چندین دهه طول می کشد.
این فناوری می تواند کشف دارو، مدل سازی مالی، بهینه سازی سیستم را تسریع کند و حتی به ما در مبارزه با تغییرات آب و هوایی کمک کند.
با این حال، محاسبات کوانتومی به تنهایی کافی نخواهد بود. دامنه کاربردهای محاسبات کوانتومی و سنجش کوانتومی تنها در صورتی میتواند افزایش یابد که بتوان دادههای کوانتومی را به نقاط مختلف جهان منتقل کرد، همانطور که امروزه اینترنت برای دادههای باینری انجام میدهد.
تله پورت کوانتومی چیست؟
تله پورت کوانتومی از درهم تنیدگی کوانتومی استفاده میکند، جایی که دو ذره به هم متصل هستند و میتوانند اطلاعات را در فواصل طولانی بدون نیاز به طی کردن آن مسافت برای تأثیرگذاری بر یکدیگر منتقل کنند.
تله پورت کوانتومی فرآیندی است که طی آن یک کیوبیت (واحد اصلی اطلاعات کوانتومی) بدون طی مسافتی از مکانی به مکان دیگر منتقل می شود.
با این حال، در ارتباطات نوری، همه سیگنال ها با استفاده از میلیون ها ذره به نور تبدیل می شوند. اطلاعات کوانتومی فقط از فوتون های منفرد تشکیل شده است. این به دلیل غیرقابل تشخیص بودن حالت های کوانتومی، امکان برقراری ارتباط آنی و ایمن را فراهم می کند.
پرم کومار، استاد مهندسی برق و کامپیوتر در دانشگاه نورث وسترن، می گوید: تله پورت کوانتومی توانایی ایجاد اتصال کوانتومی بین گره های جغرافیایی دوردست را دارد. اما بسیاری مدتها تصور میکردند که هیچکس زیرساخت خاصی برای ارسال ذرات نور ایجاد نخواهد کرد.
آزمایشگاه کومار نشان داده است که این غیرضروری است زیرا دادههای کوانتومی را میتوان در فواصل طولانی با استفاده از کابلهای فیبر نوری منتقل کرد و در عین حال دادههای اینترنتی را به طور همزمان ارسال کرد.