به گزارش بازتاب آنلاین، به غیر از پرتاب سکه، نمونه کلاسیک تری از تاس که نشان دهنده شانس باشد وجود ندارد. اما آیا این حقیقت دارد؟ در عمل به این شکل است، اما از نظر فنی چگونه است؟ اگر بخواهیم درست پاسخ دهیم باید بگوییم نه!

به گزارش زومیت، اگر شما از آن دسته افرادی هستید که نیاز به بهانه ای برای بازی نکردن با تاس دارید، به شما نشان خواهیم داد که انداختن تاس تصادفی نیست. ابتدا بحث را با یک بحث فلسفی شروع می کنیم.

جهان ما اساساً یک جهان جبرگرا است، به این معنی که قوانین فیزیکی خاصی دارد. اگر بله نبود و دنیای ما کاملا تصادفی بود، علم نمی توانست پیشرفت کند. برای مثال، پیش‌بینی مسیر یک پرتابه یا یک واکنش شیمیایی بر اساس قوانین ثابت فیزیک امکان‌پذیر نخواهد بود و انسان‌ها قادر به پیش‌بینی یا برنامه‌ریزی صحیح عملاً چیزی نیستند. با این حال، در چنین دنیایی ما نتیجه یک تاس انداختن را به طور پیش فرض تصادفی در نظر می گیریم. آیا این منطقی است؟

بر اساس مطالعات محققان دانشگاه فناوری لودز، لهستان، چنین نیست. در مقاله ای که در سال 2012 منتشر شد، آمده است: «پرتاب تاس تصادفی و بی نظم نیست. از دیدگاه تئوری سیستم های پویا، نتیجه تاس انداختن قابل پیش بینی است.

البته از نظر عملی اینطور نیست. دستیابی به دقت لازم برای پیش بینی دقیق حرکات مکعب تقریباً غیرممکن است. اما با اطلاعات کافی نمی توان گفت که نمی توان نتیجه تاس انداختن را پیش بینی یا حتی کنترل کرد.

پرسی دیاکونیس، استاد ریاضیات (و شعبده باز) در دانشگاه استنفورد، در سال 2016 گفت: وقتی تاس می اندازید، وقتی تاس می اندازید، تاس دارای سرعت، سرعت زاویه ای و فضای فاز است. مکعب با چه سرعتی در کدام جهت حرکت می کند و سپس با چه سرعتی در هر جهت می چرخد؟

دیاکونیس توضیح می دهد که برای توصیف دقیق شرایط اولیه یک تاس (به عنوان مثال، سرعت، زاویه، موقعیت و چرخش)، به دوازده بعد پارامتر نیاز داریم. با این حال، از آنجایی که تنها شش نتیجه ممکن برای تاس انداختن وجود دارد (یعنی شش طرف تاس)، این فضای 12 بعدی به شش منطقه تقسیم می شود.

حتی تغییرات بسیار کوچک در شرایط اولیه (مثلاً تفاوت در نحوه نگه داشتن تاس در دست یا تغییرات ظریف در طرز فکر شما) می تواند تأثیر زیادی بر نتیجه تاس انداختن داشته باشد. دلیل این امر این است که در این شرایط تقسیم بندی فضای فاز به صورت دقیق تری انجام می شود و حتی تغییرات کوچک می تواند منجر به تغییر در نتیجه نهایی شود.

انداختن تاس از نظر علمی تصادفی نیست، اما به دلیل پیچیدگی و تنوع عوامل موثر بر آن، تاس انداختن برای افرادی که اطلاعات دقیق و کاملی از شرایط اولیه ندارند، به نظر تصادفی می رسد. به عبارت دیگر، انداختن تاس توسط قوانین فیزیکی پیش‌بینی می‌شود، اما از آنجایی که نمی‌توانیم تمام جزئیات را اندازه‌گیری کنیم، نتیجه تصادفی به نظر می‌رسد.

مقاله ای در سال 2008 بیان می کند: دلیل اینکه انداختن تاس به عنوان یک مولد اعداد تصادفی در نظر گرفته می شود، ناتوانی بازیکنان در بازسازی دقیق شرایط اولیه است و نه به این دلیل که انداختن تاس دارای ویژگی های ذاتا آشفته یا غیرقابل پیش بینی است. به عبارت دیگر، اگر بازیکن نتواند شرایط اولیه (مانند زاویه، سرعت و موقعیت تاس) را به طور دقیق بازتولید کند، نتیجه تصادفی به نظر می رسد، اما در واقع این تصادفی بودن به دلیل پیچیدگی و دقت بالایی است که لازم است. پیش بینی کنید، نه به دلیل هرج و مرج در بازی.

از نقطه نظر عملی

وقتی تاس می اندازیم، با شرایطی شروع می کنیم که از نظر تئوریک تصادفی نیستند، اما وقتی به واقعیت های عملی و شرایط واقعی توجه می کنیم، مسئله تصادفی بودن نتیجه انداختن تاس بیشتر می شود. مورد سوال قرار گرفت.

دیاکونیس به تجربه جالبی از مطالعات خود اشاره می کند. او می گوید یک مدیر بازنشسته را می شناخت که تصمیم گرفت قوانین شانس را با یک آزمایش واقعی آزمایش کند. او سه و نیم میلیون رول را امتحان کرد تا ببیند هر صورت چند بار روی تاس ظاهر می شود. پس از تعداد زیادی پرتاب (حدود 20000 بار)، او متوجه شد که تاس به مرور زمان تغییر شکل داده و گرد شده است. این تغییر شکل به دلیل اصطکاک و ضربه های مکرر است که باعث می شود گوشه های مکعب صاف و گردتر شوند. به همین دلیل، دیاکونیس و تیمش مجبور شدند برای ادامه آزمایش و گرفتن نتایج دقیق تری، مکعب های جدیدی به او بدهند.

منطقی است که شکل تاس ها پس از پرتاب های زیاد تغییر کند، اما برای اکثر مردم این احتمالاً مهم نیست. حتی اگر هر دو ثانیه یک بار تاس بیندازید، بیش از دو سال طول می کشد تا 3.5 میلیون تاس بدون توقف ایجاد کنید.

دیاکونیس می گوید یکی یکی از عواملی که نمی توان از آن چشم پوشی کرد، پیپ (نقاط) روی تاس است که این نقاط روی تاس تأثیر فیزیکی دارند. این سوراخ‌ها باعث می‌شوند که ضلع 6 مکعب جرم کمتری نسبت به ضلع 1 داشته باشد زیرا سوراخ‌های ایجاد شده در طرفین مکعب باعث کاهش جرم آن قسمت می‌شود. این تفاوت در جرم می تواند بر نحوه پرتاب و ریختن تاس ها تأثیر بگذارد.

حتی مصنوعات کوچک از فرآیند تولید تاس، مانند بی نظمی های جزئی یا تفاوت در وزن، می توانند بر تصادفی یا عادلانه بودن نتیجه تاس تأثیر بگذارند. به عنوان مثال، آزمایش‌کنندگان وبلاگ تاس شگفت‌انگیز هنگام آزمایش تاس‌های 20 وجهی متوجه این موضوع شدند. یکی از وجوه (وجه 14) بسیار کمتر از سایر وجوه ظاهر می شود. آزمایش کنندگان برای توضیح این پدیده گفتند: مکعب ساخته شده توسط Game Science دارای یک قطعه پلاستیکی کوچک است یکی از صورتشان بیرون زده است. این می توانست علت باشد یکی وجوه (در این مورد وجه 14) کمتر از حد معمول ظاهر می شود.

آزمایش‌کنندگان توضیح می‌دهند که شیارها، که تکه‌های پلاستیکی اضافی هستند که در جایی که تاس‌ها از قالب بیرون می‌آیند، در 7 طرف تاس 20 وجهی GameScience قرار می‌گیرند، که دقیقاً مقابل 14 طرف کمتر از سایر وجه‌ها ظاهر می‌شود. . این برآمدگی می تواند باعث عدم تعادل تاس شود و بر نتایج آن تأثیر بگذارد.

۵۸۵۸

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما