غلامرضا میری نایب رئیس شورای ملی زعفران گفت: در حال حاضر اتاق بازرگانی، وزارت جهاد و وزارت صمت برای رفع موانع توافق دارند. بنابراین با اتخاذ راهکارهایی باید بتوانیم ارز بیشتری را وارد کشور کنیم، حال امیدواریم پس از راهکارهای ارائه شده در اینجا این اتفاق بیفتد که صادرکنندگان بتوانند با استفاده از کارت بازرگانی خود مانند گذشته صادرات داشته باشند.

باشگاه خبرنگاران جوان نوشت: به گفته وی، بر اساس آمار و اطلاعات دریافتی، در شرایط فعلی برخی از کالاها مانند قهوه و تلفن همراه ارز ترجیحی دریافت نمی کنند، بنابراین باید از صادرکنندگان محصولات کشاورزی ارز دریافت کنند. .

میری ادامه داد: با توجه به شرایط تحریم ها، محدودیت هایی برای نقل و انتقالات ارزی سیستم بانکی وجود دارد. با اتخاذ برخی سیاست ها می توان با بازارهای هدف صادراتی به گونه ای تعامل کرد که با بازارهای قدیمی همکاری کند. و ایجاد بازارهای جدید همیشه مستلزم ایجاد بازار است.

نایب رئیس شورای ملی زعفران با بیان اینکه ظرفیت صادرات 700 تن زعفران به بازارهای هدف را داریم، افزود: با رفع موانع می توان صادرات را توسعه داد اما از سوی دیگر مجبور به صادرات نیستیم. نگران صادرات آن باشید تا دیگر صادرکنندگان مجبور به فروش ارز زیر قیمت توافقی نباشند که در نهایت به نفع صادرکنندگان است.

وی با اشاره به اینکه قاچاق زعفران همچنان ادامه دارد، گفت: تفاوت نرخ دلار یکی این یکی از عوامل رشد صادرات است که امیدواریم پس از خرید ارز از خریدار، صادرکننده آن را با نرخ های دلخواه به فروش برساند تا دیگر قاچاق برای قاچاقچی مزیت اقتصادی نداشته باشد. در شرایط فعلی تفاوت زعفران از مبادی قانونی با قاچاق 38 میلیون تومان در هر کیلوگرم است، بنابراین صادرات از مبادی رسمی بین 35 تا 40 میلیون تومان و قاچاق یک تا 2 میلیون تومان است که معیار جدید هموار کردن مسیر است. رونق صادرات

میری با بیان اینکه صادرات هر کیلوگرم زعفران 1000 تا 1500 دلار ارزآوری دارد، افزود: قاچاق سالانه 100 تا 120 تن زعفران ارز قابل توجهی را از کشور خارج می کند و در عین حال مانع از صادرات این زعفران می شود. مبلغ از طریق منابع رسمی نه تنها ارزش افزوده ایجاد می کند بلکه باعث ایجاد اشتغال در کشور می شود و از سوی دیگر خروج کالاهای نامرغوب و جعلی زعفران جلوگیری کرد.

این مسئول با بیان اینکه ظرفیت تولید هزار تن زعفران در کشور وجود دارد، تصریح کرد: طبق آمار سطح زیر کشت زعفران 123 هزار هکتار است. صادرات زعفران تولیدی به بازارهای جهانی امکان پذیر است تا کشور با تولید هزار تن زعفران بیش از یک میلیارد دلار درآمد کسب کند.

آمارها نشان می دهد که حجم صادرات در سال گذشته به دلیل رونق قاچاق 99 هزار و 100 تن کاهش یافته و ادامه این روند ممکن است به جایگاه بزرگترین تولیدکننده زعفران در بازارهای هدف لطمه بزند.

۲۲۳۲۲۵

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما