به گزارش خبرگزاری بازتاب آنلاین، این گزارش درباره همه میهن است علاءالدین میرمحمد صادقینوشت:

علاوه بر نیروهای فکری و مبارز، حمایت مالی نیز برای پیروزی هر انقلابی ارزشمند است و تصور اینکه انقلابی بدون پشتوانه به هدف خود رسیده باشد و بتواند نظام مستقر را نابود کند، دشوار به نظر می رسد.

یکی علاءالدین میرمحمد صادقی که هم قبل و هم بعد از انقلاب، به ویژه در دوران جنگ، حامی مهمی بود، از جمله این افراد است. تاجر اصفهانی که در سال 1326 در سن 16 سالگی به تهران آمد و به همراه برادرش فعالیت اقتصادی را آغاز کرد. در همان زمان از مبارزه با شاه حمایت مالی کرد و به همین ترتیب به هیئت های مؤتلفه نزدیک شد.

وی درباره ورودش به بازار گفت: کار من از سلولی در بازار تهران شروع شد. من و مرحوم برادرم تصمیم گرفتیم با پول و سرمایه اندکی که داشتیم به تهران بیاییم و تجارت کنیم. به همین دلیل در سال 1326 به پایتخت آمدیم، سلول گرفتیم و شروع به کار کردیم. در تمام این سال ها کسب و کار من تعطیل نشده است و هنوز هم خودم را یک بازاریاب می دانم.

یکی یکی از مهم‌ترین کمک‌های مالی ایشان در دوران انقلاب را می‌توان در ماجرای بازگشت امام خمینی (ره) به ایران مشاهده کرد. جایی که شرکت های بیمه فرانسوی از امضای قرارداد خودداری کردند زیرا احتمال تصادف با هواپیمایی که قرار بود آیت الله خمینی را به ایران منتقل کند زیاد بود و از این امر جلوگیری شد. در این هنگام میرمحمد صادقی وارد کارخانه می شود.

وی درباره این حادثه گفت: زمانی که کار به مشکل خورد و هیچ شرکتی حاضر نشد هواپیما را بیمه کند، با مسئولان ایرفرانس صحبت کردم و چکی به مبلغ 2 میلیون دلار به آنها دادم تا در صورت بروز مشکل… چک به عزای پرداخت می شود. البته من هرگز نمی خواستم این موضوع علنی شود زیرا ارزش تلاش را نداشت.»

وی در خاطرات خود درباره دوران جنگ نیز گفت: «موردی بود که دولت به کمک نقدی نیاز داشت، اما بودجه کافی یا بودجه در اختیار دولت وقت نداشت باید در حوزه های دیگر هزینه می شد. یکی یکی از دوستانم از دولت به من زنگ زد و گفت اگر می توانید کمکم کنید یکی از خریدهای اساسی کشور؛ تصور می کنم دولت برای واردات کالاهای مصرفی برنامه ریزی کرده بود و اگر این کالاها وارد نمی شد، بازار دچار بحران می شد و مردم دچار مشکل می شدند. من همچنین اعلام کرده ام که حاضرم در این خرید کمک کنم. در نهایت کالاها خریداری شد و مشکل دولت حل شد.»

یکی نکته دیگری که در مورد ایشان می توان به آن اشاره کرد این است که با حکم بنیانگذار جمهوری اسلامی به عنوان نماینده خود به اتاق بازرگانی، صنایع و معادن ایران معرفی شد. در دولت بنی صدر به عنوان گزینه ای برای مشارکت یکی از وزارتخانه ها پیشنهاد شده که از شهید رجایی نیز برای حضور در دولت دعوت شود، اما او قبول نمی کند.

این حامی مالی انقلاب ششم آذرماه در سن 93 سالگی درگذشت و در پی درگذشت وی چهره های شاخص کشور تسلیت گفتند. به عنوان مثال می توان به سران سه قوه اشاره کرد. اگر مسعود پزشکیان وی نوشت: این فرد مبارز، متعهد و نیکوکار در طول عمر پربرکت خود نه تنها با انجام فعالیت های مختلف اقتصادی، نقش موثری در عرصه تولید و صادرات و مشارکت فعال در امور خیریه و اجتماعی ماندگار کرد خدماتی که مطمئنا برای همیشه در یاد مردم قدرشناس ایران خواهد ماند. و محمدرضا عارف معاون اول رئیس جمهور نوشت: یاد و نام بزرگوار، وارسته، مهربان و دلسوز جناب آقای حاج سید علاءالدین میرمحمد صادقی که راه خدا را در کنار اخلاق و مدنیت می دانست. “در تمام مراحل زندگی او، همیشه بزرگترین دارایی او بود. به یاد خواهد ماند.

۲۹۲۱۹

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما