7 تفاوت بین استرس و اضطراب که باید بدانید

بسیاری از مردم فکر می کنند که استرس و اضطراب تفاوتی با هم ندارند و حتی در مکالمات روزانه خود از این دو به جای یکدیگر استفاده می کنند. با این حال، روانشناسان می گویند که استرس و اضطراب به دلایل مختلفی بسیار متفاوت است.

به بیان ساده، استرس یک پاسخ طبیعی و موقت به یک تهدید خارجی است. در حالی که اضطراب حالتی مداوم، درونی و اغلب غیرقابل تحریک است که بدون نیاز به یک یا چند محرک خاص رخ می دهد.

به گزارش همشهری آنلاین، برای افتراق استرس و اضطراب از یکدیگر، شناخت هر یک از آنها و علائم آن ضروری است تا بتوانیم با کمک راه حل های موجود آنها را مدیریت یا درمان کنیم. در عین حال باید این نکته مهم را بدانیم که اضطراب گسترده تر و خطرناکتر از استرس است و اگر استرس کنترل نشود و ادامه یابد تبدیل به اضطراب می شود و اگر اضطراب کنترل نشود پیشرفت کرده و تبدیل به یک امر جدی می شود. اختلال روانی .

طهورا جربان، مشاور و روانشناس وی درباره تفاوت های استرس و اضطراب توضیح می دهد: بسیاری از تغییرات فیزیولوژیکی اضطراب و استرس مانند ضربان قلب، تنفس سریع و کوتاه و تنش عضلانی مشابه هستند اما تفاوت هایی نیز دارند. مهمترین تفاوت منبع هر کدام است. مثلاً استرس منبع بیرونی خاصی دارد، اما اضطراب منبع بیرونی خاصی ندارد و دلایل بروز آن برای فرد نامشخص است. یعنی فرد از دلایل استرس خود آگاه است، اما نمی داند چرا مضطرب است و علت آن چیست.

7 تفاوت مهم بین استرس و اضطراب

استرس و اضطراب هفت تفاوت اساسی دارند که به آنها اشاره می کنیم.

علت یا محرک: وقتی صحبت از اضطراب می شود، معمولا علت آن مشخص نیست و افراد احساس اضطراب می کنند اما علت آن برایشان مشخص نیست. اما استرس اغلب توسط یک منبع خارجی (مانند امتحان، کنکور، مصاحبه شغلی و غیره) ایجاد می شود. معمولاً فقط به یک موقعیت خاص و یک دلیل خاص مربوط می شود. این بدان معنی است که فرد دقیقاً می داند چه چیزی باعث استرس او شده است.

واقع گرایی و غیر واقعی بودن منبع: منبع استرس بیشتر منطقی است. هنگامی که افراد دارای اضطراب هستند، اغلب به دلیل افکار خود احساس نگرانی می کنند که می تواند غیرمنطقی باشد.

مدت و پایداری: استرس برای مدت زمان کوتاه تری نسبت به اضطراب تجربه می شود، اما اضطراب برای مدت زمان طولانی تری ادامه می یابد.

اثرات فیزیولوژیکی و روانی: واکنش بدن به استرس شامل افزایش ضربان قلب، تنش عضلانی و ترشح هورمون هایی مانند کورتیزول است. این واکنش در کوتاه مدت برای فرد مفید است. با این حال، اثرات اضطراب شامل نگرانی مداوم، افکار وسواسی، و ترس های غیرمنطقی است که حتی در غیاب یک تهدید خارجی رخ می دهد و می تواند در عملکرد روزانه ما اختلال ایجاد کند.

توانایی کنترل: مدیریت استرس آسان تر از اضطراب است زیرا با مهارت های حل مسئله مرتبط است. با این حال، اضطراب را نمی توان کنترل کرد و گاهی اوقات ممکن است نیاز به مراجعه به متخصص و شروع درمان دارویی داشته باشید.

عملکرد مثبت و منفی: وقتی استرس در حد متوسط ​​باشد، می تواند مفید باشد و فرد را برای انجام کارها و حل مشکلات ترغیب کند. اما ترس معمولاً فایده ای ندارد و اغلب منجر به مشکلات روانی و محدودیت عملکردهای مفید می شود. عملکرد و فعالیت های روزانه ما در مواقعی که مضطرب هستیم بیشتر از زمانی که استرس داریم تحت تاثیر قرار می گیرد. اضطراب می تواند زندگی روزمره فرد را مختل کند و کنترل او را بر چیزها سلب کند.

تفاوت در روش های درمانی: از آنجایی که استرس موقتی است و علت آن مشخص است، به زودی از بین می رود. گاهی اوقات استفاده و تمرین چند تکنیک مانند نوشیدن آب، تنفس عمیق، دوش گرفتن و کاهش مصرف کافئین می تواند استرس را از بین ببرد، اما از آنجایی که اضطراب علت ناشناخته ای دارد و یک اختلال روانپزشکی است، ممکن است با استفاده از تکنیک های متعدد و نیاز به یک متخصص البته برای ترس های غیر جدی، تکنیک هایی وجود دارد که معمولا جواب می دهند.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما