bato-adv

بعدی- مصرف مشروبات الکلی در قانون مجازات اسلامی جرم تلقی شده و در مواردی این جرم می تواند منجر به جرایم دیگری و همچنین به خطر انداختن سلامتی افراد شود. غیر قابل جبران باشد

بر اساس گزارش فردا، جرم شرب خمر که در اصلاح عام به مستی نیز گفته می شود از دو کلمه شرب و مشروب تشکیل شده است; در لغت مشروب به معنای نوشیدن الکل و الکل مایعی مست کننده است، بنابراین نوشیدن الکل به معنای مصرف و نوشیدن مشروبات الکلی است. نوشیدن الکل یک جرم محدود است. جرم محدود جرمی است که شرایط و شرایط و مجازات آن در شرع معین شده است.

نوشیدن مشروبات الکلی در قانون مجازات اسلامی

طبق ماده 264 قانون مجازات اسلامی، مصرف مسکر اعم از کوچک یا بزرگ، جامد یا مایع اعم از مسکر یا غیر مست کننده، خالص یا مختلط، خوردن، تزریق و کشیدن سیگار (دخانیات) است به نحوی که نکند. آن را از بدن خارج کنید مست بودن دلیل محدودیت است.

طبق تبصره ماده مورد بحث، آب جو در طبقه مشروبات الکلی است و نوشیدن آن حتی اگر مسکر نباشد، موجب عذاب است. برخلاف تصور رایج در عرف که شرط رسیدن به حد مستی است، نوشیدن حتی چند قطره از ماده مست کننده موجب حد و مجازات می شود.

مجازات برای نوشیدن الکل

طبق ماده 265 قانون مجازات اسلامی حد و مجازات استعمال مسکر 80 ضربه شلاق است. همچنین طبق ماده ۷۰۱ قانون مجازات اسلامی، هرکس مشروبات الکلی را علنا ​​و علنا ​​در اماکن، معابر و اجتماعات عمومی مصرف کند علاوه بر حد شرعی شرعی به حبس از ۲ تا ۶ ماه محکوم خواهد شد. ). مژه ها).

غیر مسلمانان شراب می نوشند

بر اساس ماده ۲۶۶ قانون مجازات اسلامی، غیرمسلمان تنها در صورت تظاهر به استعمال مسکر به اعدام محکوم می شود. اگر مصرف مسکر توسط غیرمسلمان علنی نباشد و مرتکب در کوچه و خیابان یا در اماکن عمومی مست ظاهر شود، برای رفتاری که گویی مرتکب فعل حرام شده است به مجازات مقرر محکوم می شود.

بنابراین برای غیر مسلمان لازم است که مجازات 80 ضربه شلاق بر او اجرا نشود مگر اینکه او عمل کند، عمل به معنای انجام کاری است که توجه مردم را جلب کند.

بر این اساس مجازات مشروب الکلی غیر مسلمان به شرح زیر است:

1- نوشیدن مشروبات الکلی در ملاء عام: 80 ضربه شلاق
2- شرب مخفیانه ولی مست ظاهر شدن در اماکن عمومی و معابر: حبس از 10 روز تا 2 ماه یا شلاق تا 74 ضربه.
3- نوشیدن مخفیانه مشروبات الکلی: نیاز به تنبیه ندارد.

کیفیت اجرای حکم

طبق قانون مجازات اسلامی شلاق نباید به سر و صورت انسان وارد شود. همچنین در ماده 136 قانون مجازات اسلامی آمده است که اگر شخصی سه بار مرتکب جرم قابل مجازات (مثل مشروبات الکلی) شود و هر بار مجازات این جرم در مورد او اعمال شود، مجازات او چهارمین اعدام خواهد بود.

حال اگر فردی بیش از یک بار مشروبات الکلی مصرف کرده باشد و حداکثر مجازات برای او تعیین نشده باشد، برای همه آنها فقط یک حداکثر مجازات در نظر گرفته می شود، یعنی اگر مشروبات الکلی بیش از یک بار مصرف شود، حداکثر مجازات تعیین می شود. بر او تحمیل شود. او تنها به 80 ضربه شلاق محکوم شد.

اثبات جرم نوشیدن مشروبات الکلی

مصرف الکل را می توان از 3 طریق ثابت کرد:

1- ممنون

طبق ماده 164 قانون مجازات اسلامی اقرار به معنای آگاه ساختن شخص از جرمی است که مرتکب شده است. اقرار باید شفاهی یا کتبی و واضح و مختصر باشد.

اقرار در صورتی صحیح است که اقرار کننده در زمان اقرار عاقل، بالغ، صالح و مستقل باشد. علاوه بر موارد فوق، در جرایم مباح، در صورتی که شخص بداند قانون مصرف مشروبات الکلی را ممنوع کرده و برای آن مجازات تعیین کرده است، مسئول است.

اقرار در تمام جرایم کافی است مگر اینکه قانون صراحتاً خلاف آن را مقرر کرده باشد. مثلاً قانونگذار دو اقرار را دلیل بر شرب خمر دانسته است.

2- شهادت

شهادت به این معناست که شخصی غیر از طرفین پرونده به مقام قضایی اطلاع دهد که آیا جرم توسط متهم انجام شده است یا خیر. شهادت واجب در تمام جرائم غیر از مواردی که قانونگذار استثناء کرده است، شهادت دو شاهد مرد است، زیرا شرب خمر جزو جرایم مستثنی نیست، لذا اصولاً با شهادت قابل اثبات است. از دو مرد

3- اطلاعات قاضی

علم قاضی عبارت است از یقین حاصل از اسناد مربوط به موضوع ارائه شده به وی. در مواردی که سند حکم، علم قاضی باشد، قاضی موظف است ادله و مفاد آن را از بین مستندات علم خود در حکم به صراحت بیان کند.

مواردی مانند نظریه کارشناسی، تحقیقات میدانی، تحقیقات محلی، سپرده های آگاهانه، گزارش ضابطان اجرائی و سایر شواهد و دستوراتی که عموماً علمی هستند ممکن است به عنوان مستند دانش قاضی گنجانده شود.

انواع مستی

مستی به چند دسته تقسیم می شود:

1- مستی اتفاقی

این بدان معناست که فرد برای ارتکاب جرم مست نبوده بلکه در حال مستی مرتکب جرم شده است. در این صورت اگر کاملاً از کار افتاده باشد به مجازات جنایتی که در مستی مرتکب شده است نمی رسد، بلکه به مجازات جنایتی که در مستی مرتکب شده است می رسد. او به دلیل نوشیدن مشروبات الکلی مجازات خواهد شد.

2- مستی عمدی

به این معنا که شخص به قصد ارتکاب جرم خود را مست می کند که نتیجه آن انباشته شدن مجازات است، یعنی علاوه بر مجازات شرب، مشمول مجازات جرم ارتکابی نیز می شود.

ارتکاب جنایت در حال مستی

در قانون مجازات اسلامی آمده است که مستی و عدم اراده ناشی از استعمال اختیاری مواد مسکر، مانع از مجازات نیست، مگر اینکه ثابت شود مرتکب در هنگام ارتکاب جرم، صلاحیت کامل داشته است. اما اگر ثابت شود که مصرف مواد مسکر به قصد ارتکاب جرم بوده یا با علم به وقوع آن صورت گرفته است، در این صورت در صورت وقوع جرم مورد نظر، مرتکب به مجازات هر دو جرم محکوم می شود. . نوشیدن مشروبات الکلی و جنایتی که در حالت مستی انجام شده است).

بنابراین، اگر شخصی در حال مستی مرتکب جرم شود، مسؤولیت اعمال خود و مجازات آن ضروری است، مگر اینکه ثابت شود که به دلیل مستی کاملاً ناتوان بوده و مست نبوده است.

در واقع در مواردی که فرد در اثر مصرف مواد مسکر مست می شود اما این مسمومیت در حدی نباشد که اختیار را از او سلب کند، چنین حالتی موجب تشدید مجازات فرد می شود، هرچند در مواردی مجرمانه است. مسئولیت همچنان باقی است

ارتکاب جنایت در حالت مستی (قتل و ضرب و جرح)

طبق ماده 307 قانون مجازات اسلامی در حالت مستی و استعمال مسکرات و روانگردان و غیره. ارتکاب جرم در حال عدم ثبات روانی به دلیل استعمال موجب مجازات است مگر اینکه ثابت شود مرتکب به دلیل مستی کاملاً ناتوان است. ضمناً اگر ثابت شود که مرتکب در اثر چنین عملی قبلاً مست بوده یا می‌دانسته است که مستی و بی‌ثباتی روحی او موجب ارتکاب جرم می‌شود، این جرم عمدی محسوب می‌شود.

بر اساس این ماده، جرم در 2 مورد در صورت مستی و بی ثباتی روانی عمدی محسوب می شود:

1- شخص قبلاً برای ارتکاب جرم خود را مست کرده است.

2- با وجود اینکه شخص قصد مستقیمی برای ارتکاب جرم در حالت مستی نداشت، می دانست که مستی و بی ثباتی روحی منجر به ارتکاب آن جنایت شده است.

جریمه رانندگی در حالت مستی

بر اساس قانون جدید مبارزه با تخلفات رانندگی و جدول تخلفات، رانندگی تحت الکل و مصرف مواد روانگردان یا مواد افیونی چهار میلیون ریال جریمه نقدی، وسایل نقلیه شخصی 10 امتیاز منهای و وسایل نقلیه عمومی 20 امتیاز منهای محکوم می شود. . همچنین قرار است خودرو توقیف و گواهینامه به مدت 6 ماه توقیف و به مراجع قضایی ارجاع شود.

علاوه بر رانندگی، مصرف مشروبات الکلی نیز جرم محسوب می شود و بر اساس قانون مجازات اسلامی، مرتکب علاوه بر حد شرعی 80 ضربه شلاق به حبس محکوم می شود.

بر اساس ماده 718 قانون مجازات اسلامی، چنانچه راننده یا متصدی وسیله نقلیه موتوری هنگام ارتکاب جرم مست باشد، بیش از دو سوم حداکثر مجازات آن جرم از حق رانندگی محروم می شود. . یا داشتن وسیله نقلیه موتوری

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما