اتهام پرستو احمدی چیست؟

پس از انتشار کلیپی از اجرای موزیکال زنی به هویت پرستو احمدی، این خبر منتشر شد که سخنگوی قوه قضاییه از شکایت این خواننده و گروه موسیقی وی خبر داده است.

بازتاب آنلاین نوشت: پس از انتشار خبری مبنی بر تشکیل شکایت از پرستو احمدی و گروهش، کاربران در فضای مجازی این سوال را مطرح کردند که اتهام آنها چیست؟

پیش از تحلیل قوانین جاری کشور و اعمال آن بر رفتار این خواننده و گروه موسیقی وی، لازم است فتواها و نظرات کارشناسان حقوقی در این زمینه را بررسی کنیم:

* آیت الله خمینی در پاسخ به سوالی: شرع ازدواج زن و همچنین مجرد بودن زن را چگونه تنظیم می کند؟ در پاسخ گفتند: «اگر مفسده ای در کار نباشد، اشکالی ندارد، علاوه بر این درخواست، برخی از فقها در تفسیر آیات 32 و 33 سوره احزاب گفته اند: معنای متعارف آیه این است: ای خانم ها». ! صدایت را ضعیف نکن؛ این عمل حرام است; زیرا من که خالق شما هستم می دانم که این کار در افراد ضعیف الایمان طمع و وسوسه ایجاد می کند و این بدان معناست که فردی که در حال حاضر دلش مریض است در واقع وسوسه می شود و شخصی که نیست قلباً بیمار است. اکنون این کار شما باعث بیماری او می شود و وسوسه هایی در آینده خواهد آمد. این بدان معناست که این کار مضر است و برخی گفته اند: اگر صدای زن (چه به صورت تک صدایی یا همصدا با زنان یا مردان) غنایی نباشد و شنیدن صدای او در خدمت لذت و ربا نباشد. آیا فاسد است اگر مفسده یا برانگیخته شهوت باشد، جایز نیست.

نکته قابل تأمل این است که بحث و تفسیر در این مورد تمام شده است; بنابراین اگر صدای زنی همراه با موسیقی باشد، احتمال برانگیختن طرف مقابل بیشتر است و به همین دلیل برخی منابع تاکید می کنند که گوش دادن به صدای زن مطلقاً حرام است، صرف نظر از اینکه فرد تحریک شده باشد یا نه. ، در این موضوع لازم است همگان به فتوا و نظر مرجع خود مراجعه و تسلیم این تصمیم شوند.

علاوه بر مسائل حقوقی، مدارک نیز لازم است.

اصل قانونی بودن جرم و مجازات = ماده ۲ قانون مجازات و اصل ۳۶ قانون اساسی

اصل برائت = اصل 37 قانون اساسی

اصول حقوقی؛ تفسیر مضیق حقوق جزا و تفسیر به نفع متهم

حدیث رفع پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله در پیدایش رفتار مجرمانه

عنصر قانونی (ماده ای در قانون کیفری کشور) تأیید می کرد که رفتار پرستو احمدی و نوازندگان گروهش به همین دلیل بوده و رفتار آنها را می توان در زمره رفتار مجرمانه قرار داد. تأیید چنین سندی برای جرم انگاری رفتار شهروندان ضروری و الزامی است.

دانشجویان حقوق می دانند که تحقق یک رفتار مجرمانه و به عبارت دیگر جرم انگاری یک رفتار مستلزم تحقق سه رکن یا رکن است و ایجاد رکن قانونی شرط لازم برای آن است، بنابراین چنین رکنی اعلام نمی شود. در صورتی که رفتار شخص یا افراد درگیر فرض شود. وقتی جامعه رفتار زشت و زشت را تعریف می کند، امکان اختلاف حقوقی با مرتکب چنین رفتاری وجود ندارد، آنگاه نوبت به عنصر یا رکن مادی می رسد که شامل عملیات اجرایی برای شکل گیری رفتار است. جرایم مندرج در رکن قانونی مانند سرقت مال غیر که جرم ماهوی سرقت محسوب می شود و در ماده 267 ق.م.ا به عنوان جرم قانونی ذکر شده است و در نهایت قطعه پایانی این پازل تعیین است. قصد مجرمانه یا قصد سوء شخص برای ارتکاب جرم که عنصر روانی نامیده می شود.

خوب با این خصوصیات رفتار پرستو احمدی در بحث آواز و با گزارش اختیاری مشمول کدام ماده قانون جزا می شود؟ پاسخ را می توان در ماده 638 ق.م.ا و تبصره آن بیان کرد که مقرر می دارد:

هر کس در ملاء عام و اماکن عمومی و معابر علناً تظاهر به ارتکاب فعل حرام کند علاوه بر مجازات آن عمل به حبس از ده روز تا دو ماه یا 74 ضربه شلاق تا دو ماه یا بیشتر محکوم خواهد شد. تا 74 مژه. تبصره: زنانی که بدون حجاب شرعی در معابر و انظار عمومی ظاهر شوند به حبس از ده روز تا دو ماه یا از ۵۰ هزار تا ۵۰۰ هزار ریال جزای نقدی محکوم می‌شوند.

برای نسبت دادن رفتار پرستو احمدی به مفاد این ماده قانون، البته باید به چند سوال پاسخ داد.

* رفتارش در خیابان بود یا در جمع؟

آیا خوانندگی بر اساس قوانین و مقررات شرعی حرام است؟

*آیا رفتار ایشان بسته به شرایط جامعه به عفت عمومی لطمه زد؟

و یک سوال اساسی؛

*آیا برای جرم انگاری رفتار او باید تمام مولفه های تعریف شده در مقاله مرجع رعایت شود؟

در خاتمه، با توجه به انتشار فیلم عملکرد وی در فضای مجازی، ممکن است برای برخی افراد رفتار وی در زمره جرایم رایانه ای قرار گیرد که باید مستند به مبانی دانش حقوقی و اصول حقوق جزا، رفتار وی و رفتار گروه وی با هیچ یک از مقررات و اعمال مندرج در مواد 742 تا 743 تحت عنوان “جرایم منافی عفت و اخلاق عمومی” با فصل جرایم رایانه ای منافات ندارد.

محمدهادی جعفرپور وکیل شیراز

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما