به گزارش مانیبان، در اطلاعیه شماره یک بانک مرکزی مبنی بر تشکیل و تعمیق بازار یکپارچه ارز در کشور مقرر شد عرضه کنندگان و خریداران سامانه یکپارچه معاملات ارزی (نیما) از روز شنبه مورخ 24/09/1303 اقدام به حمل کنند. خارج از معاملات بر اساس کارمزد معاملات اعمال می شود.

به گزارش تسنیم، پیش از این فرزین رئیس کل بانک مرکزی اعلام کرده بود که بانک مرکزی به دنبال رفع تعدد نرخ ها در بازار ارز است. گفته بود: سیاست پولی بانک مرکزی در حال حاضر شامل اصلاح نرخ ارز نیما بر اساس متغیرهای اساسی اقتصادی است.

وی با بیان اینکه دلار نیما به بازار توافقی ارز می رود، تاکید کرد: نرخ ارز در بازار توافقی بر اساس سازوکار عرضه و تقاضا شکل می گیرد و بانک مرکزی بخشی از ارز خود را در آنجا عرضه می کند. ما در تلاش هستیم تا نرخ را در کانال Move تعیین کنیم.

لازم به ذکر است کلیه واردکنندگانی که از ارز نیمایی شخص ثالث استفاده نمی کنند در ماه 1403 ارز خود را از سامانه پولی توافقی دریافت کنند.

طبق بخشنامه بانک مرکزی، صنایع روانکار، کربن بلک، کامپوزیت، سیمان، سرامیک و انواع صنایع لبنی موظفند ارز صادراتی خود را از تاریخ 3 آذر 1302 طبق توافق به واردکنندگان در صرافی ایران تحویل دهند. تعرفه و سازوکار اجرایی این مرکز. سایر صادرکنندگانی که در گروه‌های مذکور نیستند، می‌توانند طبق روال فوق، ارز حاصل از صادرات خود را انتقال و یا به صورت اختیاری در سامانه ارزی عرضه کنند، اما از تاریخ 5 آذرماه، کلیه صادرکنندگان و واردکنندگان غیرنیمائیم موظف به خرید و فروش هستند. فروش ارز خارجی در این سامانه

به گفته کسبه، قیمت خرید و فروش در این بازار بین 61 تا 62 هزار تومان است. به گفته بازرگانان واردکننده، به دلیل کشش قیمتی بازار، امکان خرید ارز با نرخ های بالاتر از نرخ ذکر شده وجود ندارد، زیرا با توجه به قیمت نهایی، در صورت خرید بیشتر از این امکان فروش وجود ندارد. محصولات آنها

برخی سوداگران به خبرنگار تسنیم گفتند: هیچکس در این بازار بیش از 61 تا 62 هزار تومان خرید نمی کند.

لازم به ذکر است سایر صادرکنندگان مشمول بند (1) ماده (8) آیین نامه مذکور از جمله شرکت های صادرکننده فرآورده های پتروشیمی، پالایشگاه ها، فولاد، فلزات رنگین و فرآورده های نفتی از تاریخ 11/1/1303 تحت نظارت هستند. در چارچوب مقررات فوق الذکر و تصمیمات کارگروه. ارز حاصل از صادرات باید از طریق بانک های عامل در بازار ارز تجاری مرکز مبادلات ارزی و طلای ایران عرضه و تعهد صادراتی را انجام دهد.

همچنین با هماهنگی های انجام شده با وزارتخانه های ذیربط و وزارت صنعت، معدن و تجارت، واردکنندگانی که از طریق مرکز مبادلات ارزی و طلا از منبع ارز معتبر تخصیص دارند، باید از تاریخ 11/01/1403. و از طریق بانک های عملیاتی نسبت به خرید ارز در بازار ارز تجاری مرکز مبادلات ارزی و طلای ایران اقدام شود.

لازم به ذکر است این تصمیم به معنای حذف نرخ ارز نیما از روز شنبه 3 آذرماه و حذف سامانه نیما از ابتدا است. بهمن ماه سال جاری است.

تاکنون 22 بانک به سامانه معاملات ارزی متصل شده اند و 19 بانک نیز ثبت سفارش و تراکنش انجام داده اند. حجم کل معاملات سامانه پولی تجاری مرکز مبادلات ایران تا 29 آذرماه 301 میلیون درهم، 51 میلیون دلار، 10 میلیون یوان و 1.1 میلیون یورو بوده است.


اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما