طبق اخبار شما: علی سعد، پژوهشگر ارتباطات و رسانه و معاون سابق سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات سمعی و بصری جهانی (ساترا) در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در خصوص مشکلات پیش آمده در دو برنامه عادل فردوسی پور و سروش صحت به تحلیل قرار گرفتن سترا در تریبون های زیر پرداخت. ابعاد مختلف داد.

وی در گفت و گو با خبرنگار تلویزیون ایرنا با بیان اینکه رسانه ملی در انحصار پخش زنده است، با تاکید بر اینکه صداوسیما نسبت به پخش زنده داخلی و خارجی حساس است، تصریح کرد: فرهنگ و سپس به عنوان مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب شد. . یکی یکی از مقالات آن مربوط به انحصار پخش زنده بود. با پیشرفت تکنولوژی و از بین رفتن انحصار پخش تلویزیونی از پخش (پخش رادیو و تلویزیون) و ورود پهنای باند (پخش اینترنتی)، فضا تغییر کرده و دیگر نمی توان پخش زنده را مانند قبل کنترل کرد. .

ایستادن در مقابل تکنولوژی غیرممکن است

سعد اضافه کرد: وقتی لایو اینستاگرام منتشر شد حساسیت زیادی ایجاد شد. مانند قبل، حساسیت ها در مورد پیام های ویدئویی تلفن همراه بالا بود. اما به دلیل ضرورت تکنولوژی، پخش زنده اینستاگرام در کشور ما باقی ماند و همچنان مورد استفاده قرار می گیرد. من معتقدم که نمی توان جلوتر از فناوری ماند و باید خود را با شرایط جدید وفق داد. به دنبال محبوبیت لایو اینستاگرام، پخش زنده سریال های دیگری نیز آغاز شد و به عنوان مثال آپارات بازی روی آنتن رفت. نرم افزارهای دیگری نیز از قابلیت پخش زنده استفاده کردند. با این حال، صدا و سیما هرگز به طور رسمی اعلام نکرده است که من در پخش زنده شرکت کرده ام، مگر در تریبون های طرف قرارداد یا مالکیت.

قرارداد ارشاد و صداوسیما مشکلات اساسی دارد

وی با تاکید بر اینکه تفاهم نامه وزارت ارشاد و صدا و سیما باید به تفصیل مورد بحث و بررسی قرار گیرد، گفت: این تفاهم نامه مشکلات اساسی دارد که نشان از بی اطلاعی طرفین از ابعاد مختلف مشکلات صوتی و تصویری است که در زمان امضای تفاهم نامه همه جا وجود داشت. . . در آن زمان تیم جدید ساترا و وزارت ارشاد هر دو تازه تاسیس بودند و درک دقیقی از مشکلات و چالش ها نداشتند. به همین دلیل این بخشنامه تاکنون اجرایی نشده است. در بخشنامه مورد بحث آمده است که آیین نامه و آیین نامه ای باید ظرف مدت 6 ماه تهیه و به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه شود. دو سال از آن زمان می گذرد. علت اجرا نشدن تصمیم، مغایرت مفاد تصمیم و عدم شفافیت تفکیک است.

طی دو سال گذشته از صداوسیما نامه هایی برای فیلترینگ بزرگترین بسترهای صوتی و تصویری ارسال شده است و دستگاه قضایی نمی تواند با منطق این نامه ها ارتباط برقرار کند.

سعد درباره سابقه ممنوعیت پخش زنده «سکوها» گفت: ساترا به هر کجا که دستش می رسید جلوی پخش زنده را می گرفت. به عنوان مثال، ساترا در سال 1399 در ایام کرونا دستور پخش زنده برنامه های محرم و فاطمیه، مراسم مذهبی و کنسرت ها را صادر کرد. یکی یکی از انتقادات تیم جدید ساترا به تیم قبلی این بود که چرا اجازه پخش زنده را دادید. دلیل ما در آن زمان این بود که اجتماعات واقعی در دوره کرونا تشکیل نمی شد. مجموعه ساترا باید خودش را به روز می کرد تا محتوای سالمی را به مخاطب ارائه دهد.

وی افزود: با تغییرات و پیشرفت های تکنولوژیکی اصرار بر انحصار ماندن پخش زنده چندان منطقی نیست. اگر بخواهید این موضوع را تحریم کنید، ماجرای ممنوعیت ماهواره تکرار می شود و در این شرایط زشت، سرپیچی از قانون شکسته می شود. امروزه بسیاری از پلتفرم‌های ارتباطی فرصت‌های پخش زنده را به کاربران ارائه می‌دهند و تجربه نشان داده است که نمی‌توان از فناوری جلوتر ماند.

پژوهشگر ارتباطات و رسانه و نایب رئیس سابق سازمان تنظیم مقررات رسانه های صوتی و تصویری جهانی (ساترا) درباره پلتفرم هایی که در حال حاضر پخش زنده انجام می دهند، اظهار داشت: دو اپلیکیشن آنتن و روبیکا با شرکت پخش و این سازمان قرارداد دارند. برای پخش زنده قراردادهای ورزشی برای پخش به ویژه پخش زنده امضا کردند. در قراردادی به نام قرارداد IPTV در دهه 1990، سازمان صدا و سیما متعهد شد که بخشی از محتوای خود را برای پخش در قالبی غیر از آنتن تلویزیون در اختیار 6 شرکت جدید قرار دهد و درآمد حاصل از آن بین طرفین تقسیم شود. اما به مرور زمان شرکت ها اعلام کردند که فرآیندهای ممیزی و انتشار محتوا تحمیل شده توسط سد و سیما زمان زیادی را به خود اختصاص دادند و از طرفی با سهمی که به سد و سیما دادیم فرصت توسعه پروژه خود را نداشتیم. سیما. مجموعه خود

وقتی لایو اینستاگرام آمد حساسیت زیادی ایجاد شد. اما به دلیل ضرورت تکنولوژی، پخش زنده اینستاگرام در کشور ما باقی ماند و همچنان مورد استفاده قرار می گیرد. سعد با اشاره به نحوه برخورد ساترا با خبر عادل فردوسی پور، توضیح داد: در خصوص فایل صوتی منتشر شده در آپارات درباره آقای فردوسی پور، این سوال مطرح است که چرا این پیام تلفنی بوده و نه نامه ای. ساترا ممکن است بگوید من برای مواقع خاص خط اضطراری می دهم، انتظار نامه ندارم. پس آیا واقعاً در رابطه با برنامه ای که قبلاً اعلام شده بود، شاهد یک وضعیت اضطراری هستیم؟ به نظر من در مورد گزارش فوتبالی «عادل فردوسی پور» باید با خود توضیح دهند که چرا این نام از او گرفته شده و چرا قانون تصویب نشده است.

این پژوهشگر ارتباطات و رسانه در برنامه «اکنون» سروش صحت درباره ادعای نقض مالکیت معنوی ساترا گفت: موضوع مالکیت معنوی حل شد. طبق قوانین قانونی می توان یک برنامه را به عنوان کپی از برنامه دیگر شناخت. نوشته اند که عبارت «کتاب باز» در پروانه ساختی که برای برنامه «اکنون» داده اند درج نشود. این خیلی عجیب است رگولاتور باید در عمل به قانون و استانداردهای قانونی پایبند باشد. الزام به تعهد برای عدم ارجاع به یک برنامه جدید و جدید است. ارجاع به یک برنامه به این معنی نیست که حقوق مالکیت معنوی را نقض می کند و هیچ وکیلی این موضوع را تأیید نمی کند. نقض مالکیت معنوی زمانی رخ می دهد که ساختار، محتوا و چیدمان دکوراسیون یک برنامه تکرار شود.

تصمیمات نهاد نظارتی باید دارای ضمانت اداری باشد

سعد با تاکید بر اینکه تصمیمات نهاد نظارتی باید ضمانت اجرا داشته باشد، گفت: اگر به عنوان ناظر ضمانت اجرا نداشته باشید، مقررات قانونی و محتوایی معنایی ندارد. خود نهاد نظارتی معمولاً قانونی دارد که طبق آن مراجع قضایی موظفند این موضوع را در نظر بگیرند. در غیر این صورت، تنظیم کننده باید بتواند با سیستم قضایی برای اطمینان از اجرای آن تعامل داشته باشد. اگر رگولاتوری بخواهد فقط به گروه ها مشاوره بدهد، کارکرد خود را از دست می دهد و تبدیل به یک گروه مشاوره با نمونه در دنیا می شود، اما یک نهاد نظارتی نباید و نمی تواند فقط مشاوره بدهد.

وی با بیان اینکه از قبل با دستگاه قضایی ارتباط و تفاهم خوبی وجود داشت و دادستان نظرات سترا را مورد توجه قرار داد، گفت: برنامه هایی که تخلف از مالکیت معنوی داشتند در کمتر از یک ساعت به دلیل تخلفات بسته شدند. به این دلیل که سیستم قضایی در تصمیمات ساترا دخالت دارد. در آن زمان کمیسیون عالی نظارتی داشتیم که با حضور نماینده دادستان تشکیل شد و تصمیمات اساسی با مشارکت دست اندرکاران مختلف در حوزه صوت و تصویر فراگیر گرفته شد. در دوره جدید کمیسیون تعطیل است و تصمیم گیری فقط در داخل سازمان صدا و سیما است.

سعد ادامه داد: همچنین در دو سال گذشته نامه هایی از سوی صداوسیما برای فیلترینگ بزرگترین بسترهای صوتی و تصویری ارسال شد و دستگاه قضایی نتوانسته با منطق این نامه ها ارتباط برقرار کند و عمل کند. ادبیات در صورت تکرار این نامه‌ها، اعتماد متقابل مجموعه‌ها از بین می‌رود و ارتباط مؤثر با دستگاه قضایی در جهت تنظیم قطع می‌شود. به نظر من ارتباط خوب و همکاری دوجانبه بین ساترا و سیستم قضایی کمک بزرگ سترا بود. اما اخیراً تقریباً از بین رفته و سطح نهاد نظارتی به سطح یک نهاد مشورتی کاهش یافته است.

گروه فرهنگی خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) با هدف تبادل نظر، همفکری و هم افزایی در موضوعات مختلف فرهنگی به بررسی چالش ها، موانع و راهکارها می پردازد و آماده انتشار پاسخ ها یا نظرات سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات است. . این رسانه صوتی و تصویری جهانی (Satra) و سایر ذینفعان را فراهم می کند.


اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما