17 پیشنهاد برای تغییر قانون مطبوعات; یک "نظام اتحادیه رسانه ای" باید ایجاد شود

نماینده مدیران رسانه در هیات نظارت بر مطبوعات در نامه ای به سخنگوی شورای اسلامی با استقبال از تصویب و پیگیری وی نسبت به اصلاح قانون مطبوعات، 17 پیشنهاد و راهکار برای بازنگری این قانون ارائه کرد.

بازتاب آنلاین، محمدباقر قالیباف سخنگوی شورای اسلامی شهر سه شنبه هفته گذشته در نشستی با مدیران رسانه ها از وجود اشکال در قانون فعلی مطبوعات خبر داد و خواستار اصلاح قانون مطبوعات به قانون جامع رسانه ای شد که تعادل بین آن ها برقرار شود. حقوق و حدود رسانه های رسانه ای، نظام صنفی رسانه ای را ایجاد می کند و تعهداتی را در قبال نظام یارانه ای عادلانه، شفاف، قابل کنترل و قابل پیش بینی ایجاد می کند. این فرض با استفاده از ضریب دو تا سه برابری برای رسانه های استانی و شهرستانی انجام شد.

در نامه پاک آیین به سخنگوی شورای اسلامی آمده است:

به مناسبت سالروز شهادت حضرت آیت الله سید حسن مدرس، روز مجلس را به جنابعالی تبریک و قدردانی می نمایم که جنابعالی به ضرورت تحقق بند 2 ماده 3 و ماده 24 قانون اساسی قدردانی می نمایم. قانون اساسی از طریق اصلاحیه مطبوعات، مسئولانه به رسمیت شناخته شده درست است و پاسخ امیدوارانه شما به این خواسته جامعه رسانه ای که ناشی از تغییر فناوری های ارتباطی، تنوع رسانه های جدید و تجربه تقریباً چهار نفر است. دهه ها در اجرای قانون مطبوعات فعلی باعث اجرای قانون جامع و به روز رسانه ها و اجرای بند 9 بند 9 دستورالعمل کلی شده است. نظام قانونگذاری (1397) در گرو جلب مشارکت حداکثری مدیران مسئول مطبوعات، خبرگزاری ها و اتحادیه های رسانه ای در روند قانونگذاری است که با هدف رفع نیازهای واقعی و رفع مشکلات رسانه های کشور انجام می شود. . به همین دلیل از جنابعالی و مجلس محترم تقاضا دارم هنگام ارائه اصلاحیه های پیشنهادی زیر به اطلاع جنابعالی و مجلس محترم برسانید:

1. تسریع در بازنگری در قوانین رسانه ای با هدف جلوگیری از رسوایی ها و مداخلات مرتبط.

2. تبدیل قانون مطبوعات به «قانون جامع رسانه‌ها» با هدف گنجاندن همه گونه‌های رسانه‌ای و پرهیز از تعدد نظام‌های حقوقی تنظیم‌کننده آنها.

3. با عنایت به نقش آزادی بیان و رسانه در دستیابی به هدف مندرج در بند دوم اصل سوم قانون اساسی و همچنین شفافیت امور عمومی، باید تعادل منطقی بین «حقوق» و “حقوق”. “محدودیت” رسانه ها با هدف تامین حقوق عمومی؛ در حالی که در قانون فعلی تنها سه ماده به حقوق و 15 ماده به محدودیت ها، تخلفات و جرایم اختصاص دارد.

4. قانونگذاری دارای اصولی است که در رهنمودهای کلی نظام تقنینی و قانون مطبوعات مربوطه به درستی بیان شده است. یکی اساساً یکی از حقوق مهم ملت است، اما مصلحت آن کمتر از این است. به ویژه، مقررات قانونی مبهم متعددی که آزادی رسانه ها را از طریق رفتار خودسرانه محدود می کند.

5. با توجه به اصل 71 قانون اساسی که مجلس را در امور کلی قوه مقننه می داند، معلوم نیست چرا سایر شوراها و نهادها با وضع مقرراتی که حتی منطبق بر مقررات نیست، الزاماتی را که گاه مؤثرتر از قوانین است، برای رسانه ها وضع می کنند. اصول از قانون سازی پیروی می کنند. مقررات مبهم و مبهم، که گاهی اوقات در ارتباط با مقررات قبلی استفاده می شود.

6. ایجاد «نظام صنفی رسانه ای» فراگیر و استفاده از مدل های نظارتی و نظارتی جدید مانند خودتنظیمی و تنظیم مشترک با هدف توسعه بیشتر صنفی، تقویت مشارکت و توسعه اخلاق حرفه ای.

7. ممنوعیت صدور مجوز رسانه برای اشخاصی که مدیر مسئول نیستند یا عضویت در نظام صنفی رسانه را ندارند.

8. ممنوعیت صدور مجوز رسانه برای دستگاه های اجرایی و شهرداری ها و عدم حمایت مالی دولت از جمله وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از رسانه فعلی آنها به دلیل تبعیض مضاعف.

9. تعیین وظیفه ایجاد یک سیستم حمایتی «عادلانه»، «شفاف»، «محتوا»، «قابل تأیید» و «قابل پیش‌بینی» برای همه رسانه‌ها به منظور اجتناب از بی‌عدالتی و تبعیض ناعادلانه.

10. ممنوعیت اعمال مجازات ها یا محدودیت ها از جمله محدودیت های مصادره یا حمایت از رسانه ها، مگر با تصمیم قطعی هیأت نظارت بر مطبوعات یا دادگاه های صالح که با حضور هیئت منصفه تشکیل می شود.

11. اعمال ضریب دو تا سه برابری برای حمایت از رسانه های استانی و شهری با در نظر گرفتن وظیفه دوگانه آنها در ارتباط دادن 50 درصد محتوا به حوزه توزیع.

12. معافیت از مالیات بر ارزش افزوده رسانه ای و درج آن در تبلیغات، فروش، نمایندگی ها و دفاتر سرپرستی.

13. دستور معافیت حداکثر 10 نفر از دریافت حق بیمه سهم کارفرما از رسانه ها اعم از مطبوعات و خبرگزاری ها.

14. افزایش نمایندگی مدیران مسئول در هیئت نظارت بر مطبوعات به حداقل سه نفر

15- با هدف شفافیت و تضمین موثر حقوق مردم، قانون باید تصریح کند که هیچ مرجع نظارتی غیر از هیات نظارت در ارتباط با رسانه ها وجود ندارد. متأسفانه هیچ نهاد نظارتی در این زمینه قانون وجود ندارد و بخشی از یک سیستم قانونگذاری خوب نیست. و آنها حتی چیزی در مورد روند قانونی نمی دانند.

16. تعیین ضمانت اجرای کافی برای قوانینی مانند «حق دسترسی» که در ماده 5 قانون فعلی تاکید شده است، اما هیچ ضمانت اجرایی متناسبی برای آن وجود ندارد.

17. پیش بینی سازوکارهای مناسب برای عدم مغایرت مقررات و دستورالعمل ها و نیز کلیه مقررات و تصمیمات یک سازمان و یک ارگان با قانون جامع رسانه ها.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما