بازی جنجالی که شهر تهران را برای همیشه از شرق به غرب منتقل کرد/ چرا دیگر دربی در ورزشگاه شهید شیرودی برگزار نشد؟

به گزارش خبرگزاری بازتاب آنلاین به گزارش اطلاعات آنلاین، پرسپولیس و تاج (که بعد از انقلاب استقلال نامیده می شد) آخرین بار قبل از انقلاب 18 دیده شد. آذر در سال 56 در امجدیه به میدان رفتند و سرخپوشان پایتخت با گل صفر ایرانپاک مقابل یک گل حسن روشن پیروز شدند.

دربی تهران در ورزشگاه امجدیه (شاهد شیرودی) برگزار شد و هواداران تصور نمی‌کردند این بازی مهیج پایتخت در مکان دیگری برگزار شود، اما یک اتفاق عجیب و وهم‌آور برای همیشه باعث شد دربی تهران در ورزشگاه شیرودی برگزار شود. .

بزرگداشتی که بحث برانگیز بود

پس از آن به دلیل اتفاقات سیاسی کشور، لیگ تخت جمشید تا حدود دو سال بعد در پایان تعطیل شد. آبان [۵۸] دو ابرقدرت فوتبال ایران در دیداری دوستانه به یاد علی دانایی فرد پیشکسوت و یکی بنیانگذاران باشگاه دوچرخه سواری که بعدها تاج شد در مقابل هم صف کشیدند. نیمه هوشمند آبان او از دنیا رفته بود و این بازی برای بزرگداشت او بود. بازی پرهیجانی بود و در ابتدا پریسپولیس موقعیت های بیشتری داشت اما در پایان نیمه این استقلال بود که با گل غلامرضا فتح آبادی پیروز شد.

در دقیقه 75 همه چیز خراب شد

بازی در نیمه دوم عادی و بدون مشکل پیش رفت تا اینکه در دقیقه 75 اتفاق ناگواری فوتبال ایران را لرزاند. اگرچه در جریان بازی هیچ حاشیه و جنجالی وجود نداشت، اما هواداران روی زمین افتادند و عده ای از آنها با چاقو به داور مسابقه حمله کردند که اتفاقا او نیز عملکرد خوبی داشت و تحسین برانگیز بود. داور خوش شانس بود که با آمبولانس به بیرون از ورزشگاه فرستاده شد. با کمک چند هوادار بازیکنان به سلامت از محوطه جریمه به بیرون فرستاده شدند.
پس از پایان بازی، بازیکنان دو تیم از رفتار داوری باغومیان دفاع کردند و گفتند که عملکرد او نمی تواند بهانه ای برای حمله هواداران به زمین باشد.

واکنش مسئولان

سرهنگ محمد اژیداک، فرمانده انتظامی امجدیه در گفت و گو با کیهان خواستار لغو مسابقات فوتبال شد. به خدا بنویسید تا مدتی فوتبال تعطیل بماند و فدراسیون فوتبال تهران رسماً مسابقات باشگاه های تهران را تعطیل کرد. این حمله به حدی غافلگیرکننده بود که به استعفای داریوش مصطفوی، دبیر فدراسیون فوتبال منجر شد.
رسانه ها به این رفتار تماشاگران واکنش شدیدی نشان دادند و کاهان با اشاره به بازیکنان، «قماربازان و شرط بندی ها» را عامل اصلی این جنجال عنوان کرد. شاهین بیانی هافبک استقلال بعد از بازی گفت کسانی که به زمین هجوم بردند تماشاگر نبودند، بلکه افرادی بودند که می خواهند این ورزش تماشاگر پسند را که تنها ورزش نیمه عمر ماست سعید مراغه چیان را از بین ببرند تماشاگران استقلال را تحریک می کردند.

هم آبی ها و هم قرمزها محکوم کردند

این اقدام به شدت از سوی دو تیم و افکار عمومی محکوم شد اما برخی از بی تدبیری مسئولان فوتبال در اتفاقی مشابه گلایه کردند. در اتفاقی مشابه در اولین بازی استقلال در جام باشگاه های تهران 1358، یکی از هواداران استقلال در دقیقه 80 زمانی که استقلال 0-2 عقب بود وارد زمین شد و از ادامه بازی جلوگیری کرد. در ادامه هواداران دیگری نیز به دنبال او وارد زمین شدند و بازی ناتمام ماند. در نهایت هیئت فوتبال رای داد که بازی باید تکرار شود، در حالی که تیم ارتش اصرار داشت که بازی باید 3-0 به نفع آنها رقم بخورد. به گفته یبرخی، رفتار بدون تنبیه تماشاگران باعث جسارت آنها شد و بدون نگرانی از عواقب و برخورد تند، در بازی با پرسپولیس هم همین رفتار را تکرار کردند.

بازی جنجالی که شهر تهران را برای همیشه از شرق به غرب منتقل کرد/ چرا دیگر دربی در ورزشگاه شهید شیرودی برگزار نشد؟

آخرین بار دربی در شیرودی برگزار شد

البته یک نظریه دیگر این بود که این هواداران در واقع به تحریک افرادی با برچسب ضد انقلاب وارد میدان شدند و این جنجال را به راه انداختند. کیهان همزمان در یادداشتی از «پلیس و مسئولان امجدیه» انتقاد کرد و خواستار برخورد با این «ضد انقلابیون» وارد شده به محوطه شد. به نظر نگارنده به خاطر کم کاری و رفتار «چند ادم دیوانه» نباید فوتبال را خاموش کرد. این بازی به عنوان اولین بازی نیمه نیمه تاریخ دربی های تهران ثبت شد و پیامد آن حرکت شهرورد از قلب پایتخت به سمت غرب پایتخت بود، جایی که ورزشگاه جدید آزادی هنوز به خانه تیم ملی تبدیل نشده بود. بزرگترین دربی آسیا شهرورد تهران از سال 1348 تا این که این بازی معروف در امجدیه (شاهد شیرودی) انجام شد و از این بازی به بعد بازی های مهمی به تدریج از قلب پایتخت به غرب منتقل شد. امجدیه (شهید شیرودی) تا چند سال بعد میزبان مسابقات مهمی بود اما دیگر دربی را ندید و می توان گفت سقوط او با همین جنجال بی مورد آغاز شد.

۲۵۹

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما