مرسدس بنز این شرکت با قرض دادن موتورهای AMG خود به خودروهایی که فاقد نشان ستاره سه پر هستند، جریان درآمد جدیدی ایجاد کرده است. شما یک موتور V-12 را در یک Utopia Pagani، یک موتور V-8 در چندین مدل استون مارتین و یک موتور چهار سیلندر در یک لوتوس امیرا ساخت مرسدس پیدا خواهید کرد. اما آیا میدانستید که چندین ابرخودرو معروف دیگر نیز از فناوری هیبریدی پلاگین خود از برند لوکس آلمانی استفاده میکنند؟ اما تفاوت این است که نه مرسدس و نه AMG از نظر فنی این فناوری را توسعه نداده اند.
به گزارش بازتاب آنلاین به نقل از موتور1مرسدس بنز از سال 2021 مالک برند یاسا است. این شرکت بریتانیایی که در سال 2009 تاسیس شد، در سال 2021 توسط مرسدس خریداری شد. این شرکت اکنون بر روی توسعه موتورهای توربو متمرکز شده است که توسط تیمی از مهندسان Yasa و Mercedes-AMG در حال توسعه بیشتر است.
این موتورها به دلیل طراحی بسیار جمع و جور خود می توانند در کوچکترین فضاها نیز جای بگیرند. اندازه و وزن آنها فقط نصف موتورهای سنکرون مورد استفاده در خودروهای الکتریکی فعلی AMG است. موتورهای الکتریکی جریان محوری جدید عنصر منحصر به فرد خودروهای الکتریکی AMG آینده خواهند بود، درست مانند موتورهای بنزینی V8 برای سالها.
نکته بسیار جالب این است که هر دو سوپراسپرت دارای موتورهای جریان محوری این برند هستند لامبورگینی یعنی Roelto و Temrario نصب شده اند. در حالی که این دو مدل دارای موتورهای احتراقی از گروه فولکس واگن هستند، دو موتور الکتریکی نصب شده در محور جلو از شرکت بریتانیایی است که در سال 2009 تأسیس شد. تناقض بزرگ در اینجا این است که نه مرسدس و نه AMG هنوز خودرویی با موتورهای توربو را وارد بازار نکرده اند.
موتور یاسا حدود 17 کیلوگرم وزن دارد و حداکثر قدرت 148 اسب بخار و گشتاور 300 نیوتن متر را در مدل های لامبورگینی ارائه می دهد. موتور شار محوری تنها 2.75 اینچ ضخامت و 11.6 اینچ قطر دارد.
این دو مدل لامبورگینی که نام بردیم اولین خودروهای جاده ای نیستند که از موتورهای جریان محوری یاسا استفاده می کنند. عنوان اولین خودرو با موتور یاسا متعلق به Koenigsegg Regera است که در سال 2016 به تولید رسید. چند سال بعد فراری SF90 Stradale و GTB296 نیز به این لیست اضافه شدند.