محمدرضا زارع برزاشی مدیرکل صنایع خلاق و ورزشی وزارت حراست در گفت وگو با خبرگزاری پی ام آپ، درباره همکاری اصناف طلا و جواهر در فرآیند ثبت سکه طلا گفت: بحث آموزش ضوابط اعمال ماده 18 تبصره 4 و آموزش مشاغل با سامانه جامع معاملات از چند ماه گذشته آغاز شده و در شهرهای مختلف در حال پیگیری است. طبیعتا در روند اجرای هر قانون جدید ممکن است به دلیل ناآگاهی برخی از اعضای صنف مقاومت هایی صورت گیرد.
وی در ادامه افزود: با توجه به الزام قانونی ثبت معاملات ارزی در سامانه جامع معاملات، به نظر نمی رسد اصناف استدلالی خلاف قانون داشته باشند. بلکه برخی از اعضا با ابهامات طرح و برخی دیگر در نقاط اجرایی مشکل دارند و جلسات آموزشی و اطلاع رسانی مستمر با هدف کاهش این ابهامات برگزار شد.
وزارت امنیت بر اجرای ضوابط اختصاصی گروه فلزات و گوهرهای گرانبها تاکید کرده که آماده رفع هرگونه ابهام است.
مدیرکل صنایع خلاق و ورزشی وزارت صمت با اشاره به همکاری مناسب اکثر اصناف طلا و جواهر در طرح ثبت معاملات طلا، افزود: برخی معتقدند حرکت صنف طلا به سمت مکانیزه شدن فرآیندها حرکت می کند. اما به دلیل سنتی بودن این سیستم ممکن است برخی از اعضای صنف با اجرای این طرح مخالف بوده و آن را به ضرر صنعت طلا و جواهر می دانند.
زارع ادامه داد: در این زمینه باید تاکید کنیم که نگرانی فعالان بازار طلا مورد توجه مسئولان وزارت حراست قرار گرفته است و نگرانی خاصی در این زمینه وجود ندارد، هر چند که حساب کسانی که در مقابل قانون ایستادهاند کاملا متفاوت است و عواقب عدم رعایت آن متوجه آنان خواهد بود.
وی با اشاره به برخی انتقادات در خصوص اجرای طرح ثبت رکورد معاملات طلا و سکه، افزود: موضوعاتی مانند زیان فعالان بازار، غیرقابل اجرا بودن و زمان بندی نامناسب اجرای این طرح در واقع نظر شخصی برخی از اعضای سازمان است. در واقع وزارت صمت موظف به اجرای قانونی است که به تصویب رئیس جمهور و هیات وزیران رسیده است و نباید به دلیل مخالفت عده ای معدود، اجرای قانون را رها کنیم. البته تمام تلاش خود را برای رفع شبهات و دغدغه های فعالان بازار طلا و سکه خواهیم کرد.
هدف از شفافیت جلوگیری از تقلب و حمایت از تولید است.
زارع گفت: اگر افراد این صنف انتقاد و پیشنهادی دارند از آنها می خواهیم نظرات خود را برای بهبود روند ثبت معاملات در سامانه جامع معاملات ارسال کنند. تا به امروز جلسات کارشناسی زیادی برگزار شده و کارهای مختلفی برای تسهیل ثبت تراکنش ها در سامانه انجام شده است.
زارع با تاکید بر لزوم ایجاد شفافیت در بازار طلا و سکه گفت: از آنجایی که این طرح به دنبال شفافیت است قطعا بسیاری از مردم از این موضوع خرسند نخواهند شد. البته هدف اصلی تنها شفاف سازی و جلوگیری از عرضه طلا و سکه بی کیفیت و تقلبی است.
بازرسی میدانی از اصناف طلا و جواهر به صورت مستمر
مدیرکل صنایع خلاق و ورزشی وزارت صمت ادامه داد: طبق قانون اعضای صنف طلا و جواهر از 26 مهر سال گذشته موظف به خرید و فروش سکه بودند و در مراحل بعدی موظف به ثبت مصنوعات طلای ذوب شده و مصنوعات طلا در سامانه جامع تجارت شدند.
زارع درباره بازرسی های میدانی از اصناف طلا و جواهر گفت: به بازرسان وزارت حراست گفته شده در بازرسی ها اقدامات تنبیهی انجام ندهند. در واقع تاکنون هیچ گونه تمبر یا مصادره طلا در مقابل دلالان سکه صورت نگرفته است. اما تذکراتی برای همراهی وابستگانی که هنوز ثبت تراکنش در سامانه را آغاز نکرده اند، داده شده است. هر چند طبق قانون صلاحیت برخورد با متخلفان را داریم اما هیچ اقدام منفی در این زمینه صورت نگرفته است.
مدیرکل صنایع خلاق و ورزشی وزارت صمت تاکید کرد: طرح ثبت معاملات در سامانه یکپارچه تجارت تنها برای حمایت از تولید سپری شده است تا با شفافیت کالاهای تقلبی و قاچاق شناسایی و حذف شود و برای محصولات اصلی و ایرانی مسیر هموار شود.
به گزارش وبسایت پی ام آپ، وزارت حریم خصوصی قبلاً بر اجرای مقررات ویژه گروه کالای فلزات گرانبها و گوهر طلا تاکید کرده است. حفظ آرامش بازار در کنار حمایت از فعالان حقوقی از راهکارهای اصلی این وزارتخانه بوده است. به گفته این مقام مسئول در وزارت امنیت، اجرای طرح ثبت معاملات سکه و طلا در سامانه جامع معاملات تنها گوشه کوچکی از برنامه بزرگ ساماندهی و توسعه صنعت طلا در کشور است.