مشکلاتی که کسانی که به دنبال مسکن هستند با آن روبرو هستند
قاسمی با پرداختن به مشکلات متقاضیان مسکن افزود: از سال 1388 تاکنون حدود 400 هزار نفر در این طرح ها ثبت نام کرده و مبلغی از آنها دریافت کرده اند اما این افراد همچنان بلاتکلیف هستند.
از سوی دیگر با توجه به هزینه های بالای ساخت و ساز، حتی اگر بانک ها وام 550 میلیونی فعلی را پرداخت کنند، این مبلغ نمی تواند مشکل مردم را حل کند.
در تهران این مقدار فقط برای یک بنای 10 تا 15 متر مربع کافی است در شهرستان ها حتی می تواند 30 متر مربع باشد.
این در حالی است که متوسط مساحت خانه های در حال ساخت بین 70 تا 90 متر مربع است.
افزایش وام به 800 میلیون تومان ضروری است
وی در ادامه با تاکید بر اینکه با وجود مشارکت مالی مردم در این پروژه ها، تسهیلات فعلی برای تامین مسکن کامل کافی نیست، گفت: تصمیم شورای عالی مسکن برای افزایش مبلغ وام به 800 میلیون تومان، تصمیمی منطقی و ضروری است.
این موضوع برای حمایت از پروژه های نیمه تمام و رفع مشکل بلاتکلیفی واحدهای مسکونی مطرح شده است. در این نامه از رئیس جمهور خواستیم به این موضوع توجه ویژه داشته باشد و در ابلاغ این مبلغ به بانک مرکزی تسریع کند.
نماینده مردم شهرضا و دهاقان همچنین با اشاره به اهمیت اجرای قانون افزایش تولید مسکن گفت: بر اساس این قانون دولت موظف است سالانه یک میلیون واحد مسکونی بسازد اما بدون تامین مالی کافی این هدف محقق نمی شود. .
حتی واحدهایی که تاکنون ساخته شده یا با بانک ها قرارداد دارند بدون افزایش مبلغ تسهیلات تکمیل نمی شوند.
قاسمی در پایان با اشاره به اهمیت تسریع در تصمیم گیری ها و رفع موانع بانکی گفت: امیدواریم با ابلاغ مبلغ 800 میلیون وام جدید برای ساخت مسکن شهری بتوانیم گام مهمی در جهت نصف شدن … از پروژه های تکمیل شده حمایت کنید و به افراد نیازمند مسکن مناسب ارائه دهید.
این اقدام نه تنها مشکلات مردم را حل می کند، بلکه به تحقق اهداف مسکن دولت و مجلس کمک می کند.مهر
وام مسکن این دهه ها 750 میلیون تومان بود
با تصویب هیأت وزیران برای اصلاح ماده 3 آیین نامه خرید یا ساخت مجتمع های مسکونی ایثارگران، ایثارگران و خانواده های معظم ایثارگران، سقف وام مسکن ایثارگران به 750 میلیون تومان افزایش یافت.
مصوبه 29 مرداد 1403 هیأت وزیران در مورد «اصلاح ماده 3 اساسنامه خرید یا احداث مجتمعهای مسکونی آزادگان، جانبازان و خانوادههای شهدا» طی نامهای از سوی معاون اول رئیسجمهور ابلاغ شد. 131139 مورخ 28 مرداد 1403.
محمدرضا عارف در این نامه خطاب به بنیاد شهید امور ایثارگران، سازمان برنامه و بودجه و بانک مرکزی تاکید کرد: بانک مرکزی از طریق بانک های عملیاتی موظف است برای حداقل یکصد هزار شهید واجد شرایط مسکن تسهیلات اعطا کند. در سال 1403 با نرخ سود 4 درصد و مدت بازپرداخت بیست ساله بدون در نظر گرفتن الگوی مصرف و نوساز بودن آپارتمان اعمال شود.
به گزارش تسنیم، سقف وام مسکن ایثارگران پیش از این و با تصویب قبلی هیئت وزیران 600 میلیون تومان، برای مراکز استان ها و شهرهای بالای یک میلیون نفر جمعیت 400 تا 500 میلیون تومان برای سایر شهرها تعیین شده بود. و 300 میلیون تومان برای روستاها.
اما در بخشنامه جدید هیات وزیران که عارف ابلاغ کرد، سقف وام مسکن ایثارگران از 600 به 750 میلیون تومان برای شهرهای بالای یک میلیون نفر افزایش یافت.
همچنین سقف وام مسکن ایثارگران در مراکز استان ها به استثنای شهرهای بالای یک میلیون نفر 600 میلیون تومان، در سایر شهرها 480 میلیون تومان و در روستاها 360 میلیون تومان است.
همچنین طبق خلاصه شماره 8 این بخشنامه؛ بر این اساس سازمان برنامه و بودجه کشور موظف است یارانه سود تسهیلات (تفاوت نرخ سود تعیین شده سهم متقاضی با نرخ سود مصوب شورای عالی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران) را تضمین کند. ) تصویب نامه منابع مصوب مربوط به بودجه سنواتی بنیاد شهید و امور ایثارگران. بر اساس اعلام بانک مرکزی، پرداخت به بانک های عامل.
به گزارش تسنیم مشمولان ماده 3 قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران می توانند از این وام ها استفاده کنند. این گروه شامل هر درصد جانبازان، فرزندان و همسران شهدا، والدین شهدا و آزادگانی است که از امکانات مسکونی استفاده نکرده اند. متقاضیان می توانند با مراجعه به سایت اختصاصی ثبت نام و از این فرصت استفاده کنند.
لازم به ذکر است وام مسکن جانبازان 20 سال و با سود 4 درصد است. مابه التفاوت نرخ سود این وام ها را دولت پرداخت می کند.