اگر شما نیز مانند اکثر مردم از SAD (اختلال عاطفی فصلی) رنج میبرید، علائم شما معمولاً در پاییز شروع میشود و تا زمستان ادامه مییابد و باعث از دست دادن انرژی و احساس بد خلقی میشود. این علائم اغلب در بهار و تابستان بهبود می یابند.
به گزارش بازتاب آنلاین، علائم و نشانه های افسردگی پاییزی عبارتند از:
- بیشتر روز احساس بی حالی، غمگینی یا افسردگی می کنید.
- از دست دادن علاقه به فعالیت هایی که زمانی از آنها لذت می بردید.
- انرژی کم و احساس سستی.
- اختلال خواب.
- هوس شیرینی، پرخوری و افزایش وزن.
- مشکل در تمرکز.
- احساس گناه، ناامیدی، بی ارزشی یا گناه.
- افکار خودکشی
دلایل
علت دقیق اختلال عاطفی فصلی هنوز ناشناخته است، اما برخی از عواملی که ممکن است نقش داشته باشند عبارتند از:
ریتم شبانه روزی بدن: کاهش نور خورشید در ماه های پاییز و زمستان می تواند باعث شروع اختلال افسردگی فصلی شود. این کاهش نور خورشید می تواند ساعت درونی بدن را مختل کند و منجر به احساس افسردگی شود.
کاهش سروتونین: سروتونین یک ماده شیمیایی در مغز است که بر خلق و خو تأثیر می گذارد و سطوح آن ممکن است در SAD نقش داشته باشد. کاهش نور خورشید می تواند سروتونین را کاهش داده و منجر به افسردگی شود.
سطح ملاتونین: تغییر فصل می تواند تعادل سطح ملاتونین بدن را که در الگوهای خواب و خلق و خوی نقش دارد، مختل کند و گاهی اوقات منجر به سردرگمی ذهنی شود.
عوامل خطر
اختلال عاطفی فصلی در زنان بیشتر از مردان و در جوانان بیشتر از افراد مسن است. عواملی که ممکن است خطر ابتلا به اختلال عاطفی فصلی را افزایش دهند عبارتند از:
سابقه خانوادگی: افراد با سابقه خانوادگی SAD ممکن است بیشتر در معرض افسردگی فصلی یا شکل دیگری از افسردگی باشند.
کسانی که از افسردگی شدید یا اختلال دوقطبی رنج می برند: اگر وجود دارد یکی علائم افسردگی ممکن است در ماه های پاییز یا زمستان تشدید شود.
سطوح پایین ویتامین D: مقداری ویتامین D در اثر قرار گرفتن در معرض نور خورشید در پوست تولید می شود. ویتامین D می تواند به افزایش ترشح سروتونین و حفظ خلق و خوی در سطح مثبت کمک کند. کاهش سطح ویتامین D و دریافت ناکافی از غذاها و سایر منابع ممکن است باعث کمبود این ویتامین در بدن و بروز علائم افسردگی فصلی شود.