به گزارش مانیبان؛ پس از ماهها انتظار و درخواستهای فراوان، سرانجام خودروسازان در مورد 27 تصمیم گرفتند آبان این مصوبه به امضای شورای رقابت رسید. تایید قیمت خودروهای داخلی توسط دو خودروساز بزرگ ایران خودرو و سایپا است که دیروز قیمت های جدیدی را در سایت های فروش خود اعلام کردند. حالا صدا و سیما این موضوع را با جلال رشیدی کوچی، عضو سابق شورای اسلامی شهر در میان گذاشته است. با انتشار اخبار همراه باشید.
جلال رشید کوچی در پاسخ به سوالی مبنی بر افزایش ناگهانی قیمت خودروها گفت: بنا به گفته مسئولان و خودروسازان دلیل این افزایش قیمت که بیش از 20 ماه است خودروسازان منتظر آن بوده اند. این است که قیمت خودروی تولیدی کارخانه را به قیمت بازار نزدیک کند. البته اگر این مشکل به درستی بررسی شود، این کار پرهزینه بی فایده است و کاری است که چندین بار تکرار شده و نتیجه منفی داده است.
کوچی در ادامه بیان کرد: دلیل اصلی دوبرابر شدن قیمت خودرو در بازار و وجود اختلاف قیمت بین کارخانه و بازار خود خودروسازان هستند. یکی دیگر از دلایل این تفاوت قیمت، عدم تعادل بین عرضه و تقاضا در بازار خودرو است. از منظر کارشناس تا زمانی که مشکلات خودروسازان به درستی و ریشه ای حل نشود و دلالان و دلالان در این بازار حضور داشته باشند، حتی اگر این افزایش قیمت بارها تکرار شود، همان نتیجه را خواهیم گرفت. هیچ اتفاق مثبتی نمی افتد.
وی در ادامه بیان کرد: امیدوارم دولت هر چه زودتر از این تصمیم ناگهانی برای افزایش قیمت خودرو رهایی یابد و آن را اصلاح کند.
اول از همه، بازار خودرو را رقابتی کنید.
جلال رشیدی این نکته را یادآور شد و گفت: نکته ای که دولت باید به آن توجه کند این است که اگر بازار رقابتی داشته باشیم می توانیم در هر زمینه ای به ویژه در بازار خودرو قیمت را افزایش دهیم. برای ایجاد بازار رقابتی باید خودروها را با قیمت جهانی به مردم تحویل دهیم و به خودروسازان داخلی این حق را بدهیم که قیمت محصولات خود را خودشان تعیین کنند. خودروسازان باید خودرو را با هر قیمتی که می خواهند به بازار عرضه کنند. اکنون شاهد بازار رقابتی هستیم که در آن محصولات با قیمت واقعی به فروش می رسند و مردم می توانند آزادانه بین خودروهای وارداتی و داخلی بدون توجه به سطح درآمد خود یکی را انتخاب کنند.
این نماینده سابق مجلس در ادامه سخنان خود ادامه داد نبود بازار رقابتی بیان کرد: متاسفانه در حال حاضر شاهد هستیم که خودروهای تولید داخل از نظر کیفیت، آپشن و قابلیت استفاده کلی در بازار آزاد با خودروهای بین المللی قیمت گذاری می شوند اما دولت به هیچ وجه توان رقابت را ایجاد نکرده است. روش که مردم می توانند در هر سطحی خودرو بخرند. درآمدی که دارند به آنها اجازه می دهد تصمیمات خوبی بگیرند.
جلال رشیدی کوچی درباره افزایش قیمت و تاثیر آن بر بازار گفت: این افزایش قیمت بین 8 تا 10 بر بازار آزاد اثر می گذارد اما به جای اینکه بر قیمت های بازار اثر بگذارد جنبه روانی دارد و تاثیر منفی دارد. . طبقه
وی ادامه داد: در این شرایط سخت اقتصادی که اکنون داریم، اگر بخواهیم شبانه تصمیمات فوری بگیریم و در نظر بگیریم و قیمت خودروها را 30 درصد افزایش دهیم، باعث ناآرامی بیشتر می شود و عملاً هیچ سودی برای ما نخواهد داشت. دولت نیز منجر به زیان می شود و سرمایه اجتماعی را که دولت به سختی به دست آورده است از دست می دهد و باعث کاهش آن می شود. دولت باید از تصمیمات فوری که قبلاً منجر به کاهش این سرمایه شده است دست بردارد. غایب
کوچی در مورد زیرساخت های این افزایش قیمت خودرو و نبود آنها بیان کرد: حتی اگر دولت قصد افزایش قیمت داشته باشد باید ابتدا زیرساخت هایی مانند کاهش تعرفه واردات را اجرا کند و سپس واردات خودروهای فرسوده را که قانون است تصویب کند و واردات خودرو را تسهیل و از آن جلوگیری کند. این قانون یعنی اجازه دادن به مردم برای انتخاب آزادانه بین خودروهای داخلی و وارداتی.
وی در پایان با تاکید بر سخنان خود گفت: ما قانون واردات خودرو را تصویب کردیم که یک قانون بود و در حال حاضر واردات در حال انجام است. خودروهای بنزینی که در حال ورود به کشور و بازار خودرو هستند دو برابر و شاید هم کمی فروش دارند. بیشتر از قیمت جهانی از زمان رسیدن تا رسیدن به کف بازار. همانطور که قبلاً اشاره کردم، دولت باید تصمیم فوری خود برای افزایش قیمت را پس بگیرد و ابتدا شروع به ارائه شرایط معقول کند.
منبع: پخش خبر