بر اساس گزارش فردا، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: 40 درصد مرگ و میر افراد در ایران ناشی از بیماری های عروقی قبلی است.

به گزارش ایرنا، وحید اسلامی روز سه شنبه در نشست خبری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان این مطلب افزود: سالانه 160 هزار مرگ ناشی از بیماری های قلبی عروقی در ایران رخ می دهد و از هر پنج نفر یک نفر بر اثر سکته قلبی جان خود را از دست می دهد.

وی با بیان اینکه مرگ و میر ناشی از بیماری های قلبی یکی از نگرانی های جامعه است، هشدار داد: استعمال دخانیات و قلیان به ویژه در سنین پایین ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را افزایش می دهد و از اینکه یک فرد 35 ساله دچار سکته قلبی می شود تعجب می کنیم. . .

دبیرکل هشتمین کنگره بین‌المللی نارسایی قلبی ایران با تاکید بر این نکته تاکید کرد: مراقبت‌های فردی یکی از اقداماتی است که در پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی و کاهش عوارض آن تاثیر بسزایی دارد و افزایش میل به فعالیت بدنی می‌تواند باعث شود. موثر کاهش بی تحرکی جامعه.

اسلامی تاکید کرد: بسیاری از عوامل قابل کنترل و غیرقابل کنترل در بروز و گسترش بیماری های قلبی نقش دارند. برخی از عوامل محیطی مانند آلودگی هوا، ژنتیک و استرس محیطی قابل کنترل نیستند.

وی با بیان اینکه تاخیر در مراجعه به پزشک در زمانی که علائم درد قلبی منجر به سکته قلبی می شود، تاکید کرد: اگر فردی در ناحیه قفسه سینه خود احساس درد کرد، سریعا به پزشک مراجعه کند.

40 درصد دانش آموزان اضافه وزن دارند

به گفته اسلامی، تقریبا 40 درصد دانش آموزان در سنین مدرسه اضافه وزن دارند که زنگ خطر بیماری های قلبی عروقی است و متاسفانه از ورزش غافل می شوند.

این مدرس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی هشدار داد که باید به این مهم توجه شود و کاهش سن بیماری های قلبی و عروقی خطرناک است.

حمله قلبی چیست؟

قلب حیاتی ترین عضو بدن است و هر گونه مشکلی که در آن وجود دارد باید جدی گرفته شود. مراقبت های پزشکی و چک آپ های دوره ای برای قلب و مشکلات آن به ویژه مشکلات پنهان قلبی بسیار مهم است.

یکی یکی از ترسناک ترین و خطرناک ترین مشکلاتی که ممکن است برای قلب اتفاق بیفتد، حمله قلبی است. حمله قلبی یک تجربه واقعاً ترسناک است. اگر کسی این را تجربه کرده یا حتی یکی از نزدیکان خود را در این شرایط دیده است، مطمئناً عمق خطر این عارضه را می داند.

حمله قلبی که در اصطلاح بالینی آن انفارکتوس میوکارد نامیده می شود، زمانی اتفاق می افتد که بخشی از عضله قلب خون کافی دریافت نمی کند و در نتیجه اکسیژن لازم به عضلات قلب نمی رسد. وقتی قلب خون و اکسیژن کافی دریافت نمی کند، عملکرد آن بدتر می شود. در طول حمله قلبی، عضله قلب برای زنده ماندن تلاش می کند و به اکسیژن نیاز دارد.

هر چه قلب مدت بیشتری بدون اکسیژن بماند و درمان‌های لازم دیرتر انجام شود، آسیب عضله قلب جدی‌تر می‌شود. در یک حمله قلبی شدید ابتدا میزان آسیب و سپس خطر قطعاً بیشتر است.

دلیل اصلی بروز چنین عارضه ای مشکلات و انسداد عروق کرونر قلب است. در واقع به دلیل برداشتن این رگ ها به دلایل مختلف، این رگ ها نمی توانند خون مورد نیاز عضلات قلب را تامین کنند. انسداد عروق کرونر یا CAD به عنوان عامل اصلی حمله قلبی شناخته می شود.

علائم حمله قلبی چیست؟

حمله قلبی علائم و نشانه های مختلفی دارد. برخی از این علائم جزو علائم اولیه هستند و می توان آنها را اولین نشانه حمله قلبی دانست. بسته به شدت حمله و انسداد در رگ ها، علائم می تواند از خفیف تا شدید متغیر باشد.

درد قفسه سینه ممکن است مانند فشار ناخوشایند، سفتی در قفسه سینه یا درد سوزش باشد. سایر علائم حمله قلبی شامل ضعف، سرگیجه یا احساس سبکی سر است. عرق سرد یکی دیگر از علائم حمله قلبی است.

درد و ناراحتی در فک، گردن درد، کمر درد و دست چپ و غیره علائم دردناک حمله قلبی گاهی اوقات حملات قلبی با درد و ناراحتی در یک یا هر دو بازو و شانه رخ می دهد. تنگی نفس همچنین یکی از علائم مهم حمله قلبی است. این علامت ممکن است در ابتدای حمله قلبی یا قبل از حمله رخ دهد.

سایر علائم حمله قلبی عبارتند از:

  • خستگی غیرمعمول و وصف ناپذیر
  • حالت تهوع شدید
  • استفراغ

همه این علائم در افراد مختلف با شدت های مختلف بروز می کنند.

آیا علائم حمله قلبی در زنان با علائم حمله قلبی خفیف در مردان متفاوت است؟

علاوه بر موارد فوق، علائم حمله قلبی ممکن است به جنسیت و سن نیز بستگی داشته باشد. به عنوان مثال، علائم حمله قلبی در کودکان با علائم حمله قلبی در مردان و زنان متفاوت است. اولین علامت حمله قلبی درد شدیدی است که از سمت چپ یا وسط قفسه سینه شروع می شود. گاهی این درد چند دقیقه طول می کشد، سپس برطرف می شود و گاهی عود می کند.

علائم حمله قلبی در خواب چیست؟

فردی که خواب است و علائم حمله قلبی را احساس می کند ممکن است موارد زیر را تجربه کند:

  • احساس سنگینی، پری و درد قفسه سینه هنگام دراز کشیدن.
  • سایر قسمت های بدن ممکن است در آرامش نباشند.
  • دشواری در تنفس.
  • عرق سرد و حالت تهوع

راه های محافظت از خود در برابر حمله قلبی چیست؟

از آنجایی که مدت زمان و سرعت درمان در میزان آسیب در سکته های قلبی بسیار مهم است، راه های پیشگیری از این حملات قلبی اهمیت بسیار بیشتری دارد. در بیشتر موارد می توان با یک رژیم غذایی بسیار سالم و زیر نظر پزشک متخصص از حمله قلبی پیشگیری کرد.

این اقدامات می تواند اندکی احتمال حمله قلبی را کاهش دهد:

  • با اصول ورزش کن
  • کاهش وزن
  • کاهش مصرف غذاهای مضر و چرب
  • مصرف سبزیجات را افزایش دهید
  • کاهش مصرف میان وعده و دسر
  • از مصرف سیگار و الکل خودداری کنید.

بررسی های دوره ای زیر نظر متخصص قلب و عروق یکی یکی از کارهایی است که می توان برای جلوگیری از حمله قلبی انجام داد. اگر سابقه ارثی یا خانوادگی سکته قلبی دارید، یا اگر سن و شرایط زندگی شما احتمال حمله قلبی را دارد، باید تحت نظر متخصص قلب و عروق باشید.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما