به گزارش مانیبان، سه ماه از روی کار آمدن دولت چهاردهم می گذرد که بالاترین مقام اجرایی آن با وعده رفع فیلترینگ آرا اعتماد مردم را جلب کرد و دست به کار شد. با این حال، تا به امروز هیچ اقدامی برای رفع نشت مسعود انجام نشده است. پزشکیان و تیم وی این کار را نکرده و روز به روز فشار کاربران، کارشناسان و فعالان حوزه های اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی بر دولت برای رفع فیلترینگ تشدید می شود.
وحید فرید، فعال فناوری اطلاعات، از ضرورت رفع هر چه سریعتر فیلترینگ و پیامدهای آن برای امنیت فضای مجازی گفت. وی گفت: مصادیق آسیب هایی که فیلترینگ به امنیت فضای مجازی وارد کرده است بسیار است؛ به عنوان مثال فیلترینگ گوگل پلی باعث شده است که گوشی های اندرویدی در معرض آسیب قرار بگیرند، گوشی های اندرویدی از منبع اصلی و اپلیکیشن ها به روز رسانی متوقف شده اند. بر روی این تلفن های همراه به روز نمی شوند و کاربر مجبور به نصب برنامه هایی از منابع ناشناخته و غیرقابل اعتماد بر خلاف توصیه های سیستم عامل می شود که این امر تلفن های همراه را مستعد آلوده شدن به بدافزار می کند.
کاربر ایرانی مجبور به نصب فیلترشکن شد
فرید در ادامه افزود: نهاد فیلترینگ به نوعی این فیلترینگ را آنقدر شدید کرده است که کاربر مجبور می شود برای رفع نیازهای روزانه خود فیلترشکن داشته باشد؛ در حال حاضر تقریباً هر ایرانی فیلترشکن دارد از طرفی تحریم ها علیه ایران کاربران به قدری شدید هستند که حتی اگر فیلترینگ صورت نمی گرفت، کاربر ایرانی برای عبور از سد تحریم ها باید سوئیچ فیلتر داشته باشد.
وی در ادامه گفت: فیلترشکن های معروفی که دارای پروتکل های استاندارد هستند، بیشتر در داخل کشور مسدود هستند و کاربر ایرانی مجبور به خرید فیلترشکن از منابع ناامن است و این فیلترشکن های ناایمن خطرات امنیتی بی شماری دارند.
این نشت باعث اوج حملات DDOS در کشور شده است
این فعال فناوری اطلاعات در ادامه افزود: فیلترشکنهایی که روی گوشیها نصب میشوند ناشناخته هستند و ظاهراً از تبلیغاتی که در اپلیکیشن درج میکنند درآمد کسب میکنند؛ اما در واقع مشخص نیست این اپلیکیشن به کدام سازمان وابسته است و چگونه کار میکند. همه این برنامه ها احتمالا روزی دستگاه کاربر را به زامبی هایی تبدیل می کنند که به سیستم های دیگر حمله می کنند و از آنجایی که IP های استفاده شده در این حملات متعلق به شخص اصلی نیست، در حال حاضر این حملات به وفور برای آنها رخ نمی دهد کشور .افزایش حملات DDOS نتیجه استفاده بی شماری از سرورها و فیلترشکن های ناامن و ناشناس است که به ناچار از داخل و خارج از کشور به دست می آورند.
قطعات قابل نظارت غیر قابل نظارت شدند
پیوسته:یکی یکی از خطراتی که فیلترینگ ایجاد کرد این بود که بخشهای قابل نظارت کشور بدون نظارت بود و بسیاری از وبسایتها و سرویسهای محلی قابل نظارت نیز بدون نظارت بودند، زیرا کاربر با روشن بودن کلید فیلتر به این سایتها میرود و فیلترینگ اینگونه نیست. فقط در مورد نظارت بر حاکمیت محتوا. فضای مجازی افزایش نیافته، بلکه کاهش یافته است.
توهم امنیت با دسترسی ایران به سیستم ها
فرید در ادامه افزود: سومین آسیب ناشی از نشت، توهم امنیت با دسترسی ایران به سامانهها است؛ دسترسی به ایران خود منجر به این تصور نادرست میشود که دسترسی به ایران امنیت آن را بهبود میبخشد، نه اینکه زیرساخت بخواهد روی امنیت کار کند. اما در واقعیت اینطور نیست، سیستم های دسترسی به ایران به راحتی هک می شوند زیرا دستگاه های زامبی زیادی در شبکه وجود دارد.
وی در ادامه با اشاره به اینکه فیلترینگ از ابتدا کار اشتباهی بوده و باید هر چه سریعتر رفع فیلتر شود، گفت: ممکن است فیلترینگ با ایراداتی همراه باشد به گونه ای که برای کودک خردسالی که به هر مطلبی دسترسی دارد، چه برای انجام آل «دولت میتواند مانند سایر کشورها راهحلهایی برای این گونه اعتراضها ارائه کند، این امکان را فراهم کند که والدین از اپراتور بخواهند سایتها را مسدود کند و محدودیت باید به صلاحدید کاربر ایجاد شود و محدودیت با صلاحدید باشد. از کاربر سرویس.» «در اختیار مدیریت نیست و باید این امکان ایجاد شود که مشتری بتواند درخواست محدودیت کند و در نهایت باید گفت فیلترینگ باید همین امروز انجام شود.»
منبع: بازتاب آنلاین