«موزه بریتانیا» بزرگترین هدیه تاریخ موزه را در قالب سرامیک چینی به ارزش بیش از یک میلیارد دلار دریافت کرد.
به گزارش ایسنا، «موزه بریتانیا» یکی او ارزشمندترین مجموعه سرامیک چینی را به ارزش 1.27 میلیارد دلار هدیه گرفت. این مجموعه سرامیک ارزشمندترین هدیه هنری است که تا به حال به موزه بریتانیا داده شده است.
این مجموعه که شامل 1700 شیء شامل یک کاسه متعلق به سلسله «مینگ» با تصویر چند مرغ است، توسط متولیان «بنیاد سر پرسیوال دیوید» اهدا شده و در گالری ویژه ای در «موزه» قرار داشته است. “از سال 2009. بریتانیا” در قالب یک مجموعه امانتی به نمایش گذاشته شده است.
اهدای چنین مجموعه ارزشمندی در بریتانیا غیرعادی است. جدیدترین هدیه دریافت شده توسط موزه بریتانیا، مجموعه ای بود که توسط یک متولی فقید به ارزش 123 میلیون پوند یا 156 میلیون دلار به وصیت آن سپرده شد.
“پرسیوال دیوید” در سال 1892 در بمبئی در یک خانواده ثروتمند یهودی به دنیا آمد. او یک وارث با ارزش و همچنین صاحب تجارت پرسود نساجی و بانکی خانواده اش بود. در سال 1914 در سن 22 سالگی به لندن نقل مکان کرد و پس از خرید سه سرامیک چینی به یک مجموعه دار مشتاق هنر و ادبیات چینی تبدیل شد.
او در سفرهای خود به اروپا، ژاپن، هنگ کنگ و چین به اشیایی دست یافت. او هزینه بازسازی یک ساختمان را برای نمایش آثار و هنرهای ارزشمند پرداخت کرد. در سال 1927، او رسماً مشاور موزههای کاخ ملی چین شد.
به گفته متولیان بنیاد سر پرسیوال دیوید، او قبل از مرگش در سال 1964 گفت که می خواهد مجموعه خود را با مردم به اشتراک بگذارد.
جورج آزبورن، رئیس موزه بریتانیا، در بیانیه ای گفت که این هدیه “رای اعتماد واقعی” به آینده موزه است.
موزه بریتانیا پس از بحث و جدل گسترده بر سر 1500 اثر از مجموعه آن که در سال 2023 مفقود یا به سرقت رفتند، همچنان در تلاش است تا به حالت عادی بازگردد. برخی از این اشیا به موزه بازگردانده شده اند. در ماه مارس، موزه از یک متصدی سابق شکایت کرد و او را به سرقت آثار از یک انبار در یک دوره 30 ساله متهم کرد.
مسئولان موزه بریتانیا تابستان گذشته پس از اینکه مشخص شد اشیایی از جمله جواهرات و جواهرات تاریخی مفقود، دزدیده یا آسیب دیده اند، پروژه بازبینی را آغاز کردند.
بیشتر این اقلام اشیای کوچکی بودند که یکی از انبارهای متعلق به یکی آنها در مجموعه های موزه نگهداری می شدند. هیچ یک از این اشیاء اخیراً در معرض دید عموم قرار نگرفته بودند و بیشتر برای اهداف تحقیقاتی نگهداری می شدند.
«موزه بریتانیا» حدود 8 میلیون شی تاریخی را در خود جای داده است.
پس از بحث برانگیز در خصوص سرقت آثار «موزه بریتانیا» ابتدا یونان، سپس نیجریه، چین و ولز خواستار بازگرداندن آثار تاریخی از این موزه شدند.