مهمترین همکاری مشترک عزت الله تزمامی و اکبر عبدی در «اجاره نشینان» بود و بیشتر مخاطبان این دو بازیگر محبوب در نقش عباس آقاسوپرگوشت و آقا قندی را در این فیلم داریوش مهرجویی به یاد دارند. بعد از این دو فیلم دو بار در «گرند سینما» و «سینما بازیگر ناصرالدین شاه» همبازی شدند. فیلم هایی در مورد سینما که شاید خیلی ها به خاطر نداشته باشند.

به گزارش بازتاب آنلاین، نگاهی داریم به همکاری مشترک عزت الله تزعامی و اکبر عبدی در سه فیلم «اجاره نشینان»، «گرند سینما» و «سینما بازیگر ناصرالدین شاه» که در سال های 1365 تا 1370 ساخته شده اند.

مستاجران داریوش مهرجویی ۱۳۶۵

“مستاجر” یکی یکی از بهترین و جذاب ترین همکاری های پلیس و عبدی است.

در فیلم «اجاره‌نشین‌ها» به کارگردانی داریوش مهرجویی، عزت‌الله تعظمی و اکبر عبدی برای اولین بار با هم بازی کردند. تعظمی در نقش آقای عباس سوپرگشت، ساقی خانواده قوچ که با پنهان کردن ناشناس بودن وراث سعی در تصرف آپارتمان محل زندگی آنها داشت و عبدی نقش یکی یکی از اهالی این بنا آقا قندی نام داشت. قندی شخصیتی مشابه لمپن داشت و با برادرش سالک که کاملاً با او متفاوت بود و روی ویلچر می نشست زندگی می کرد. عباس و قندی مدام با هم دعوا می کردند و حتی در یکی سکانس های مهم فیلم با بیل و کلنگ زنده شد. “مستاجرین” یکی این فیلم یکی از مهم‌ترین فیلم‌های دوران حرفه‌ای او بود و نامزد دریافت سیمرغ بلورین بهترین بازیگر مرد از پنجمین جشنواره فیلم فجر شد. عبدی زمان فعالیت سینمایی پرباری نداشت اما تا حدودی با «مهله بروبیا»، «دیگر دیر آمدم» و فیلم های «مردی که موش شد»، «جنجال بزرگ» و «ماموریت» شناخته شد. ” . بعد از اجاره نشین ها و بازی درخشانی که در این فیلم از خود به نمایش گذاشت، حضورش در سینما پررنگ تر شد. بنابراین او بین سال های 1966 تا 1970 در دوازده فیلم بازی کرد.

سینمای بزرگ حسن هدایت 1367

زنده‌ایاد عزت‌الله تزنامی و اکبر قبدی در این فیلم‌ها با هم همکاری داشتند
در فیلم «گرند سینما» تعظمی و عبدی در چند سکانس با هم بازی کردند.

حسن هدایت در سال ۱۳۶۷ فیلمی به نام «سینمای بزرگ» با حضور بازیگرانی چون عزت الله تعظمی، مرتضی احمدی، اکبر عبدی و… ساخت و در آن به تحلیل تاریخچه ورود و پیشرفت سینما و سینما در ایران پرداخت. . . دومین همکاری عزت الله تعظمی و اکبر عبدی در این فیلم اتفاق افتاد. عبدی در این فیلم نقش یک ژاندارم بی سواد را بازی می کرد که مدام از عبارت مرد مشروطه برای قرار گرفتن در این سمت استفاده می کرد. عزت الله تعظمی هم در نقش یک سینماگر ظاهر شد که گریم متفاوتی داشت و سایه مفرح را انتخاب کرد. . تزمزی برای بازی در این فیلم سیمرغ بهترین بازیگر مرد هفتمین جشنواره فیلم فجر را دریافت کرد. داستان فیلم درباره پیشرفت سینما در دوران مشروطیت و رقابت جالب یک سینماگر ایرانی و یک سینماگر روسی بود. در میان فیلم هایی که با مضمون سینمایی ساخته شده اند، «گرندسینما» آنچنان که باید مورد استقبال قرار نگرفته، اما همچنان سند تاریخی مهم آن دوران به شمار می رود.

ناصرالدین شاه، بازیگر سینما محسن مخملباف ۱۳۷۰

زنده‌ایاد عزت‌الله تزنامی و اکبر قبدی در این فیلم‌ها با هم همکاری داشتند
آخرین همکاری تعظمی و عبدی در فیلم خاطره انگیز «آکتور سینما ناصرالدین شاه» بود.

چهار سال بعد از «بزرگ سینما»، تعظمی و عبدی بار دیگر در فیلمی بر اساس سینما جلوی دوربین رفتند. این بار یک افسر شهربانی نقش ناصرالدین شاه را بازی کرد. داستان در زمان ورود دوربین های فیلمبرداری به ایران در زمان مظفرالدین شاه روایت می شود. ماجرا از این قرار است که عکاسی به اشتباه نزد ناصرالدین شاه می رود تا درباره راه اندازی سینماتوگراف با او صحبت کند و او نیز مخالف سینما است. او خودش فیلم ها را سانسور می کند اما در این بین عاشق گلنار بازیگر فیلم «دختر لر» می شود و برای رسیدن به معشوقش دولت را رها می کند و به سینما می رود. در این میان اکبر عبدی نقش دربار را بازی می کند. نقش او در مقایسه با تعظمی پررنگ نیست، با این حال به دلیل شیرینی و هیجانی که داشت فضای فیلم را مفرحتر جلوه داد. عزت الله تزمی در دهمین دوره جشنواره فیلم فجر جایزه بهترین بازیگر مرد را برای بازی مشترکش در «آکتور سینما ناصرالدین شاه» و «خانه خلوت» دریافت کرد. مهم ترین ویژگی فیلم این است که تصویری کلی از تاریخ سینمای ایران در آن دوره ترسیم می کند. این فیلم عموماً در یک زمینه کمدی روایت می شود و موضوع سانسور در فیلم را مسخره می کند. این فیلم برای علاقمندان به تاریخ سینمای ایران بسیار جذاب است. با این حال، این فیلم با جنجال های زیادی روبرو شد و زمان اکران آن اعتراضات بسیاری را برانگیخت.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما