1404 برابر بودجه هزینه ها را بر دوش مردم می گذارد

عضو کمیسیون صنعت و معدن شورای اسلامی با بیان اینکه دولت در لایحه بودجه سال آینده 2 میلیارد یورو برای واردات خودرو در نظر گرفته است، گفت: دولت باید روند واردات را اصلاح کند.

مصطفی پوردهقان، عضو کمیسیون صنعت و معدن شورای اسلامی در گفت وگو با فارس، با اشاره به بودجه اختصاص یافته به صنعت در سال 1404، اظهار کرد: بودجه ای که به مجلس ارائه شد، بودجه ای سنتی و عادی بود. هیچ اصلاحیه ای در این بودجه وجود ندارد. فقدان شجاعت وجود دارد. درباره مسائل و مشکلات اصلی مردم در اقتصاد صحبتی نشد و بیماری های اصلی اقتصاد مسکوت ماند. هیچ تغییری در این بودجه صورت نگرفت. یک بودجه کاملا سنتی.

بودجه 1404 شفاف و روشن است

وی افزود: البته بودجه 1404 یکسری مزیت دارد. از جمله اینکه به موقع رسیده است. این بودجه ای است که مبالغ خارج از بودجه را وارد بودجه کرده است. در واقع شفافیت و صراحت وجود دارد. البته پولی را که قرار بود وسط سال از صندوق توسعه خارج کنند، نمی گیرند. الان فقط از مقام معظم رهبری اجازه گرفتند. اینها مزایا و نکات مثبت بودجه است.

1800، کسری بودجه عملیاتی دولت

یکی از اعضای کمیسیون صنعت و معدن شورای اسلامی گفت: بار بودجه سنتی بر دوش مردم است. خانوار سنتی نارضایتی و عدم تعادل درآمدی بالایی دارد. دولت در آخرین بولتن بودجه اعلام کرد ۱۸۰۰ کسری بودجه عملیاتی دارد. در واقع به این معناست که او پول کمی برای تحقق پروژه ها دارد و به همین دلیل می خواهد نرخ ارز کالاهای اساسی را که 27 هزار تومان بود، به 38 هزار تومان برساند. پوردهگان با اشاره به تورم بودجه 1404 خاطرنشان کرد: این افزایش به معنای افزایش قیمت برخی کالاها در سال آینده است. بودجه ریزی نباید به گونه ای باشد که بار گرانی و تورم را بر دوش مردم بیاندازد.

وضعیت تخصیص کمک هزینه باید در پیش نویس بودجه مشخص شود

وی ادامه داد: نکته بعدی این است که دولت همچنان در بحث یارانه ها بلاتکلیف است. به عنوان مثال امسال حدود 200 میلیارد تومان برای یارانه نان و یا چند صد هزار میلیارد تومان یارانه برای سایر موضوعات در نظر گرفته شد. آیا بررسی شده است که چه کسی یارانه دریافت می کند؟ آیا این نرخ، مثلاً یارانه سوختی که به هواپیماها می دهیم، واقعاً به فقرا می رسد؟ آیا مفهوم یارانه به معنای توانمندسازی افراد محروم برای ایستادن روی پای خود و رسیدن به دهک های متوسط ​​نیست؟ یکی از اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: این وضعیت همچنان با کسری بودجه مواجه است زیرا نتوانسته یارانه بگیران را کنترل کند. کسری بودجه آن نیز در حوزه تامین مالی توسط خود مردم است که بسیار سخت است. به هر حال، این را شخصی جلوه دهید یکی من بیش از 300 نماینده را نام نمی برم.

تامین 2 میلیارد یورو برای واردات خودرو

پوردهقان در خصوص بودجه خودروهای وارداتی گفت: دولت در لایحه بودجه 2 میلیارد یورو برای واردات خودرو در نظر گرفته است که قابل تقدیر است اما بحث ما فقط ارز بله نیست یکی یکی از مشکلات اساسی این است که با این تعداد خودروهای وارد شده، خودروهای خوبی هستند، اما مشکل بعدی این است که دولت باید روند واردات را اصلاح کند. وی گفت: دولت باید همه فعالان حوزه واردات را فراخواند. سازمان گمرک و توسعه تجارت و هیئت وزارتخانه باید دور هم جمع شوند و مشکلات منتهی به عدم واردات را به عنوان تنها ریشه یابی و رشد روند توسعه بررسی کنند.

ما مخالف افزایش نرخ ارز برای کالاهای اساسی هستیم

عضو کمیسیون صنعت و معدن شورای اسلامی با نگاهی به ارز چند نرخی در بودجه سال آینده گفت: در حال حاضر دیگر بحث یک نرخ و دو نرخی شدن در بودجه امسال برای ده کالا نیست نیازهای اساسی از جمله دام وارد کشور شده و زندگی فقرا را تحت تأثیر قرار می دهد. ما می گوییم 11 میلیارد یورو باید برای این کالاها با قیمت 27 تومان هزینه شود، اما دولت اصرار دارد که 38 تومان است. ما با افزایش مخالفیم و برای تامین معیشت مردم با همان 28 هزار تومان سال گذشته موافقیم.

دولت باید درصد خوبی از سود دولت را به معادن اختصاص دهد

پوردهقان تصریح کرد: در مورد معادن نیز یکسری منابع درآمدی وجود دارد که دولت معادن خود را تحت عنوان منافع دولتی یا مالکیت یا انتفاع به بخش خصوصی واگذار می کند. سال گذشته دولت 55 هزار میلیارد تومان از این محل درآمد داشته است. امسال نیز همین تعداد خواهد بود. البته فرض ما این است که دولت این تعداد را 55 نفر به 80 نفر افزایش دهد. ما احتمالاً با افزایش این تعداد در سنا موافقت خواهیم کرد. وی با بیان اینکه بخشی از صنایع را معادن تشکیل می دهند، گفت: ما به عنوان کمیسیون صنعتی فرض می کنیم که حدود 60 هزار سود یا حق انتفاع به دولت تعلق گیرد. در زمینه اکتشافات پول و اعتبار بدهید و به سوی اکتشافات جدید حرکت کنید. برای ارتقای تجهیزات و تجهیزات ماینینگ پول بدهید تا مجبور نباشیم وقایع حادثه طبس را دوباره زنده کنیم. عضو کمیسیون صنعت و معدن شورای اسلامی تاکید کرد: بسیاری از معادن زغال سنگ در دنیا از بهترین ماشین آلات استفاده می کنند ما با نیروی انسانی چند صد متر زیر زمین حفاری می کنیم دولت باید این تجهیزات را از محل انتفاع به روز کند. پول یارانه گندم را ندهید. از منابع معدنی در منطقه خودش استفاده کند. این مورد یکی این یکی از نکاتی است که کمیسیون در حال تصحیح آن است.

پوردهقان در پایان خاطرنشان کرد: جوامع معدنی محلی نیز حرفی برای گفتن دارند. مردمی که در نزدیکی معادن زندگی می کنند می خواهند مسئولیت اجتماعی معدن در قبال خسارات وارده به جاده، کشاورزی و محل سکونت آنها باشد. نکته بعدی واگذاری مناطق معدنی است. به دولت دستور داده‌ایم بر اساس اصل 44 قانون اساسی هر چه سریع‌تر مناطق تحت کنترل دولت را به بخش خصوصی واگذار کند.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما