به گزارش پی ام آپ، عده ای روزهای اول این ایام را ایام شهادت می دانند و در این ایام به برگزاری مراسم خطبه و عزاداری می پردازند. برخی ایام فاطمیه دوم را برای برپایی مجالس عزاداری، برخی هم ایام فاطمیه را برای عزاداری و برپایی مراسم عزاداری و هم برای زنده نگه داشتن هر دو دهه فاطمیه انتخاب می کنند.
ایام فاطمیه سال 1403 چه زمانی است؟
بر اساس تقویم شمسی، ایام فاطمیه سال 1403 به شرح زیر است:
دهه فاطمیه
تاریخ شروع تاریخ پایان
ده سال اول فاطمیه
سه شنبه 22 آبان
جمعه 2 آذر
دهه دوم فاطمیه سه شنبه سیزدهم آذر
پنجشنبه 22 آذر
تاریخ دقیق شروع ایام فاطمیه در تقویم قمری برابر است با:
ایام فاطمیه سال 1403 طبق تقویم قمری به شرح زیر است:
دهه فاطمیه
تاریخ شروع تاریخ پایان
ده سال اول فاطمیه
۱۰ جمادی الاول ۱۴۴۶
۲۰ جمادی الاول ۱۴۴۶
دهه دوم فاطمیه، اول جمادی الثانی، ۱۴۴۶
۱۰ جمادی الثانی ۱۴۴۶
شاید از شما بپرسند که دهه فاطمیه چند روز بود؟ در مورد این موضوع باید بگوییم که ایام فاطمیه 6 روز بود. سه روز در اول ماه کومدی، سه روز در ماه دوم کومدی; با این حال، بیش از بیست سال سازماندهی شده است. طبق سنت 75 روزه مردم روزهای دهم تا بیستم ماه جمادی الاول را ده سال اول ایام فاطمیه می دانند. همچنین 95 روز از اول تا دهم ماه جمادی الثانی ایام فاطمیه محسوب می شود.
ایام فاطمیه چیست؟
در مورد ایام فاطمیه سال 1403 روایات مختلفی وجود دارد. بسیاری از مردم این سوال را مطرح می کنند که ایام فاطمیه چیست؟ ایام فاطمه چند روز است؟ ایام فاطمیه از چه زمانی آغاز می شود؟ در مورد این سؤالات باید بگوییم که ایام فاطمیه بر اساس روایات مختلف تاریخ های متفاوتی داشته است.
هرتز مدت شهادت حضرت زهرا علیهاالسلام بین 40 روز تا 6 ماه پس از رحلت پیامبر ذکر شده است; اما علمای شیعه، حز. زمان شهادت زهرا 75 روز بعد از رحلت پیامبر یا 95 روز بعد از رحلت پیامبر قبول می کنند. با توجه به این موضوع، این سوال که ایام فاطمیه از چه زمانی آغاز می شود؟ در پاسخ به این سوال؛ در واقع باید بگوییم که 75 روز از 28 صفر، یعنی از 13 تا 15 ماه جمادی اول فاطمیه اول نامیده می شود.
این روزها کتیبه ها، پرچم ها و… شیعیان فراوان است. در حال آماده شدن برای عزاداری با خرید آن است. در واقع پرچم ها و کتیبه ها برای ما ایرانی ها نماد آغاز دهه فاطمیه است.
هرتز روز شهادت حضرت فاطمه (س)
روز فاطمیه را یکی از وقایع تاریخی می دانند و منابع معتبر اهل سنت و شیعه گواه واقعیت این ایام است. برای هر شیعه و سنی متعصب و ظالم، آغاز ایام فاطمیه غیرقابل انکار است. طبق آیات و روایات تاریخی، هرتز. مدتی پس از رحلت پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم، زهرا مجروح و بیمار شد که عده ای به خانه او حمله کردند و آن را به آتش کشیدند.
مدتی بعد بر اثر بیماری در مدینه درگذشت. هرتز جنازه فاطمه را به خواست خودش شبانه و مخفیانه به خاک سپردند و هرگز قبرش شناسایی نشد. از این رو، اگرچه تاریخ دقیق فاطمیه مشخص نیست، اما در منابع تاریخی و روایات مختلف، نقل قول های مختلفی درباره دهه اول فاطمیه و دهه دوم فاطمیه ذکر شده است.
در مورد اینکه ایام فاطمیه چه زمانی است، باید بگوییم که برخی معتقدند که هرتز. برخی ۴۰ روز، برخی ۷۲ روز، برخی ۷۵ روز، برخی ۹۵ روز و برخی ۶ ماه پس از رحلت پیامبر را به عنوان روز فاطمیه می پذیرند. به قول معروف در بین شیعیان، سوم ماه جمادی الثانی سال یازدهم هجری قمری مهم ترین تاریخ دهه فاطمیه است.
هرتز علت دو روایت در مورد شهادت حضرت فاطمه (س)
شرایط خاصی که پس از رحلت پیامبر و صلی الله علیه و آله پدید آمد علمای شیعه و سنی به دلیل شهادت و دفن مخفیانه حضرت زهرا در شب، روایات مختلفی را در خصوص ایام فاطمیه سال 1403 مورد ارزیابی قرار داده اند. با این حال، هرتز. بزرگ ترین دلیل وجود دو نقل در مورد شهادت حضرت فاطمه (س) و ایام فاطمیه، شیوه نگارش و رسم الخط خاص آن دوران بوده است.
همانطور که قبلاً اشاره کردیم، از دهم تا بیستم ماه جمادی اول، یعنی هرتز. ده سال اول فاطمیه تا روز هفتاد و پنجم پس از رحلت پیامبر و از روز اول جمادی الثانی تا روز دهم یعنی روز 95 حساب می شود. ایام پس از رحلت پیامبر، دهه دوم فاطمیه محسوب می شود. از آنجایی که در نوشته های عرب قدیم از نقطه استفاده نمی شد و حروف بدون نقطه بودند، اعدادی مانند 70 به معنی هفتاد و 90 به معنای نود نیز به همین ترتیب نوشته می شد.
این وضعیت باعث شد که مورخان بعدی در تشخیص این دو شخصیت با مشکل مواجه شوند. به همین دلیل مورخان شیعه با استناد به روایات مختلف معتقدند که حز. آنها 75 و 95 روز بعد از رحلت پیامبر را ایام رحلت می دانند و بیشتر بر دهه دوم یعنی 95 روز پس از رحلت پیامبر تأکید می کنند. دلیل دیگری که در این زمینه می توانیم به آن اشاره کنیم هرتز است. تمام راز فاطمه سلام الله علیها وجود اوست.
در تاریخ، هرتز. تاریخ دقیقی از تولد، سن، محل شهادت و دفن زهرا وجود ندارد. بسیاری از زندگی این بانوی بزرگ یک راز است. این موارد هرتز هستند. از ذهن باطن زهرا علیهاالسلام سرچشمه می گیرد و حکمت الهی ایجاب می کند که وجود او در فضای بلاتکلیفی قرار گیرد تا مردم نسبت به او و هرز حساس شوند. برای شناخت فاطمه علیهاالسلام بیشتر تحقیق کنند.
تاثیر ایام فاطمیه بر جامعه
بر اساس تأثیر ایام فاطمیه بر جامعه در سال 1403 می توان موارد زیر را برشمرد:
مدل سازی
حضرت فاطمه زهرا (س) بهترین و کامل ترین زن عالم است. معروف به مادری بی گناه، دختر و همسری بی گناه و با القاب و لقب های بسیار معروف. به همین دلیل از او به واسطه موقعیت ها و مناسبت های مربوط به شخصیت او به عنوان الگوی تمام زنان مسلمان جهان یاد می شود. نقش الگوی شخصیت او، هرتز. زندگی پیامبر و لحظات حساس او باعث شده است که او به عنوان یک الگوی مهم و شجاع برای زنان مسلمان دیده شود.
حمایت از فرهنگ عفاف و حجاب
از دیگر آثار ایام فاطمیه در سال 1402 بر جامعه می توان به گسترش فرهنگ عفاف و حجاب اشاره کرد. در جامعه ما به عفاف و روسری در محیط اجتماعی و در روابط با مردان نامحرم اهمیت زیادی داده می شود. ایام فاطمیه، هرتز. علاوه بر بزرگداشت مقام حضرت زهرا(س)، دهه عفاف و حجاب نیز نامیده می شود و حضرت محمد را گرامی می دارد. از زهرا (س) به عنوان مدل زن محجبه یاد می شود.
تبیین جایگاه زنان در مبارزات سیاسی
پس از رحلت حضرت محمد (ص) و پیدایش آشفتگی و جهل درونی در بین بسیاری از مردم. زهرا علیهاالسلام برای کسب عزت و شرافتی که در جامعه اسلامی و مدینه داشت و برای دفاع از ولایت، مبارزه سیاسی را آغاز کرد. با بیعت نکردن با خلفا به شهادت رسید.
وحدت ملی
رویدادهای مهم زندگی اهل بیت از جمله ولادت و شهادت منجر به شکل گیری مراسم و مناسک مذهبی می شود که محور آن رویدادهای مهم زندگی اهل بیت است. این موضوع نه تنها رزمندگان و آزادی خواهان را در سراسر جهان به مبارزه با استکبار تشویق می کند، بلکه موجب گسترش وحدت و همبستگی میان اقوام بزرگ ایران اسلامی می شود. ایام فاطمیه و هرتز. به مناسبت شهادت حضرت زهرا (س) یکی این یکی از مصادیق بارز اتحاد و همبستگی است.
سخن پایانی در ایام فاطمیه 1403
ایام فاطمیه 1403 ده سال نبود. بلکه فرصتی است برای دفاع از ولایت با بازگویی حماسه فاطمی و حکایت مظلومیت و از خودبیگانگی معشوقه دو عالم. این روزها فقط ایام سوگواری نیست؛ بلکه سبک زندگی فاطمی فردی، سیاسی، اجتماعی، خانوادگی و… است. فرصتی برای احیای مجدد در ابعاد مختلف وجود خواهد داشت.
ابعاد شخصیتی او تنها معطوف به یک دوره یا زمانی خاص نیست، بلکه سبک زندگی او برای همه زمان ها مثال زدنی و مثال زدنی تلقی می شود. حضرت فاطمه (سلام الله علیها) الگوی بی نظیری است و تجلی سبک زندگی اسلامی در ایشان متبلور شد. مادرانی که می خواهند فرزندان صالح تربیت کنند، باید سبک زندگی فاطمی را بشناسند و آن را در ابعاد فردی و خانوادگی خود بگنجانند.